EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Pumpkinpie ( Græskartærte )

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Grøntsager / Grønsager

Højtid: Thanksgiving

Oprindelsesland : USA - Amerika - Amerikansk - Amerikanske

Indsendt : 2002-10-30

Overfør ingredinserne for Pumpkinpie ( Græskartærte ) til mealChaser indkøbsliste
Pumpkinpie ( Græskartærte ) 4 Pumpkinpie ( Græskartærte ) 1 Pumpkinpie ( Græskartærte ) 2 Pumpkinpie ( Græskartærte ) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Fyld: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Græskar renset vægt
1 tsk. Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Muskat *
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Ingefær, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 dl. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
    1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram


Forklaring:

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr fedtstoffet i og tilsæt æg samt evt. lidt vand. Arbejd dejen sammen til en fast masse. Lad den stå kodt et øjeblik.

Skær imens græskaren i små stykker og kog dem i ca 15 min. Mos den med en gaffel eller i en blender til en jævn puré.

Rul dejen ud og beklæd en pieform med den. Forbag derefter piebunden ved 180 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca 10-15 min.

Kom græskarpuréen og alle ingredienserne til fyldet i en skål. Rør rundt, så det hele blandes godt. Tag den forbagte bund ud og hæld fyldet i den. Bages nu i ca 50 min, til fyldet er stivnet.

Lad pien afkøle til stuetemperatur, sigt flormelis over og pynt evt. med ristede græskarkerner, serveres straks.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9945 (2368 kcal)
KJ pr. Pers. 1243 (296 kcal)
Vægt ialt 1206 gram
Vægt pr. Pers. 150 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 824 KJ (196 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 24.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.6 (65 stemmer)

Opskriften er vist 126031 gange,
og udskrevet 7284 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
pumpkin pie er en kendt spise i USA hvor det er skik at spise denne tærte til Halloween, da det er sæson for græskar.

  -  0000-00-00 00:00:00
Halloween er den 31oktober.

Linne  -  0000-00-00 00:00:00
den blev lige lovlig flad, blev dog spist med creme fraise på

Mette og Schjönning  -  0000-00-00 00:00:00
GENIALT! Den tærte smager djævelsk godt. Happy Halloween!

Jola  -  0000-00-00 00:00:00
En anderledes, frisk smag, oplagt ide til at bage tæreten efter at man har lavet græskarhoved til halloween. Jo, den er værd at prøve!

Mathilde  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god smag, men konsistensen gør at man må nøjes med små stykker

Jytte og Lars  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god og den mætter godt....V prøvede at farve noget marcipan orange (bland gul og lidt rødt) og så rullede vi det fladt. Derefter skar vi øjne og mund på, og lagde den oven på kagen- Det blev børnene intresseret og de spiste godt. Prøv selv! tip:prøv at servere den til børnefødselsdage- Den bliver sikkert et hit!

Cecilie  -  0000-00-00 00:00:00
Supergod lavede den til jul. Den skal helt sikkert prøves igen. Især god med en smule creme fraishe eller lign.

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Man føler man næsten er i Amerika. Uhh... Gys

Tine  -  0000-00-00 00:00:00
Mums, saftig med krydderier i passende balance. Følg opskriften nøjagtigt, den er perfekt. Ekstra mums: En stor teskefuld græsk youghurt ovenpå og godt med letflydende ahornsirup ovenpå... Uha uha...dét er uhyggeligt!!!

Bente  -  2007-10-22 04:55:16
Her i Canada kommer vi ikke flormelis over, men spiser den lun og saa med en kugle vanilie is ovenpaa, bare guff

Anni  -  2007-10-22 17:30:44
Hvor meget vand skal man koge græskarkødet i? og hvilken græskar er bedst?

Per  -  2007-10-22 22:58:34
Opskriften siger at græskaret skal koge i 15 minutter, men det skal have så længe at du kan mose dem med bagsiden af en ske eller med en gaffel.

Til Jola og I andre  -  2007-10-23 00:22:03
Jola skriver man kan lave tærten af græskarkødet fra Halloween-græskarhovedet. Er der ikke noget om at man ikke kan spise de orange græskar??

Per  -  2007-10-23 14:38:25
Man kan sagtens spise kødet fra de orange halloweengræskar.

Per  -  2007-10-23 14:40:06
Kanten på tærten blev noget brændt, jeg plejer at lægge et stykke bagepapir over bunden og fylde op med ris når jeg skal forbage, det skal man måske undlade eller også skal man folde et stykke folie over kante mens den bliver forbagt.

Ina  -  2007-10-26 19:36:32
den bliver stadig meget sort i kanten, selv om du har bageparpir over kanten når du forbager med ris i.

Karin  -  2007-11-07 17:49:00
Denne kage er rigtig god, den skal besttemt bages igen

sanne  -  2007-12-23 14:15:35
jeg synes det er lidt svært at finde nogen græsker. er der et bestemt sted i ved man kan købe dem?

Camilla  -  2008-11-02 21:05:28
Nu havde jeg ikke smagt græskartærte før, men jeg synes ikke rigtig den græskartærte her smager af noget :-(

Heidi  -  2009-10-16 17:16:56
Virkelig lækker uhm-uhm-uhm :)(evt. med en klat vanilie is)

Lene  -  2009-11-27 10:28:44
Nok den dårligste tærte jeg nogensinde har smagt, og jeg er en habil bager. Vi smed den simpelt hen ud.

Linda  -  2010-10-21 23:44:53
Jeg må også indrømme den var ret skuffende :(. Havde virkelig glædet mig til den, og havde fulgt opskriften nøje. Men den havde en grim smag

Karina  -  2010-11-15 17:39:20
SPØRGSMÅL: Er det kun kødet/mosen fra græskaret man skal bruge eller også skallen? og er en type græskar at foretrække frem for en anden? (har hørt at de alm. halloween-græskar ikke er så gode som mad-græskar)

Rikke  -  2011-09-26 17:39:12
Nelliker er guld i en pumpkin pie!

Lisbeth  -  2012-11-04 19:32:08
Hold op en dårlig pumpkin pie! Måtte smide hele tærten ud da den var kølet af! Min kæreste har spist det i usa og siger det overhovedet ikke ligner det han fik. Har nu fundet en anden og bedre opskrift som virker lovende. Jeg anbefaler i hvert fald ikke denne, det er det rene madspild