EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Hjemmelavet mayonnaise

Antal:
Portion
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Diverse flydende produkter

Indsendt : 0000-00-00

Overfør ingredinserne for Hjemmelavet mayonnaise til mealChaser indkøbsliste

Ingredienser:
30 gram Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
Salami
Peber. hvid
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Forklaring:

Start med at veje olie af til f.eks. forbrug af fedtstof til 2 dage ( 15 gr. om dagen og ikke mere eller mindre ) Hjemmelavet mayonnaise kan ikke holde sig mere end 3 - 4 dage i køleskabet. Pisk 1 lille spsk. sennep med en æggeblomme. HUSK !!! Ægget må ikke være koldt. Dyp ægget i kogende vand, men kun et kort øjeblik. Pisk derefter olie i, en lille smule af gangen, i starten nogle dråber og efterhånden lidt mere af gangen. Når man har den ønskede mængde mayonnaise, smages til med salt og hvid peber og vineddike eller citronsaft ( Citron til fisk )



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 1312 (312 kcal)
KJ pr. Portion 1312 (312 kcal)
Vægt ialt 50 gram
Vægt pr. Portion 50 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2624 KJ (624 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 67.5 gram
Kulhydrat 2.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 4 (40 stemmer)

Opskriften er vist 33508 gange,
og udskrevet 872 gange.

Sys  -  2008-11-23 09:30:25
En reel opskrift på mayonnaise, der indeholder alle de huskeråd der skal og bør til, for at en ægte hjemmelavet mayonnaise lykkes. Prøv den og erkend: Syntetiske tubemayonnaiser Go home!

kokken   -  2009-10-16 15:21:57
30 g olie jeg ville nok prøve med en betydelige stører mængde

johndoe  -  2010-03-28 07:30:38
Brug pasturiserede æggeblommer - så man kan lave væsentlig større mængder og det kan holde sig, mindst 1 uge på køl. - Man slipper også for en evt. salmonella forgiftning.

Johndoe  -  2010-03-28 07:56:56
Ups, jeg glemte lige... Skal det gå hurtigt og vil man være 95% sikker på det lykkes for en, så brug en blender! Ja en blender, enten en stavblender eller en almindelig. Hæld de pasturiserede æggeblommer ned i blenderen, put låget på - minus det lille - og start på lav hastighed, altimens man langsomt, tilsætter olien igennem hullet. På ganske få minutter, har du en dejlig hjemmelavet mayonnaise. Det allervigtigste når man laver mayonnaise er, at ALLE ingredienserne SKAL have samme temperatur og helst "stuetemperatur" - er de ikke det, er man næsten 100% sikker på, at det mislykkes.

Mie  -  2012-09-24 10:15:48
Der skal nok stå 300 gram olie :)