Opskrift på Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2003-02-27

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Fyld: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Jordbærsyltetøj 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Marengs: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Forklaring:

Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken.

Dejen fyldes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Forbages ca. 15 minutter ved 170 grader C. alm. ovn, til overfladen er stiv.

Et jævnt lag syltetøj lægges på.

Æggehviderne piskes godt stive, og 4 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen.

Bagetid:
Yderligere ca. 15 minutter, til marengsmassen er stiv og gylden.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 16932 (4031 kcal)
KJ pr. Pers. 1411 (335 kcal)
Vægt ialt 1215 gram
Vægt pr. Pers. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1393 KJ (331 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 54.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (242 stemmer)

Opskriften er vist 304452 gange,
og udskrevet 23363 gange.



Rabbit  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes, at den er ALT for sød. Ville selv udskifte jordbærsyltetøj med abrikos, og reducere mængden af sukker i æggehviderne til max. 200g

pehy  -  0000-00-00 00:00:00
hjemme ved os så bliver bedstefarskage altid bagt med abrikossyltetøj.

Helmer  -  0000-00-00 00:00:00
jeg bruger altid hindbærmarmelade...

helle grønning  -  0000-00-00 00:00:00
dejig let kage kan bages uden syltetøj og evt. tilsætte kokosmel i marengsen og så 200 g sukker

  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt for sød mangler noget surt tilbehør

mig  -  0000-00-00 00:00:00
god kage

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
- jeg går aldrig slavisk efter en opskrift, bryder man sig ikke om meget sukker, så put det i kagen, du har lyst til

annette  -  0000-00-00 00:00:00
brug sukkerfrit syltetøj så passer pengen

  -  0000-00-00 00:00:00
for sød nøjes med at putte halv delen af marengsen på ellers er den for sød og bag den 5 minutter mere ellers for blød

karen  -  0000-00-00 00:00:00
lidt flormelis drysset på marengsen gør kagen mere sprød

Loppe  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes at der er for lidt mælk i, jeg brugte knap 3 dl anden gang jeg bagte den, og så blev den super go` .

meyer  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager vildt godt, hvis man blander 5 dl. kvark med 5 dl flødeskum. Hæld dette over kagen, og pynt den med friske frugter. Rigtig god nu her hvor jordbærerne kommer. Kan således bruges som dessertkage. Så er den ikke længere så sød.

annie  -  0000-00-00 00:00:00
hvad end man synes om en sød kage så er det nu såden den skal laves. også hos bageren

  -  0000-00-00 00:00:00
Fin kage - Prøv at bruge grundejen hvor du putter chokolade stykker i + putter æbler og kanel ovenpå, så har du en dejlig æblekage! :-)

Pernille  -  2006-12-11 21:47:04
Man kan købe en sukker fri abrikos fersken marmelade den er bare super til....

HM  -  2007-01-14 14:26:44
Den er ikke helt noget for gode kokke..

Misse  -  2007-02-06 19:02:36
Hvor mange prs. er den til?

Kalle  -  2007-03-08 19:58:17
sød og dejlig, lige som jeg kan li den..

nielsen.cl  -  2007-03-23 12:28:20
rigtig god kage, læste at folk generelt syntedes at kagen var for sød- så jeg puttede lidt citronsaft i syltetøjet og så puttede jeg kun det sukker i marengsen der skulle piskes i hviderne - for resten puttede jeg kokosmel i istedet. kagen var et stort hit til familiefødselsdagn... alle spurgte efter opskriften

anette  -  2007-08-11 10:12:04
super god kage, kom også kun det sukker i,som stod til maregns oven på,samt kokos i marengs,3 d l mælk ,så kagen blev lige som den skal være.

susanne40  -  2007-10-30 20:28:01
en dobbelt portion passer til min store bradepande (30 stk kage) - prøv at tilsætte 1 tsk eddike til marengsen når sukker tilsættes, så holder den sig flot stiv og kan formes flot med bølger og toppe ovenpå kagen!

os  -  2007-11-06 14:25:33
lækkert

ida  -  2007-11-23 15:51:46
det er bare den bedste kage, i skal virkelig prøve at lave den!!!

gitte  -  2008-01-10 17:12:39
en Super god kage uhm..

idi!  -  2008-02-08 18:28:33
Det er bare den bedste kage!! put godt med marengs oven på!!!

