Opskrift på Syltede asier med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Syltede asier

Antal: 1 Portion

Ret : Syltning

Ingrediens : Grøntsager / Grønsager

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-08-31

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
6 storeasier
250 g.sylteløg, skalotteløg
 salt
 eddike
 sukker
1 brevTawana sylte-krydderier
1 grendild
 flydende Atamon
 


Forklaring:

Asierne skylles, skrælles, flækkes og udkernes. Drysses med et (godt) lag salt, og står til dagen efter. Tages op og tørres med et viskestykke.

En fladbundet gryde fyldes med ca 4 til 5 cm eddike og lidt sukker (Asien skal være dækket). Når eddiken koger kommes 1/2 skive asie i, og koges medens man langsomt tæller 1-2-3-4-5-6-7-8, og tages op, kommes direkte i et Atamonskyllet glas. Eddiken smides væk.

Løgene gives et opkog i vand og pilles. koges i eddike med sukker i 6 minutter. Lægges ned til asierne.

Der laves en lille gagepose med krydderier til hvert glas. 1 - 2 buketter dild (efter størrelse) kommes i glasset.

Nyt eddike (1 l) koges med sukker (800 g) (smages til). Atamon kommes i, og det hele hældes over asierne. Glasset lukkes til med det samme.

Glasset skal stå KOLDT i 14 dage før brug.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:






Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 4.9 (17 stemmer)

Opskriften er vist 45118 gange,
og udskrevet 2166 gange.



  -  0000-00-00 00:00:00
der er ikke opgivet mængde på sukker

[email protected]  -  2009-09-03 17:38:02
Opskrift lyder uforståelig i forhold til andre jeg har læst. Ifølge denne opskrift må der skulle bruges ocaner af eddike bare for at sylte en enkelt agurk, men måske er opskriften sponsoreret af De Forenede Eddikebryggerier?

Emilie  -  2011-10-04 14:50:36
Jeg plejer at sylte alting på samme måde. 2½ dl vand, 2½ dl eddike, 400-500 g sukker, en skefuld nelliker og en skefuld peberkorn gives et opkog. Asien skæres i stykker, lægges i et glas, og lagen hældes over. Så bliver asierne ikke udkogte, men forbliver lidt sprøde.

Lene  -  2012-09-20 16:53:40
Hej Emilie Lader du ikke asierne trække et døgn med salt først???? Spørger af nysgerrighed, da det er først gang jeg skal sylte asier :-)

Elene Nielsen  -  2013-09-04 13:23:43
Der menes vel gazepose. For surt at skulle smide gagen i et glas med syltede asier.... gage: løn