EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Farseret porre 01

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Rodfrugter

Indsendt : 2002-09-04

Overfør ingredinserne for Farseret porre 01 til mealChaser indkøbsliste
Farseret porre 01 4 Farseret porre 01 1 Farseret porre 01 2 Farseret porre 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g, Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Danskvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Muskat *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
    1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Forklaring:

Bland kødet med mel og kartoffelmel. Kom æggene i og rør grundigt. Rør danskvand/mælk i. Krydr med revet løg, muskatnød, salt og peber. Lad farsen hvile på et køligt sted 1-2 timer.

Skyl og rens porrerne omhyggeligt og skær dem i 6 cm lange stykker. Kom porrerne i kogende, letsaltet vand og lad dem koge knap møre 3-5 min. Lad porrerne dryppe af og afkøle.

Drys lidt rasp på et stykke pergamentpapir. Bred lidt fars ud og læg et stykke porre på farsen. Saml farsen om porren. Vend rullen i rasp, derpå i æg og atter i rasp.

Smelt fedtstoffet gyldent og steg porrerne 5-6 min. på hver side.

Servér med smørdampede, kogte eller stuvede grønsager. Kogte kartofler eller kartoffelgratin er også godt tilbehør.

Tomatsauce eller en sauce af porrevand og mælk/fløde kan også serveres til.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7715 (1837 kcal)
KJ pr. Pers. 1928 (459 kcal)
Vægt ialt 1113 gram
Vægt pr. Pers. 278 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 693 KJ (165 kcal)
Protein 10.9 gram
Fedt 11.6 gram
Kulhydrat 4.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 (20 stemmer)

Opskriften er vist 113633 gange,
og udskrevet 5301 gange.

Per  -  2009-03-21 10:27:33
Til tomatsaucen brugte vi 25 g. smør, 2 spsk. mel, d.5 dl. kogevand fra kartoflerne, 70 g. koncentreret tomatpure samt salt og peber

Chi  -  2009-05-16 01:52:51
hvad er forskellen på at bruge dansvand og almindeligt postevand?

  -  2009-10-26 13:39:17
Når man bruger danskvand i farsretter i stedet for alm. postevand, så er det fordi det gør farsen mere luftig på en helt anden måde.

Gurli.  -  2009-12-04 18:38:31
Det smager godt ud af et ½ kg fars fik jeg 9 store faseterd porre.

  -  2011-03-31 12:36:36
porrerne skal da koge mere , de skal være møre.

Holgersen  -  2013-01-08 17:52:01
2 dl væske er ALT for meget!