Indbagt farsbrød

Indbagt farsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Indbagt farsbrød, billede 4 Indbagt farsbrød, billede 1 Indbagt farsbrød, billede 2 Indbagt farsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl.rasp
1 dl.fløde
1 dl.vand
500 gramhakket oksekød
1 æg (gem lidt til pensling)
1 fedpresset hvidløg
1 lillerevet løg
1 tsk.salt
0.5 tsk.herbes de provance
 Groftkværnet peber
 
 Dej:
15 gramgær
 dl.vand
75 gramsmør
150 gramhvedemel
100 gramgrahamsmel
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Dej :
Smør smuldres i (hvede)melet. Gær og vand røres sammen og tilsættes sammen med grahamsmel og salt. Dejen æltes igennem. Stilles til hævning et lunt sted, ca. 45 minutter.

Fars :
Raspen udblødes i fløde og vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og farsen røres sammen.

Dejen slåes ned og udrulles til en plade på ca. 25x40 cm. Dejen flyttes over på bagepapir eller en smurt bageplade. Farsen lægges i en bred stribe midt på dejen. Siderne og enderne foldes ind over, og dejen pensles godt med æg. Drys evt. med sesamfrø.

Stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. Tages ud af ovnen og lad farsbrødet stå ca. 10-15 minutter, så den sætter sig inden den skæres i skiver.

Serveres med en fyldig grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 124850 gange,
og udskrevet 2368 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-02 12:24:05
Min datter skulle bruge en opskrift på farsbröd, til en opgave i skollen og brugte denne. Fik top karakter.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig god. Min datter på 5 år er vild med det