EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Svinekam stegt som vildt II

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Svinekød

Indsendt : 2002-09-17

Overfør ingredinserne for Svinekam stegt som vildt II til mealChaser indkøbsliste
Svinekam stegt som vildt II 4 Svinekam stegt som vildt II 1 Svinekam stegt som vildt II 2 Svinekam stegt som vildt II 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinekam uden svær. ca. 3 mm spæk. rå
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 kvist Timian, tørret *
   
  Sovs
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kulør *
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Danablu 50+
   


Tilbehør:
Ovnstegte kartofler, halve pærer med tyttebær og ristede svampe
Forklaring:

Varm ovnen op til 230 grader C. alm. ovn.

Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem. Læg 1/2 skive bacon i hvert snit. Læg kødet i en lille bradepande og drys salt på. Sæt stegen i ovnen og brun den i ca. 15 minutter.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør.

Hæld sovsen over kødet, hæld vand ved og læg en timiankvist i bradepanden. Dæk fadet med stanniol. Dæmp varmen til 180 grader C. alm. ovn. Steg kødet i bradepanden i alt ca. 11/4 time.

Tag kødet ud af ovnen. Lad kødet hvile ca. 20 minutter, før det skæres i skiver.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 18382 (4376 kcal)
KJ pr. Pers. 3063 (729 kcal)
Vægt ialt 2459 gram
Vægt pr. Pers. 409 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 747 KJ (177 kcal)
Protein 14.2 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 3.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.7 (27 stemmer)

Opskriften er vist 105540 gange,
og udskrevet 5056 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
drysses med lidt provance krydderrier

susanne  -  2007-06-01 18:33:01
kan man ikke beholde sværet på det smager jo godt.

anja-høng  -  2008-12-26 19:13:08
synes det er den besdte opskrift jeg endnu har fundet på netttet har lavet den 3-4 gange før, skal lave den til 11 mennesker imorgen super til både børn og voksne måske lidt mere danablue i og madlavningsfløde fungerer fint

Bennar  -  2010-08-16 17:16:13
Familien var begejstret.

K(l)okkelærlingen  -  2011-08-02 20:08:54
Fantastisk opskrift. Utrolig meget smag!

  -  2011-11-04 09:56:46
ser rigtigt lækkert ud! den skal prøves til min fødselsdagsmiddag i aften :)

Annelise  -  2011-12-29 20:25:34
Kender retten udmærket. Kom dog også et par gulerødder og et løg skåret i skiver ned i bradepanden, sammen med kødet. Pres det hele igennem en sigte inden du bruger det som basis for sovsen. Jeg lover, du bliver ikke snydt.

  -  2013-02-18 17:40:39
hvad er stegetiden er den virkelig 4 timer ??

tp  -  2013-08-11 17:45:53
stegetiden er 1 + 1/4 time ca.

  -  2014-10-03 12:54:07
Skal den hvile i staniol, før den skæres i skiver? Hvordan undgår man ellers, at den bliver kold? Med almindelig ovn, menes der så, at man ikke skal bruge varmluft? Er sovsen klar fra bradepanden eller skal man gøre noget med den, før den er klar?