EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Hjemmelavet tomatsuppe

Antal:
Pers.
Ret : Suppe

Ingrediens : Drivhus Grønsager

Højtid: Påske

Indsendt : 2003-03-05

Hjemmelavet tomatsuppe 4 Hjemmelavet tomatsuppe 1 Hjemmelavet tomatsuppe 2 Hjemmelavet tomatsuppe 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
evt Rød chilipeber
4 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Paprika *
   
  muslinger rejer eller fiskeboller til drys
   
Forklaring:

Hæld de hakkede tomater i en gryde sammen med snittet forårsløg, presset hvidløg, terninger af peberfrugt og evt. lidt finthakket chili. Tilsæt bouillon og lad suppen koge ganske svagt i 15 minutter.

Hæld fløde i, lad det koge igen og smag suppen til med salt, peber og paprika.

Drys med muslinger, rejer eller fiskeboller og server suppen varm med lunt brød til.

Tips:

Pas på med chili – det er meget stærkt. Rør endelig ikke ved øjne eller mund hvis du har chili på fingrene.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 2614 (622 kcal)
KJ pr. Pers. 1307 (311 kcal)
Vægt ialt 1529 gram
Vægt pr. Pers. 764 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 171 KJ (40 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 3.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (82 stemmer)

Opskriften er vist 357233 gange,
og udskrevet 8813 gange.

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en skøn suppe! Min mand bryder sig normalt ikke om tomatsuppe, men denne kan han rigtig godt lide!

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Veninderne elsker den

Line  -  0000-00-00 00:00:00
Sinddsyg lækker suppe! Smager super godt med pasta i, pas dog på med at koomme for mange i. Klart anbefales og utrlog let at tilberede!

Jonas  -  0000-00-00 00:00:00
God med rejer.

Rene  -  2007-06-06 15:01:50
Man skal ikke skrive noget er hjemmelavet når der er dåse tomat i, hvad er der galt med friske tomater??

Bethina  -  2007-08-26 14:54:56
Hjemmelavet??? Skal man så også selv dyrke dem før det er hjemmelavet mad?? FNIS!

Per  -  2007-10-19 12:05:07
Det er en rigtig smagfuld suppe, den bliver bestemt ikke ringere af at koge 30-45 minutter i stedet for de 15 min. tilsæt evt. lidt ekstra væde.

mulle1604  -  2007-11-08 13:33:08
rigtig lækker suppe, men det er lidt for nemt med dåsetomater... Brug i stedet for 8 friske tomater (helst dem på stilk, for dem er der mest smag i) lav et kryds i bunden af tomaterne, og kog dem ca 30 sek, hvorefter de dyppes i koldt vand og skalden kan her efter pilles af...

liki  -  2008-06-24 16:35:57
suppen smager fantastisk, dog havde jeg ikke puttet nogle af de ting i, som rejer, kødboller m.m. da jeg er ret kræsen, så den manglede lidt at tykke på. Så ville høre om nogen ved om man kan putte små pasta stjerne i, og hvis ja, hvornår gør man det i forløbet?

Per  -  2008-09-07 22:28:31
Du kan sagtens komme pastastjerner eller små suppehorn (markaronni) i, du tilsætter dem de 10-12 minutter før suppen er færdig, alt efter hvor længe det du putter i skal koge.

Louise   -  2008-09-08 14:59:04
Overraskende god suppe selvom den er lavet på dåsetomat. Smager rigtig godt med rejer

Grith  -  2008-09-15 21:46:02
- Den blir ekstra lækker med en smule revet ost på toppen når den serveres... uhmm

Sus  -  2008-10-17 21:42:47
Hold da op mand hvor barnligt, koncentrer jer dog om suppen og i tilfælde om hvor god den er, i stedet for at diskutere hvorvidt den er hjemmelavet eller ej - grundet dåsetomaterne. Lad dog opskriften være som den er - og som i øvrigt er god - lad da være med at sige "nææ nej, der SKAl friske tomater i" - jamen kære venner, så opload da din egen lille opskrift herinde, méd de friske tomater.. Den er udemærket som den er!

skovdal  -  2008-10-31 18:41:13
Længe siden jeg har fået så lækker en suppe. Mætter utrolig godt. Den skal jeg helt sikker lave igen. :o)

mønboen  -  2008-11-01 20:15:07
Jamen, prøv dog at læse opskrifter fra de "store" anerkendte kokke. De anbefaler dåsetomater, hvis man ikke kan få super søde modne friske italienske tomater. Fin fin suppe :-)

pia oesten  -  2009-08-02 10:46:24
Rigtigt laekkert god tomat suppe

  -  2009-09-14 19:36:54
Så er kødsovsen måske heller ikke hjemmelavet, når man kommer dåsetomater i?? Hellere dåsetomater end kedelige friske tomater uden smag!

yjp  -  2009-10-28 15:33:06
Dejlig suppe - et par friske basilikumblade gør også godt

Theresa  -  2009-11-20 18:47:35
Rigtig god suppe ungerne elskede den :-) jeg siede suppen også kom jeg kød og melboller suppehorn i :-) smagte bedre end den man køber fra mou:-)

Tossehovede  -  2010-01-17 23:53:26
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor den siger 4dl boullion? Er boullion ikke normalt "fast"? Og hvis nej vil jeg gerne vide hvor jeg kan købe flydende boullion?

