Helstejet vildsvinebov

Helstejet vildsvinebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2500 g.vildsvinebov uden ben
 Margarine til bruning
 salt
 peber
150 gram.bacon
I dl.Portvin
 lidt tyttebærsyltetøj
 
 Marinade:
2 løg
2 gulerødder
2 spsk.Olie
1 fl.Rødvin
2 laurbærblade
2 grenetimian
2 fedhvidløg
 
 Tilbehør:
 halve pærer med tyttebær
 dampede ærter eller haricotsverts samt ovnstegte rodfrugter afkålrabi
 kartofler
 skorzonerødder
 rødbede
 lidt finthakket chili
 
Opskrift:
Marinaden røres sammen, løg og gulerødder hakkes groft og kommes i. Heri marineres boven i ca.24 timer i køleskab.

Bacon fintsnittes og ristes i en gryde, stilles til side.

Boven aftørres og brunes i margarine i en varm bradepande i ovn ved ca. 225 grader. Marinadenkommes over boven "steger" i ovnen i ca. 2 timer.
Tilsæt evt. lidt vand under "stegningen".

Når boven er færdig, sigtes fonden over i gryden til den ristede bacon, portvin hældes ved, saucenindkoges og tilsmages med salt, peber og tyttebær. Boven trækker i 15-20 min, før den udskæres oglægges på et lunt, pyntet fad. 1/2pærer og grønt kommes på fadet, medens sauce og rodfrugterserveres a'part.

Rodfrugterne skrælles og skæres i mindre stykker, svitses i olie i gryde eller på pande, krydres med salt ogpeber, hvorefter de kommes i et ildfast fad og sættes i ovn ved ca. 200 grader i ca. 40 min.





karakterer:
Opskriften er vist 21568 gange,
og udskrevet 367 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Stegen var god, desværre kunne jeg ikke skaffe rodfrugterne, som nok ville have gjort retten nær perfekt.