Tina  -  2008-03-13 14:37:05
Den er bare rigtig god, har lavet den på arbejde, hvor den faldt i god jord

  -  2008-04-13 14:40:56
så sig dog noget posetivt

Rikke  -  2008-04-22 19:29:04
Rigtig lækker kage. Jeg bruger hele bær, for det meste ribs eller hindbær, hvilket er en god kombination til den søde marengs.

aase  -  2008-05-14 12:44:13
det er rigtig godt med æblemos i stedet for syltetøj

LHG  -  2008-05-30 13:32:08
put friske tynde rababer styker under marangsen. spis chrem freche til. super lækkert.

mig<'3  -  2008-06-28 13:35:26
Det er en god kage ! den smager godt!

SG  -  2008-07-14 19:22:00
jeg kom cirka halvt så meget sukker i marengsen (egentlig mængde = 250 g), og synes stadig den er en anelse for søg. men ellers synes jeg at kagen er god

gangster  -  2008-10-14 12:23:34
god kage men smager bedst med piskefløde 100procent beder

maibritt  -  2008-10-17 12:03:28
den er super god :-) det er anden gang på en uge vi bager den.

lulu&anna  -  2008-10-27 14:18:53
Jaa, vi skal lave den idag!!!! :D Elsker bedstefars skæg :D

Kamilla  -  2008-11-17 15:48:19
Jeg er faglært bagersvend og jeg siger at den er fulsstændig perfekt!!

Olsen  -  2008-11-22 15:11:27
Jeg plejer at komme optøede hindbær (afdryppet i si) i dejen spredt med let gavmild hånd. Det smager rigtig mums og tager noget af den søde hviende... :-)

michelle  -  2008-11-24 21:56:56
fantastisk god kage! ingen ændringer hér fra!

Majbritt  -  2008-12-28 14:51:28
Sød? ej den er da alt for salt..

Grethe  -  2009-01-01 23:35:20
Jeg har bagt den kage i over 30 år - og altid brugt æblegrød, der ikke er for sød, så gør det ikke så meget at marengsen er lidt sød. Det er en god ide med 1 tsk. eddike i marengsdejen, ligesom til en Pavlova

Metha Christensen  -  2009-01-17 17:57:07
Jeg synes der er AL for meget mel i.. bunden blev for hård og der er godt nok meget marengs, eller et meget tykt la skulle der til for at få det hele med

Per  -  2009-03-04 12:00:05
Ved at sætte temperaturen ned til 150 grader C når marengsen skal bages, og forlænge bagetiden til ca. 40 minutter opnår du en sprødere marengs.

  -  2009-03-17 10:49:40
Marlene. har prøvet at lave kagen med jordbærflødeskum på, det smager rigtig godt. 400 g jordbær, 200 g sukker, 1/2 l piskefløde. Du kan både bruge friske eller frosne jordbær. Bag kagen iflg. opskrift, lad den køle helt af. Blend jordbær med sukker, pisk fløden stiv og vend jordbærsovsen i.Kom jordbærflødeskummet på kagen og server straks. Kan faktisk serveres istedetfor den traditionelle lagkage man får til fødselsdage, og den vækker begejstring!

Nielsen  -  2009-05-26 19:07:49
Skod kage og bage havde den i min ovn i over en time og den var stadig i færdig

Mads  -  2009-06-11 17:56:21
Kan man ikke komme noget Kakaopulver i? :D

Helle Poulsen  -  2009-07-09 21:04:56
MUMS siger jeg bare, den kage er nem at bage, og er helt og aldeles efter min smag, Tak for lån :o)

bedstefars skæg elskeren  -  2009-08-15 15:18:10
Jeg putter altid mere mælk i, 1 dl er simpelthen ikke nok.