Louisa  -  2010-02-05 22:03:26
Du opløser en eller to faste hønse-boullionner i 4 dl kogende vand :) Tossehoved.

pyt  -  2011-03-10 15:40:14
Er det muligt at bruge grøntsagsboullion i stedet for hønse? Vi får nemlig en vegetar på besøg :)

  -  2011-05-04 19:06:51
kan man måske lave det hele lige indtil fløden. Fryse den og tilsætte fløden den dag den skal serveres? nogle bud

vibse  -  2011-08-29 18:13:10
kanon god opskrift vis man lige laver flødeskum hvor man putter ledt vidløj,salt og timijan i og liger en klat over i sin posion så det smelter ledt så er det bare guf eller dryser med ristet becon guf guf

Lisbeth  -  2011-11-07 09:02:20
Fantastisk god suppe. Har lavet den flere gange, bliver heller ikke ringere af at tilsætte en rest smørerost, pikant eller hvidløg. Servere med groft brød og evt nudler. Alle i vores familie elsker denne suppe. Her om vinteren bruger jeg både porre, gulerødder. og blender du suppen er den total i top.

Ib Unmach Christensen  -  2012-02-03 13:03:31
Kan den fryses? Ja, det er jeg sikker på den kan MEN er den stadig lige så god:-)

Løgsovs  -  2012-05-18 19:02:06
Jeg synes der er enormt meget fyld i suppen sammenlignet med væske? - Tror jeg kører stavblenderen igennem den en gang.

Peter  -  2012-06-11 10:51:33
Dåsetomater der bedst!! Alle os amatørkokke og professionelle kokke ved, at det er umuligt at få smagfulde friske tomater herhjemme. Medmindre man ejer et drivhus eller har en rigtig god grønthandler! Suppe er også en god spise om vinteren, så hvad gør man? Man bruger det næstbedste - dåsetomater, som er langt bedre end de blege tomater nede i supermarkedet. De der påstår andet, har haft interessen for mad ret længe eller ret dybt! God fornøjelse, det er en god suppe! P.S. Samme princip gælder frostvarer!!

britt  -  2012-09-25 22:50:48
vil jeg helt sikkert glæde mig til og prøve

Mona  -  2012-11-13 17:18:48
Øko.tomater er dyrket i Rockwool , så jeg vælger helst dåse, med mindre jeg selv har plukket tomaterne. Så er der lige det , at tomater ikke kan dyrkes hele året. Så det er nok en god ide, er være mere bevist om hvor og hvornår de forskellige ting kan dyrkes.

Mikkeline  -  2012-12-18 15:15:21
Er en pige på 12 lavede denne suppe. Let og god. Men forstår dog ikke hvad bdt. Betyder..

Tomse  -  2013-01-17 20:08:09
BDT. = 1 bundt forårsløg

  -  2013-01-21 12:52:30
Tomatsuppen er hjemmelavet hvad enten der er friske eller dåse tomater i. Har du også en ko gående derhjemme så du kan få hjemmelavet kød?

  -  2013-02-17 11:49:14
Kan da ikke kaldes hjemmelavet, når man bruger tomater på dåse. Nej, der skal friske tomater i. Og så skal det simre 2-3 timer.

Felix  -  2013-03-03 09:07:41
Holder også på at det skal være tomater man laver den af, for at kalde det hjemmelavet, og ikke noget man ryster ud af en dåse. Ellers en rigtig god opskrift.

Vinnie  -  2013-04-05 20:13:27
Altså...! Hjemmelavet eller ej - savner lidt en defination på "hjemmelavet" og så i en tid, hvor næsten al fødevareproduktion er hel- eller halvfabrikata. Jeg stod for eksempel og LAVEDE suppen for første gang i dag i mit køkken i mit hjem... OG med dåsetomater, færdigproducerede hønsekødsboullionterninger, færdigproducerede forårsløg,hvidløg og fløde fra køledisken, stadigvæk vil jeg nok mene suppen var HJEMMElavet. Den smagte for øvrigt fantastisk med sprød bacon crunch og hakket basilikum. Jeg tror ikke vi skal være så kede af en gang imellem, at vælge de lette løsninger. Hvorfor gå og bilde os ind, at det eneste rigtige er det der er groet op af egen muld, slagtet på egen gård og aldrig har være i berøring med det moderne samfunds produktionsmetoder.

Dorthe  -  2013-10-01 13:49:27
Hjemmelavet mad er hvor man har købt ingredienserne, selv bikser dem sammen og vups har man hjemmelavet mad. At en eller flere ingredienser er færdigproduceret er overhovedet ikke relevant. Man vil aldrig nogen sinde kunne lave feks kinesisk hjemmelavet mad idet feks Soya kommer fra flaske og er færdigproduceret. Holder man på at alt skal være 'hjemmelavet' , jamen ups, der forsvandt 99 procent af opskrifterne på nettet, da de indeholder en form for færdigproduceret ingrediens. Yderst lækker suppe. Mange hilsner fra uddannet kok med 23 år erfaring.

.  -  2013-12-14 11:52:24
Selvfølgelig er den hjemmelavet selvom der anvendes tomater på dåse.

Dølle  -  2014-04-20 20:10:11
Jeg bruger en tsk. Sambal Oleck i - chilipasta - mmmmmmmm....

Helle  -  2014-08-30 18:23:52
Jeg ledte efter en opskrift hvor man koger tomaterne selv osv.men nu prøver jeg denne.