EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Mazarinkage I

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Mel

Indsendt : 2002-09-12

Mazarinkage I 4 Mazarinkage I 1 Mazarinkage I 2 Mazarinkage I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Mandelessens *
   
  Glasur:
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
4 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Overfør ingredinserne for Mazarinkage I til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Margarinen røres med sukkeret. Æggene piskes i et af gangen. Hvedemel og bagepulver blandes og tilsættes sammen med kogende vand og mandelessens.

Bages i bradepande ca. 23x33 cm. i 30-40 minutter ved 180 grader C alm ovn.

En glasur røres af flormelis kakao og kogende vand og kommes på.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 31614 (7527 kcal)
KJ pr. Pers. 2634 (627 kcal)
Vægt ialt 1864 gram
Vægt pr. Pers. 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1696 KJ (403 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 23.5 gram
Kulhydrat 45.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (215 stemmer)

Opskriften er vist 300720 gange,
og udskrevet 12072 gange.

tina  -  0000-00-00 00:00:00
den smager godt

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager rigtigt godt og er meget hurtig at bage. Jeg ganger opskriften med to til en stor bradepande

Sille  -  0000-00-00 00:00:00
Skal kagen gøres ekstra festlig, kan der med succes hos de små størrelser bruges grøn frugtfarve og chókoladeovertræk.

Den-lille-pige  -  0000-00-00 00:00:00
Skal der bagepapir i bradepanden?

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange pers er den ca til ?

lise  -  2007-02-01 19:14:14
vildt god kage

betty  -  2007-02-01 19:15:32
den er vel god nok den

ole  -  2007-02-01 19:18:16
jeg er ikke den bedste konditor men den her kage er vildt god

nanna  -  2007-02-01 19:22:41
super læker

Morten  -  2007-04-02 10:57:32
En kage ud over det sædvanlige

*******  -  2007-04-03 11:18:38
vildt fed kage på den fede måde!

Emilie  -  2007-04-12 10:59:31
Der er flere forskellige slag så hvilken skal jeg tage????

Astrid  -  2007-04-12 11:01:03
Hvilken af alle de mazarinkager skal Emilie og jeg tage??

kirstine  -  2007-04-16 08:05:51
elsker bare denne her kage den e vildt god. I skal prøve at tilføje lidt marcipan, og overtrække kagen med nugat, det smager bare super godt. Så emilie og astrid vælg denne her kage den smager SUPER

Jakob  -  2007-05-17 19:42:05
Lækker kage, vi var nogle stykker der synes der er lidt for meget smør i! :)

Kokken P  -  2007-08-04 09:28:54
Når ikke den Mazarin - Den Gode til sokkeholderne - en mazarin med essense, næppe - Lav en med marcipan og smag forskellen - Den er stor.. P.S En Mazarin indeholder meget smør, man kan skære lidt ned på det men ikke uden at den mister smag og konsistens.

den søde  -  2007-10-06 12:32:48
den ser lækker ud

Farmor's Pige  -  2007-10-19 11:12:39
Elsker den!

Farmor's Pige  -  2007-10-19 11:14:38
Min farmor lavede den også altid når vi kom over til hende,- Men nu er hun desværre død' Så jeg må vel bare prøve at lave den selv ;(

Morten  -  2007-10-23 16:04:22
skide god opskrift, putter dejen i papirsforme, så bliver de rigtig lækre. Desuden en god ide at putte 100 g grahamsmel i :D

Rikke og Maria  -  2007-10-23 21:31:47
Enten er vi dårlige til at bage kage (det er vi IKKE) - ellers er det en meget dårlig opskrift.

OS  -  2007-11-15 15:53:33
Puhaa

maria  -  2007-11-24 16:03:04
Så skulle I prøve at tage en plade chokolade og ligge på lidt efter i har taget kagen ud af ovnen. den er kanon med smeltet chokolade

julia  -  2008-01-13 12:36:54
hvorfor bruge så meget smør? god kage :)

christoffer  -  2008-01-29 15:16:34
en super god kage. kan betale sig at lave..:)

Anne  -  2008-02-15 11:24:38
Fabelagtig kage, jeg brugte 3 tsk mandelessens -det var kun et ekstra plus.

