Opskrift på Sveskegrød med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Sveskegrød

Antal:
Pers.
Ret : Grød og Vælling

Ingrediens : Bær

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-09-12

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
300 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
7.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron, skal heraf * Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
80 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 spsk. Jævning *
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Forklaring:

Sveskerne lægges i blød i kogt, koldt vand 1 døgn.

Revet citronskal tilsættes. Sveskerne koges sagte møre i vandet ca. 15 min.

Saften sødes og jævnes med den i koldt vand udrørte jævning. Drysses med sukker og afkøles.

Cremesauce eller fløde serveres til.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 4614 (1098 kcal)
KJ pr. Pers. 1153 (274 kcal)
Vægt ialt 1139 gram
Vægt pr. Pers. 284 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 405 KJ (96 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 23.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9 (30 stemmer)

Opskriften er vist 77002 gange,
og udskrevet 2325 gange.



Anne-Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Absolut den bedste af de mange vi har prøvet.

Anja  -  2007-10-26 18:14:11
Kan det gives til baby?

sissie  -  2009-03-09 09:27:10
Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet?Kan man fryse det?

Mona  -  2009-06-21 14:09:00
Jeg er ikke helt klar over, hvilken slags jævning der skal bruges. Er der nogen der kan hjælpe?

RITA CORNELIUSSEN  -  2009-09-18 16:33:30
JÆVNES MED JÆVNINGEN? ØH HVILEKEN JÆVNING, MELJÆVNING? KAN DA IKKE BRUGE EN HALVFULDEND OPSKRIFT TIL NOGET

Per  -  2009-10-02 14:28:06
Der kan bruges maizena majsstivelse eller kartoffelmel til jævning.

Christina  -  2011-09-12 19:31:51
Smager bare af mere, havde ellers troet jeg ikke kunne lide svesker. Jeg brugte kartoffelmel opløst i kold vand.

Pebe  -  2012-10-26 19:26:10
Det kunne være ekstra fedt, hvis I også beskrev måden, man lavede cremesauce på. Dermed behøvede man ikke at finde 2 opskrifter, som bruges til samme ret. Smager fantastisk, GG!

  -  2014-01-20 13:29:54
brug kartoffelmel - men husk, når først jævningen er tilsat, skal grøden af blusset ellers bliver grødene lange. Og nej ikke til baby.

tkdk7500  -  2014-02-01 21:55:07
Sveskekage med flødeskum ,og noget knas imellem brug æblekagerasp og endnu et lag svesker oventpå et god lag flødeskum ikke pisket vanvittigthårdt nu søger Nu søgte jeg på svskekage ,som når man laver æblekage med æblekage rasp imellem og en let pisket flødeskum på toppen ....men får de meste mærkelige opskrifter frem herpå