Eva  -  2009-08-20 22:37:29
Brug ribs - gele/ ryste ribs eller ribs syltetøj + Chokolade og halvdelen sukker i marengen+ lidt eddike i. Jeg blev dagens helt!

sara  -  2009-12-31 14:33:21
Elsker den her kage, du bestemer selv syltetøjet

Lone & Elvis  -  2010-01-28 14:56:48
.Jeg syntes bare kagen var for lækker..!? lige min stil ;D ta' og prøv.. jeg anbefaler det (:

Kageelsker  -  2010-03-18 17:50:03
Den smager da fantastisk. Den er ret sød, men det gør mig intet! Syltetøj kommer an på hvad vi lige har i hjemmet...

  -  2010-04-08 16:42:50
kanon kage, revet æble istedet for syltetøj er også godt;-)

Joh  -  2010-05-04 14:24:05
Mums! :-) Er igang med at bage kagen nu, og den ser da' vældig god ud! ;-) Håber skam også den er god!

  -  2010-06-01 18:12:34
Kom til at putte for lidt sukker i marengsen, i første omgang. (Kun ca. 60g) Dét kan den altså ikke klare sig med :D Ellers en super kage, som blev godt modtaget - af både børn og voksne!

  -  2010-06-07 13:33:15
super go kage, har aldri smagt noget bedre!!!

  -  2010-06-12 14:31:52
lækker, lækker, lækker. jeg spiser den nu uden syltetøj, men en lækker kage!

Carsten raresen  -  2010-06-26 20:55:48
jeg synes kage er en super duper kage!:D ikke skrive den er alt for sød det syndt for ham/hende der sendte den ind:D den er deliscious! men det kan også bare være det er mig, der er for rar, så passer mit efternavn:D

safira9800  -  2010-07-06 15:43:07
Jeg kom kun 70 g sukker og til gengæld 3 dl mælk i, dejen blev perfekt. Marengsen lavede jeg med 200 g sukker, ligeledes helt perfekt. Brugte abrikosmarmelade. Mhh god kage :-)

ulla  -  2010-08-05 00:34:24
hallo, alle ved vel marengs er lavet af og det må være = sød, så hvis ikke ens tænder kan klare det hvorfor så lave bedstefar med skæg. ??? den person der har sendt indlæget her er helt sikkert ikke den der har opfundet opskriften, så lad dog være med at hakke sådan. den skal være sød, sådan er den opskrift bare, !!! så lav dog noget andet. og til Nielsen der skriver skodkage, efter en time er den stadig ikke færdig, har du tænkt på det var din ovn der er noget galt med ? fordi der står jordbærsyltetøj i opskriften er det jo ikke forbudt at skifte det ud med hvad man nu kan li, nogen kan li jordbær, andre kan li hindbær, abrikos osv. så ændre det da bare og lad være med at kritiserer kagen her det virker underligt, den med eddike i marengsen er jeg med på det gør jeg altid når jeg laver marengsdet har min mormor lært mig, så det er et godt råd at komme med. men nu vil jeg gøre klar til at lave denne bedstefar med skæg til mine gæster imorgen slavisk efter denne opskrift.

mig  -  2010-08-08 17:51:37
mor har altid lavet den med rabarber syltetöj, den er ikke saa söd :)

CorsaGirly  -  2010-09-15 16:05:33
Hejsa. Skule hilse fra mine børn og sige den smagte herre godt. Jeg valgte dog at bruge mindre sukker.

Rebekka  -  2011-05-15 16:00:06
super lækker kage nem at lave.

NATASJA!  -  2011-05-25 12:02:45
Den er bare go'e i lovet it! Er der nogen der har andre go'e forslag til hvordan man kan lave den!<3 ?

Wøkk  -  2011-07-03 10:08:24
lavede den med solbær syltetøj (hjemmelavet) og det var mums... så gør det heller ikke noget marangen er sød...

Anette  -  2011-07-15 15:37:19
I stedet for syltetøj, bruger vi æblemos. Det smager super godt.

Føj!  -  2011-07-28 18:06:44
Der er alt for meget mel kagen vil kun samge af mel når i skal til at nyde den >:-(

John  -  2011-09-10 10:56:25
Jeg bruger altid saften fra kippers på dåååååse ummm lækkert

mig.  -  2011-10-26 16:31:03
Den er lidt for sød til min smag, men den skal også bage meget længere end der står i opskriften.

Emilygr  -  2011-11-05 20:36:16
Fantastisk kage. Opskriftet er perfect! Jeg mener ikke den er for sød.

