EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Brunkål med flæsk

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kål

Indsendt : 2002-10-17

Brunkål med flæsk 4 Brunkål med flæsk 1 Brunkål med flæsk 2 Brunkål med flæsk 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
750 gram Svinebryst. kogestykke uden svær. ca. 2 mm spæk. rå
   
Forklaring:

Hvidkålen snittes.

Sukkeret brunes i en gryde og smørret tilsættes. Kålen hældes i gryden og brunes godt, herefter lægges det hele stykke flæsk i midten af gryden og Kålen pakkes godt op om flæsket og der tilsættes lidt vand. Retten små koger i 1½ time og smages til med salt, peber.

Serveres med skiver af flæsket og evt. rugbrød til

Tips:

Man kan også skære flæsket i skiver og blande det med kålen i stedet for et hel stykke.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11418 (2718 kcal)
KJ pr. Pers. 2854 (679 kcal)
Vægt ialt 2830 gram
Vægt pr. Pers. 707 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 403 KJ (96 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 6.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (321 stemmer)

Opskriften er vist 315276 gange,
og udskrevet 15556 gange.

Ugelvig  -  0000-00-00 00:00:00
Super godt

Carolina  -  0000-00-00 00:00:00
det lyder godt, det prøver vi!!

Marie  -  0000-00-00 00:00:00
mmm... det må vi prøve.

  -  0000-00-00 00:00:00
prøv røget kæbesnitte. Det gi´r en lækker smag.

mig  -  0000-00-00 00:00:00
som de gode gamle dage

Irene  -  0000-00-00 00:00:00
uhm... det er lige sagen

kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
skøn gammel ret

poul  -  0000-00-00 00:00:00
husk vinduet i soveværelset

Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med brun farin i stedet for hvidt sukker, det gjorde min farmor altid.

Else  -  0000-00-00 00:00:00
pragfuld ret

LEIF  -  0000-00-00 00:00:00
HELT I TOP

chistina storc  -  0000-00-00 00:00:00
det smager rigtigt godt,det tip med kæbenitter er rigtigt godt, jeg har lige prøvet det, det giver en lidt rg smag.

chistina storc  -  0000-00-00 00:00:00
det smager rigtigt godt,det tip med kæbenitter er rigtigt godt, jeg har lige prøvet det, det giver en lidt rg smag.

Bruno  -  0000-00-00 00:00:00
Med grisehaler er det godt, selv her i thailnd

chrispy  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at lav retten med frikadellefars m/røget bacon - så er der knap så mange kalorier i retten

Annelise  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt gulerøder smager også godt i retten.

reinhardt  -  2006-12-05 14:19:03
savner brunkål til diabetiker uden sukker

kirsten G.  -  2006-12-30 19:40:08
Den er nem og meget lækker

Louise  -  2007-01-11 16:02:55
Det smager super Goodt - der er såå mange der ikke kan lide det, UHH det er synd:( Det gå godt nok glip at noget godt mad! :)

Egon  -  2007-01-14 19:46:25
der må også gerne være 10 grisehaler deri ,tilbehør:koldt øl

[email protected](us)  -  2007-01-22 07:08:43
I am going to try this, so manny memories with that meal...yes it it does make winds!!

  -  2007-01-22 07:35:56
Prøv at tilsætte 10 neliker. Uhm

benthe  -  2007-01-22 07:49:55
dejligt...men prøv i stedet denne...samme fremgangsmåde med kålen, men erstat flæsket med ca.800 gr. oksefars rørt med lidt løg,havregryn, mel, æg og salt,peber. Der skal dog ikke vand ved, og 1 time er nok. Den rørte fars skal bare ned i midten som en stor klump...DET smager godt.

Mogens S  -  2007-01-22 09:19:25
til Reinhardt - brug soya til at brune kålen med i stedet for sukker

Mogens S  -  2007-01-22 09:27:49
til Reinhardt - brug flydende becel - i stedet for smør

gv  -  2007-01-22 09:55:17
prøv med det røgede, kog det evt. et par min. før det kommes i kålen

vilcon  -  2007-01-22 11:06:14
Drop de 50 g sukker brug istedet 50 g smør det tager lidt længere tid at brune det men det er bare guf også for diabetket

josè  -  2007-01-23 11:42:32
Lidt for fersk til min smaag lidt mere sukker, dejligt med grissehaler også

peter  -  2007-01-24 23:01:06
den kan spises i flere dag

Tage Tyskland  -  2007-02-25 15:56:22
Super bedst brunkål

Sanne Roskilde  -  2007-02-25 21:17:01
prøvogså at tilsætte medister det smager himmelsk tro mig

  -  2007-02-28 12:42:19
alle

Lis  -  2007-03-02 13:08:36
Du må godt få 50g. sukker om dagen, selv om du har sukkersye.

mik og mic  -  2007-10-19 21:41:57
der skal mere kål mere løg mere medister mindre salt og peber og så helst 3 stor kålhover til to mand.. hilsen os de lukelige fra hanstholm

mik og mic  -  2007-10-19 21:43:18
pssssss der er lige til desert dagen efter.... pps tøm sepsitank inden tilberedning

Alex  -  2007-12-02 13:07:31
Jeg bruger hamburgeryg og porer i ringe samt et par gulerødder velbekomme

Søster  -  2008-01-02 17:19:35
Brug i stedet for fersk flæsk et stykke hamburgerrøget magert flæsk (endelig ikke alm. røget spæk). Skær flæsket i tykke skiver og brun dem i smeltet fedt fra terninger af røget fedt spæk ( ikke i smør). Tag flæsket op og brun kålen i fedtet. Undgå sukker! Snyd i stedet med nogle dråber madkulør. Læg flæsket i skiver med kålen, tilsæt lidt vand og lad retten koge godt ½ time, før der smages til med salt og peber, da kålen trækker salt og smag fra det røgede flæsk. Lad kål og flæsk trække sammen til dagen efter.

[email protected]  -  2008-01-21 06:46:25
Ja, det er den originale gamle ret. "Brunkål med flæsk", og så skal man ikke beruge alt andet deri. Så kan man jo "døbe" en ny ret med brunkål med o.s.v.

Lotte H  -  2008-01-22 10:37:44
uhmm elsker brunkål bruger gerne halv posion røget og resten fersk flæsk smager kanon

Mie  -  2008-01-27 23:50:45
Der er så mange forskellige måder at lave brunkål på. Jeg selv lægger altid et stort stykke røget bacon i midten mens hvidkålen simrer i ca 2 timer. Det giver en rigtig god smag og bagefter skæres baconen i små tern og blandes med brunkålen.

  -  2008-01-31 21:24:24
Et par stegeben (nøgleben) gir smag

Ruth  -  2008-01-31 22:10:40
Reinhart efterlyser opskrift på brunkål til diabetikere. Man kan med fordel brune becel og flydende sødemiddel inden kålen tilsættes. Tilsæt derefter skinkekød i tern (og evt lidt røget bacon i tern). Lad retten simre i 1 1/2 time.

vivismums  -  2008-02-17 14:41:38
Til den der Ha! uden er i stedet lækkert Med karry brunet af og så kål på ellers lavet på samme måde

Ninna i Amerika  -  2008-02-21 19:06:40
Naar jeg laver Brunkaal eller noget andet som bonner, tilsaetter jeg altid lidt NATRON, Ca. 1halv teske, saa giver det ikke saa meget GAS.

Patrick  -  2008-03-21 05:02:35
..elsker brunkål med flæsk eller røget bacon(1000g). men laver altså også til 3-4 dage

jørgen  -  2008-05-31 07:20:45
det er også værd at prøve med en fars bolle(laves som frikadellefars) i stedet for et stykke flæsk. mmmmmm

  -  2008-09-17 15:54:27
prøv med røget bacon og medister til er guf

Niller  -  2008-10-06 09:45:29
Dejlig ret

Ann  -  2008-10-11 17:05:34
Hej istedet for almindelig hvid sukker bruger jeg sweet og less (fra dan sukker) det giver stadig den samme søde smag men med 30 % færre kalorier.

kisser  -  2008-10-29 16:07:07
Supper lækker lige som vor mor lavede det.mmm---

  -  2008-11-18 11:04:47
Brug også bacon

nicokaj  -  2008-12-18 19:24:30
i stedet for flæsk ka man bruge svine kalv fars med rosiner, nødder og en lille smule øl. Det smager himmelsk.

Peter Nielsen  -  2008-12-23 14:07:23
perfekt opskrift! smagte fremragende!

helle  -  2009-01-07 22:10:02
Jeg kommer altid både fersk flæsk og bacon ned i kålen det giver en rigtig god smag med bacon.

Agnete  -  2009-01-12 19:36:40
Prøv at servere kartoffelmos til brunkålen og du vil blive overasket hvor godt det smager.

Dennis (Assens Fyn)  -  2009-01-23 17:54:19
det er bare godt men jeg ville høre om man kan fryse det ned til en anden dag for et helt hoved og 1 kg røget bacon er lidt meget for mig selv mmmm mmm

maibritt  -  2009-03-12 17:16:54
jeg kommer grisehaler i.... men hva kan man serverer af drikkelse til

Jesper  -  2009-04-02 17:27:30
Maibrit.. Drik en god øl til....Rigtig ølmad

buller, FYN  -  2009-09-12 12:10:58
Brunkål er altid godt, men prøv og kom grisehaler og spæk i sammen med flæsket. mum lækkert.

  -  2009-09-14 17:54:33
Alex Hej man drikker selvfølgelig øl til gerne mørkt og kraftig øl " Leffe øl den mørke fra Belgien " ikke blonde " En Herreret supergod , men husk lige soværelse vinduet

dingenot  -  2009-09-25 18:08:47
Det er fint med en masse kommentarer synes jeg. Men i stedet for at foreslå at man skal bruge oksefars gulerødder osv osv ...så lav selv en opskrift...man laver da ikke om på brunkål ....vel :o)

Grethe L.  -  2009-10-02 11:59:34
Prøv med sprængt nakkefillet - det er bare skønt! Jeg sprænger selv filletten - det er nemt!

Jens  -  2010-01-11 11:28:40
Glæder mig allerede, der skal også en/to "Elefant bajere" til, deres lidt bitre smag passer perfekt til brunkålens sødlighed.

  -  2010-01-15 15:20:10
jeps så kan også få sig en snaps til waller

jens  -  2010-01-19 08:12:47
Yes Waller det er ba´r dejli'. Den der svineskank i kålen og et par "Carlsberg Elefanter" det er godt-simpelthen!

Bodil  -  2010-02-23 10:08:59
Til Reinhardt Der findes en diabeteskogebog som kan købes gennem foreningen hvor der er en opskrift på brunkål "God mad til små gryder" hvis du mangler det søde kan du jo tilsidst søde lidt med de sødemidler man må anvende som diabetiker. Jeg

birthe nielsen helsinge  -  2010-03-07 08:36:11
det er en meget dejlig ret vi elsker den også bruger røget og fersk flæsk og med sukker

  -  2010-10-03 15:27:14
Lentz, den er bare god,jeg og min familie elsker brunkål,og nu er tiden inde til denne ret. Efterår og forår,så er det bare sagen.

peter  -  2010-11-20 15:42:37
Retten her er hverken egnet for diabetikere ( undskyld) eller helsefreaks .Det er god gammel dansk vintermad med sul, og der skal øl og snaps til !

Finn  -  2010-11-20 19:34:24
Min mor kaldte det også "fiskål" (men hun var også fra landet i det sydvestlige Jylland. Men godt er det.

conny  -  2010-12-06 00:20:37
al røget kød - hamburryg, kæbesnitte, passer perfegt til brunkål - og så med med masser af sennep til kødet. Vi skal have brunkål i morgen med hamburryg. Hvis der bliver kød til overs - så er det perfekt til biksemad dagen efter. Har købt en hamburryg til ca. 50,- kr, og så er der mad til 2 dage, og måske også tynde skiver til frokost.

woodman  -  2011-01-17 19:06:49
skøn ret......... No'en gange bruger jeg et stort løg med 15 -20 nelliker stykker......specielt i dec måned for at få enlidt mere julet brunkål.......

Aksel  -  2011-03-04 09:54:44
Brun sukker, kom det snittet kål i, vend kålen tilsæt en lille kop eddike,salt og peber, læg et stykke røget og et stykke fersk koge flæsk ned i kålen, pak kålen op om flæsket. Serveres med rugbrød, sennep, snaps og Wiibroe porter.

Elo, Thyborøn  -  2011-03-14 16:42:34
Jeg ælsker det med sild i stedet for flesk. Det smager bæst.

Peder  -  2011-03-15 07:31:16
Kan den laves dagen i forvejen, og alligevel smage lige godt ???

Plet  -  2011-03-18 14:37:16
Til Reinhard. Der er en opskrift under alle opskrifter af brunkål, som hedder "brunkål uden sukker".Den er indsendt af gismo. Den kan du med fordel bruge og du kan anvende både gode ben, nakkekam, hamburgerryg for at undgå fedt. Jeg har selv prøvet den hvor jeg brugte nakkekam og gode ben og den smagte faktisk godt.

Plet  -  2011-03-19 11:21:24
Hvor meget kål skal der bruges i kg? Der er jo både meget små og meget store hvidkål.

mogens  -  2011-10-20 16:54:19
denne ret er alletiders

Ole  -  2011-10-22 11:23:35
Hvor er det smart at skrive kogeflæsk uden svær og så vise et billeder hvor der er sværpå.

Michael  -  2011-10-24 15:40:06
hej reinhardt hvis du vil lave det uden sukker så kan du gøre som min mor altid gjorder, bare smid noget smør i gryden og tilsæt kødet til det er brunet og derefter kålen, og lidt vand og til sidst så lidt kulør så har du det uden sukker :)

Jan  -  2011-10-27 11:19:04
Lad kålen koge i mindst 8 timer, så koger man gassen ud af kålen og fiser ikke så meget

Janne  -  2012-01-09 16:44:25
Prøv med kogt medisterpølse også det er lækkert og en go stærk sennep

isa  -  2012-01-20 12:33:53
til aksel.. det er nemlig rigtigt med eddiken, det gjorde min mor også altid, så undgår man luft i maven.

Johan  -  2012-09-05 18:27:38
Det er mange mange år siden jeg har fået det. Så jeg har været i gang med gryden, og det blev rigtig lækkert. God og simpel opskrift på god og solid dansk mad !!

John Thorup  -  2012-10-08 16:38:49
Et stykke røget flæsk (bacon) er bedre - med Arfmann sennep til :-)

Gurli Jensen  -  2012-10-17 12:33:08
Vil lige skrive en anmeldelse på denne opskrift, den er bare super god min mand er meget kræsen angående retter med kål. Men denne her syntes han der var rigtig god. VH. Gurli.

Gulle  -  2012-10-30 21:00:17
Jeg kommer en ribbenssteg i gryden, så er der noget godt kød som ikke er for fed.

lakota  -  2012-11-03 03:47:57
Jeg skal passe på vægten, så jeg laver brunkål med kylling.Afhængig af hvor mange der skal spise med, lægges en hel eller halv kylling uden skind, ned i kålen når der er 45min. tilbage af kogetiden. Det smager rigtig godt. Jeg koger også gule ærter på kylling.

Skipper57  -  2012-12-22 21:10:59
Følg opskriften men "lidt vand" erstattes med: 2 1/2 dl vand, 1/2 dl eddike, 2 store gulerødder (kan udelades), opskriftens ingredienser virker op til 2 kg hvidkål.

  -  2013-01-11 13:34:44
det er ikke nødvendigt at tilsætte vand,der er vand nok i kålen,

[email protected]  -  2013-01-15 13:53:14
Brunkål uden Porter går slet ikke ! 1/2 i gryden og en halv til kokken !

  -  2013-01-16 08:39:01
dejlig dejlig brunkål ...kan varmt anbefales :)rigtig nemt at lave og smager godt

Ryan  -  2013-02-06 14:50:23
En 33 cl mørk øl i stedet for vand,det er nam nam

  -  2013-02-20 13:19:09
I den sydøstlige del af landet, bruger man at komme enkelte skrællede kartofler i kålen. Kartoflerne er skåret i passende stykker, og de har den funktion, at de tager en del af den væde der opstår under kogning. Man kan også lægge et stykke røget kød i kålen det sidste kvarter, så det akkurat bliver varmt. Let røgsmag giver det sidste pift.

KP  -  2013-10-15 17:37:59
Det er gudespise. Vi gør dog følgende: Et fad med kål med brun farin på i ovenen. På en rist ovenover ribbenstegen, som så "drypper" ned på kålen. Kålen tages ud et par gange og der kommes mere farin på. På den måde får man både en god mør steg med sprøde svær og dejlig kål! :)

Jesper  -  2013-12-07 18:47:24
Dejlig ret, men prøv at sætte stegen på en rist i ovnen, kålen med brun farin i et fad nedenunder og så lad fedtet fra stegen dryppe ned i. Så får man også sprøde svær ;)

Helle heha  -  2014-01-26 16:45:47
I vores familie bruger vi altid flæsk og røget bacon. Kan se i andre har gode erfaringer med andre ting, det skal prøves af de næste gange vi skal lave brunkål.

susanne  -  2014-04-17 18:33:47
brug svinekæber, det er fantastisk

jette  -  2014-08-23 16:31:09
Sukkeret skal smeltes for at få kålen brun, og man kan jo bruge litt brunt sukker sammen med alm. sukker. Hvad med å prøve med krydder- f,eks, allehånde og maåske litt god eddik.

jette  -  2014-08-23 16:35:49
ennu en kommentar, Efter at NRK P1 hadde denne retten Jacobsen og Lise, da må den bli populær

Kogebog  -  2014-09-08 21:16:37
Brunkål af min 5 god ikke af mad