Per  -  2008-02-17 17:23:30
Kagen på billedet er bagt i en lille bradepande på 23x33 cm.

  -  2008-04-02 10:27:10
rigtig god kage kan varmt anbefales

Magnus  -  2008-04-18 16:01:17
Er det bare mig eller er det ikk lidt meget vand til så lidt flormelis og sårn...ehm MEGA god kage!!!! I)

Maya  -  2008-08-08 15:46:14
Super god kage. Istedet for mandel essens kan man 'blænde' en masse mandler, og putte dem i istedet. Har bagt kagen to gange nu, og den er fantastisk!

Dorthe  -  2008-09-18 15:22:30
Til:Magnus - laver du sjov eller ?? 250 gr. flormelis er ret meget men perfekt hertil og vand - det kommer du lidt i ad gangen indtil det føles lidt fast til at smøre ovenpå kagen... Prøv at læs opskriften ordentlig - Super lækker kage, dejlig luftig...

Maria Bibi  -  2008-09-29 20:18:36
Mmmm.. den smager super godt.

Inge  -  2008-09-30 21:52:19
Kagen er alt for fed. Der er alt for meget fedtstof deri.

  -  2008-11-24 19:18:16
kom 2 mosede bananer i det gør den ekstra lækker

Jeppe  -  2009-03-25 13:36:08
kanon kage, lavede 2 samme dag, men den ene har jeg "Spicet" den lidt op. prøv at putte en halv tske knust tørret chilli samt 150 g hækket chockolade 80%... det Lyder mærkeligt, men det vild lækkert.

  -  2009-05-03 16:03:53
pisk ½ piskefløde og klask flødeskummet på kagens gode tykke rigtige chokoladetop,pynt derefter med skiver af friske jordbær uhm.....

sstdst  -  2009-06-07 13:52:51
det er mega god opskrift jeg bagte kagen til dronig magrate

benny  -  2009-06-07 14:32:57
jeg syndes det er en god opskrift og den er nem og hurtig:) jeg giver den et 10 tal(fra 1-10)

Gitte  -  2009-06-09 19:04:41
Jeg synes, at der er alt for meget margarine/smør i kagen. Den er alt for fed.

Morfar  -  2009-06-11 13:12:14
Hvis man ønsker og erstatte essensen med rigtig marcipan, hvor meget skal man så bruge???

Emma  -  2009-07-23 18:38:41
Jeg har ikke prøvet den endnu, men skal der ikke Marcipan i ?

Sikmunden  -  2009-07-25 12:32:21
Please svar kan man putte 300g magarine i i stedet for 500

Rikke  -  2010-06-02 19:23:26
Man kan sagtens nøjes med 400 g margarine. Måske også mindre :)

Dan  -  2010-06-17 14:08:08
Så skal der bages mazarinkage!!

Tenna  -  2010-06-22 21:10:04
Jeg syntes for det første at der er ALT for meger magarine i. Derudover syntes jeg ikke den kan måle sig med en rigtig mazerinkage. Den smager godt, men er altså ikke en mazrinkage;o)

Kenja Klostermann  -  2010-07-14 13:54:09
Meget lækker kage. Men prøv at bruge rigtig chokolade på toppen og lav en let kagecrene og lig et ordentlig lag jordbær på, MUMS

tvilling  -  2010-11-20 13:16:25
Kom pålægschokolade på toppen når den er kommet ud af ovnen guf guf

Rikke  -  2011-02-03 18:52:28
Halverede smøret. Puttede 1 ækstra æg i og ½

Rikke  -  2011-02-03 19:04:37
Dejlig kage, som jeg dog ændrede lidt i efter sidste bagning ;-) Halverede smøret. Puttede 1. ekstra æg i. Delte sukkermængden - ½ sirup og ½ sukker. Havde et stykke større marcipan som kom i + 3 spsk essens. Og så det bedste; hvid chokolade på hele toppen - mums den mazarinkage er bare god!! Kagen kog ingen tid og smagte dejligt. Den skulle bage i kortere tid end forventet og ved lavere varme.

