Stegt agerhøne

Stegt agerhøne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt agerhøne, billede 4 Stegt agerhøne, billede 1 Stegt agerhøne, billede 2 Stegt agerhøne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 agerhøns
125 g.røget spæk
3 gulerødder
1 fedhvidløg
2.5 dl.tør hvidvin
2.5 dl.bouillon
 frisk persille
 smør
 salt
 peber
 
 Sovs:
1 spsk.hvedemel
2.5 dl.piskefløde
 kulør
 
Opskrift:
Spækket skæres i terninger og smeltes og de skyllede agerhøns brunes heri.

De skårne grøntsager kommes i og brunes, hvorefter hvidløg, persille, vin og bouillon tilsættes sammen med salt og peber. Læg låg på gryden. Lad agerhønsene småstege i ca. 1 time.

De tages op, og skyen sigtes over i en lille gryde. Mel drysses over, når det er sunket til bunds piskes godt igennem. Tilsæt piskefløde og kog op. Farv med kulør og smag til med salt og peber.

Serveres med kartofler og ribsgelé.





karakterer:
Opskriften er vist 60371 gange,
og udskrevet 1718 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu