EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Vinmarineret vildtsteg

Antal:

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kronhjort - Hjort

Indsendt : 0000-00-00


Ingredienser:
1500 kg.steg af elg hjort, rådyr eller ren
2 spsk.smør eller margarine
3-4 dl.marinade
 
 Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 dl.rødvin
1 spsk.knuste kryderpeberkorn
1 spsk.knust enebær
1 laurbærblad
3 spsk.olie
 
 Sovs:
2 spsk.hvedemel
3-4 dl.stegesky
2 dl.kaffefløde
 salt
 peber
1-2 spsk.ribsgele
 
Tilbehør:
Små kartofler vendt i smør eller kartoffelkroketter, ribs- og rønnebærgele, agurksalat samt haricots verts.
Forklaring:

Afpuds stegen og læg den i et smalt fad. Dybfrossen kød behøver ikke at tø. Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.

Hæld marinaden over stegen. Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin. Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs.

Tag stegen op og tør den af. Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt. Salt let og spæd med 2-3 dl. af marinaden. Lad kødet småstege under låg i 1½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade. Tag stegen op og lad den hvile under folie.

Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til sovsen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele. Skær kødet i tynde, fine skiver og server med sovsen til.

Tips:

Andre dele af vildt, f.eks. yderlår, bov eller højreb kan marineres og steges som grydesteg, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (3 stemmer)

Opskriften er vist 16993 gange,
og udskrevet 859 gange.

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu