Opskrift på Vinmarineret vildtsteg Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Vinmarineret vildtsteg

Antal:

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kronhjort - Hjort

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 0000-00-00





Ingredienser:
1500 kg.steg af elg hjort, rådyr eller ren
2 spsk.smør eller margarine
3-4 dl.marinade
 
 Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 dl.rødvin
1 spsk.knuste kryderpeberkorn
1 spsk.knust enebær
1 laurbærblad
3 spsk.olie
 
 Sovs:
2 spsk.hvedemel
3-4 dl.stegesky
2 dl.kaffefløde
 salt
 peber
1-2 spsk.ribsgele
 
Tilbehør:
Små kartofler vendt i smør eller kartoffelkroketter, ribs- og rønnebærgele, agurksalat samt haricots verts.

Forklaring:

Afpuds stegen og læg den i et smalt fad. Dybfrossen kød behøver ikke at tø. Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.

Hæld marinaden over stegen. Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin. Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs.

Tag stegen op og tør den af. Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt. Salt let og spæd med 2-3 dl. af marinaden. Lad kødet småstege under låg i 1½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade. Tag stegen op og lad den hvile under folie.

Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til sovsen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele. Skær kødet i tynde, fine skiver og server med sovsen til.

Tips:

Andre dele af vildt, f.eks. yderlår, bov eller højreb kan marineres og steges som grydesteg, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:






Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (3 stemmer)

Opskriften er vist 16222 gange,
og udskrevet 843 gange.



Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu