Hjortefilet med sellerimos

Hjortefilet med sellerimos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hjortefilet
2 spsk.smør eller margarine
1 tsk.salt
 sort peber
 
 Sovs:
1 ds.Klar bouillon (consomme)
1.5 dl.rødvin
1 tsk.soya
 
 Sellerimos:
500 g.selleri
50 g.smør eller margarine
0.75 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Sellerimos:
Til mosen skæres sellerien i stave, der koges møre i saltet vand i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp sellerien et øjeblik, så den tørrer lidt.

Mos sellerien sammen med fedtstoffet. Tilsæt fløden lidt ad gangen og rør mosen glat og jævn. Hold mosen varm

Sovs:
Til sovsen hældes bouillon og vin i en kasserolle. Tilsæt kartoffelmel og soya og lad det koge op under stadig omrøring. Smag sovsen til og hold den varm, men lad den ikke koge.

Hjortefileten:
Skær hjortefileten i 8-12 skiver. Læg dem på et skærebræt og bank dem ud med hånden.

Brun fedtstoffet i en stor stegepande. Læg kødet i og lad det få farve på begge sidder. Drys med salt og nymalet peber. Steg kødet i ca. 5 min. Det må gerne være rosa i midten, så er det mere saftigt.

Læg kødet op på et fad. Hæld lidt sovs over kødet og hæld resten af sovsen i en sovseskål.

Serveres med råstegte kartofler, grønne bønner, gele og syltede løg.

Tips:

Det bliver ekstra festligt, hvis du sprøjter sellerimosen ud på kanten af fadet og lægger kødet i midten.





karakterer:
Opskriften er vist 42177 gange,
og udskrevet 1200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-27 20:17:21
Hvis man har 1.9kg hjortefilet, kan man så stege fillen hel i ovnen , ved hvilken temperatur i varmluftsovn og hvor længe?