Emilygr  -  2011-11-15 16:33:44
Den blev god, men marengsen blev ikke særlig god.

Fister  -  2011-12-26 11:43:13
Mega god kage. Dog bedre med blåbær syltetøj.

ForbiIFarten  -  2011-12-26 18:52:50
Den vil jeg helt klart prøve en dag, og måske sætte den på min Hjemmeside!:-) Laver den nok lidt om :) PS: Tak til jer andre der har skrevet tips, har skrevet dem ned!!

gert  -  2012-01-16 12:01:51
Jeg laver altid kagen med abrikos-marmelade...

Kirsten  -  2012-02-04 16:17:52
Kan den fryses

  -  2012-02-25 09:29:10
Jeg syndes den er kanon go'

Camille  -  2012-02-26 14:57:39
Jeg lavede dem som muffins - et fedt alternativ! :)

  -  2012-04-13 17:57:58
Alt for sød!!!! Dejen var meget tung og klistret???

Pernille  -  2012-04-20 09:18:50
Synes det er en fantastisk kage, kan ikke forstå hvor det går galt for jer det går galt for......min lykkes hver gang;-) og den smager fremragende....Jeg putter dog lidt mere mælk i dejen, minimælk, måske derfor der skal mere i?

Kagekonen  -  2012-04-22 17:25:01
Øv en tør og kedelig oplevelse. Dejen var også meget tyk :(

Bo Larsen   -  2012-04-25 15:56:25
Super god kage men synes at man godt kunne skrive at næsten alle slags syltetøjer kan gå der til har prøver mange og hver gang smagt helt vil godt

Bo Larsen   -  2012-04-25 16:01:06
Rolig Ulla alle har vel hver sin mening så slap lige selv lidt af fej lige først for din egen dør inden du fjer for andres

Fam. Jensen  -  2012-05-16 18:15:15
MUMS, den er god. TAK!

pinky  -  2012-06-19 15:40:09
prøv at lave dem i muffins forme i stedet for en bageplade :-)

  -  2012-06-19 15:42:10
er kun ti har lige lavet den mums

Bille'n!:-)  -  2012-09-03 19:35:27
Jeg syntes bare den er UHM!!!!:-D

Sarah  -  2012-09-20 16:06:54
ARGH!!! Glemte at man skulle vende sukkeret i æggeviderne så det hele er pisket. Håber den blir go alligevel.

De sødeste piger i verden!<3  -  2013-01-03 15:44:37
Kan man godt bruge piskefløde i stedet for sødmælk?

LL  -  2013-02-03 13:25:45
Hvorfor bliver marengs ikke færdig efter 15 min. Vi har lavet kagen til 28 pr. Efter 15 min tog vi kagen ud og marengs var helt flyende under det gyldne lag.

MIG!  -  2013-02-28 19:07:30
Kagen er rigtig god.

j  -  2013-05-25 09:36:30
skal det ikke være hårdt det oven på. og ikke blødt

jj  -  2013-05-25 14:16:34
hvordan skal dejen være

Else-Marie Lauridsen  -  2013-06-02 09:30:29
Som Helle Grønning skriver. Uden syltetøj og med kokosmel i marengsen. Sådan bagte min svigermor den, og så hed den Elvakage.

Morten Viuf  -  2013-06-25 07:14:19
Den er rigtig god

KP  -  2013-09-15 21:44:45
SUPER kage.Uhmmm.

Sonja  -  2013-09-29 15:18:13
Den er super god. Prøv med revet citron eller appelsin skal i dejen og friske æbler (revne eller i tynde skiver) på toppen i stedet for syltetøj... Himmelsk kage. Tak for en dejlig og vildt let opskrift. Den kan ikke gå galt :) Kun fantasien sætter grænser, det er jo tilladt at sætte sit eget præg på tingene ;)

Lis  -  2013-12-01 21:13:58
Kan kagen bages dagen før den skal serveres eller bliver den så kedelig?

pedros  -  2014-01-15 16:56:51
aldrig har jeg smagt noget så hæsligt :-( jeg har bagt kagen før men denne her opskrift er ubrugelig. stor skuffelse og spild af tid og ingredienser.