EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Indbagt mørbrad

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Svinekød

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 0000-00-00

Indbagt mørbrad 4 Indbagt mørbrad 1 Indbagt mørbrad 2 Indbagt mørbrad 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Butterdej, Plade * 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
600 gram Svinemørbrad, afpudset
   
  Fars:
400 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Paprika *
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Butterdej tøs op.

Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber. Mørbraden lægges til afkøling.

Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber. Champignon renses og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.

Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side. Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.

Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden. Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.

Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Serveres med kogte kartofler paprikasauce eller whiskysauce og evt. salat.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12447 (2963 kcal)
KJ pr. Pers. 1555 (370 kcal)
Vægt ialt 1796 gram
Vægt pr. Pers. 224 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 693 KJ (165 kcal)
Protein 13.4 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 8.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (70 stemmer)

Opskriften er vist 190528 gange,
og udskrevet 9054 gange.

mitzie  -  2007-09-20 06:40:42
køb butterdejsplader, steg mørbradstk., rul butterdejen - læg et stk smelteost på 2 skiver tomat og 5-6 skiverchamp. drys med estragon basillikum - kom mørbrad ovenpå - derefter fl.tomater igen champ og salt/peber og endnu en skive smelte ost, luk butterdejen om. tilbehør hasselbagte kartofler pelslet med barbecuesauce- tilbehør bønner eller ærter og glaser perleløg og bearnaise sauce eller rødvinsauce med champignon, om sommeren frisk blandet salat med springløg og bredbladet persille

dillebo  -  2008-05-30 11:42:09
hej hvis man ikke bryder sig om champignon hvad kan man så bruge

plet  -  2008-09-18 12:59:14
hej dillebo: hvis man ikke bryder sig om champignon, kan man anvende peberfrugt skåret i fine tern.

Miss Molly  -  2009-03-18 10:15:52
Hvad med at sende din egen opskrift ind mitzie og lade denne stå. Den er god som den er.

plet  -  2009-04-05 21:32:17
Mitzie jeg synes du skal prøve og sende din egen hjemmelavede opskrift på mørbrad ind i stedet for at mere eller mindre kritisere andres. hvad er der i vejen med den som står her? det er jo ikke en ændring ad denne opskrift du laver, men en hel anden.

bimse  -  2009-07-07 20:00:39
kan den fryses når den er lavet?????

louise  -  2009-08-14 14:04:55
denne opskrift er super god men der er jo nok nogle der ikke bryder sig om den også er der mennesker der altid skal kridisere andre lad være med det. jeg bryder mig foreksempel ikke om tomater men derfor accepterer jeg da at der er andre der gør det.

Thomas Krogsgaard  -  2010-03-14 21:57:04
Skide god opskrift, puttede bacontern og revet ost i farsen og brugte 7 plader butterdej for jeg gad ikke det der med at rulle ud og folde.... Mitzie forslår hvad man også kan gøre, man er jo ikke tvunget til at følge nogens opskrift, vær lidt kreative og tilføj og fjern som du lyster, i min verden er opskrifter "kun" vejledende og forslag til en måde at gøre tingene på. Dog er der enkelte regler der skal overholdes så som at gødeje ikke skal komme over 37 grader og ligende....

conniepige  -  2010-04-22 22:55:43
Alletiders opskrift, har lavet den flere gange bl.a. med groft hakkede soltørrede tomater eller hakket bacon, istedet for champignon. Jeg laver yderst sjældent den samme opskrift 2 gange, elsker at improvisere, bruger derfor kun opskrifterne som idé, det er skønt at Mitzie og Thomas Krogsgaard kommer med deres tips, dem kan man aldrig få for mange af, det betyder jo ikke at grundopskriften ikke er god.

plet  -  2010-06-02 10:58:33
Bliver dejen ikke "våd" i bunden når man har bagt den? Jeg har sommetider lavet indbagt mørbrad dog uden fars og der bliv mim dej nemlig hel smattet i bunden. Gør jeg noget forkert. Har nogen erfaring med det?

  -  2010-10-26 10:45:12
sv til plet: Jeg har gjort det at jeg tog et stykke toastbrød og skar til så det passede lige under fars og mørbraden. Herefter lagde jeg den på panden og gav den et par minutter så man lige får startet bageprocessen i bunden. Det gør underværker. :)

jette  -  2011-09-27 11:56:10
den indbakte mørbra er den beste jeg har lavet den kan alle li har lavet den til flere legligheder

Lulu  -  2012-12-16 17:38:32
SV plet: hvis du nu bager den på en bageplade med et stykke bagepapir i stedet for i et smurt fad, har jeg i hvert fald erfaring med at bunden bliver mindre "smattet" men bliver næsten lige så sprød som det andet :)

Mnemonic  -  2014-05-05 09:21:51
Hej. Kan den laves klar dagen før og så bare sættes i ovnen inden man skal have den, eller bliver den smattet eller "ødelagt" på anden måde af det?