Rigtig god   -  2011-03-31 09:57:44
Vi bagte den igår,den smagte himmelsk

Camilla & Cecilia  -  2011-06-14 17:07:19
Kagen blev MEGET god!! Vi puttede 3 tsk. mandel aroma i, 1 er slet ikke nok!! Og smagen er den samme?:-D

Dikte  -  2011-06-18 21:54:37
Den bliver altså bedre med smør - margarinen smager igennem

henrik  -  2011-08-14 18:21:52
istedet for vand bruges med velbehag mælk og en go stang marzipan skader heller ikke... nu er jeg jo ikke kongen men den er rar.

kagen  -  2011-09-03 14:21:55
Jeg bruger eucalyptus essens i stedet for mandel, fantastisk frisk sommer smag!

  -  2011-09-28 10:22:50
Den er godt nok meget "fed" Men smager super godt!

  -  2011-10-09 13:29:35
Jeg bor i tyskland og har lange ledt efter opskriften... endligt har jeg den og den er bare rigit godt.... elsker den.... unskyl for skriftfeijl.... jeg er tysker.. ;0)

Karina  -  2011-10-18 09:53:46
Aldrig har jeg oplevet så klam en kage, kunne hælde 3-4 dl. margarine af kagen da den kom ud af ovnen

Palle Jensen   -  2011-10-18 11:58:34
Detsværre har det ikke noget med mazerinkage at gøre., den her er en falsk mazerinkage og har ikke noget med den ægte at Gøre. Vh Palle

Sarkastikum  -  2011-11-29 22:53:33
Klam kage - aaaaalt for meget fedtstof, føj den er ulækker. Minder om den græske sødesøde våde fedtede kage man får efter maden til sin Raki.

Sara  -  2012-01-06 16:52:31
Mega lækker kage!! Der behøves slet ikke så meget fedtstof som der står i opskriften og bare lidt ekstra mandelessens og grøn frugfarve, så er den bare lækker, meget populær hos min kæreste! :-)

  -  2012-02-08 18:51:46
Anette, som du kan se står der oppe i toppen hvor mange personer DU laver til. - Men rigtig god kage!

  -  2012-03-11 14:43:08
KIK HER: brug kun 250 gram margarine, ellers er den uspiselig!

USA  -  2012-04-11 03:01:43
Drengene kunne rigtig godt lide kagen, jeg synes den var for fed, brugte smør istedet for margarine, vil prøve at halvere mængden af fedtstof næste gang.

Mig  -  2012-05-04 13:34:39
Super lækker kage. Jeg lavede min til 7 personer, og der skulle kun 295 g smør i.

  -  2012-07-08 13:03:18
er mandel essens og mandel aroma det samme?

bodil  -  2012-07-23 19:42:17
Den er bare super go.. og virkelig nem at lave.. :)

Trine  -  2013-01-21 19:13:27
Total lækker kage! Klart anbefaldes! up yup!

Mor  -  2013-05-24 19:14:09
Det her er den "ægte" mazariner-kage for os "fattigrøve" som ikke har råd til at bruge så dyre ting som marcipan, nougat og lignende som der bruges i rigtige konditor-kager. Har bagt denne kage i min familie i mange år. Ja, der er meget fedtstof i, men det er der også om du køber konditor/bager-kager. "det er smøret, der gør'ed", og når man har hårdt fysisk arbejdet betyder det ikke al verden. Den sætter bare et flot og velsmagende punktum på en hyggelig aften :)

Anonym  -  2013-07-29 15:27:40
Kan mandelessensen erstattes af mandelolie?

Kasper Kofoed  -  2013-08-08 15:24:11
Rigtig god opskrift, tak for den ;) Jeg syntes det lød meget med 500g. Margarine så jeg tog det halve og den blev rigtig god.

Emma Emilia  -  2013-11-22 14:58:24
Jeg synes den smager for meget af æg - ad! Og glasuren smager af pap.

diana  -  2014-02-04 16:52:59
Skal smøret smeltes?????

  -  2014-05-21 22:39:42
Ja jeg vil også gerne vide om smøret skal smeltes. ��

Laila  -  2014-06-03 10:07:28
Smørret skal ikke smeltes men røres sammen med sukker til det er helt blødt. Ville dog bruge lidt mindre fedtstof. Har gode erfaringer med at bruge 400 g I stedet for 500

  -  2014-08-05 19:45:25
Kan den fryses?