Stegt Vildsvinekølle med rødvin

Stegt Vildsvinekølle med rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt Vildsvinekølle med rødvin, billede 4 Stegt Vildsvinekølle med rødvin, billede 1 Stegt Vildsvinekølle med rødvin, billede 2 Stegt Vildsvinekølle med rødvin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.vildsvinekølle med ben
400 g.løg
10 kvistetimian
1 spsk.salvie
2 fedhvidløg
5 dl.rødvin
 salt
 peber
 
 Sauce:
7.5 dl.vand
 salt
 peber
 
 Smørbolle:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 
 Mos:
1500 g.kartofler
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
4 spsk.persille frisk
 
Opskrift:
Køllen skæres ud i fire stege: Inderlår - klump - fladsteg og lårtunge.

Alle stege brunes af med løg timian, salvie og hvidløg. Rødvin hældes ved stegene og koger lidt med under den sidste stegetid på panden. Stege og det til satte tilbehør lægges i en bradepande og det hele steges færdig i ovnen 15-20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Det forskellige afskåret kød fra køllen - sener, ben og fedt koges sammen med vand der tilsættes salt og peber.

Tilsæt stegeskyen fra kødet og kog det hele godt ned. sigt fonden og jævn den med smørbolle.

Kartofler koges uden salt til en mos. - Sigtes og blandes med olie, salt og peber og hakket grønt.

Serveres med sauterede grøntsager





karakterer:
Opskriften er vist 81099 gange,
og udskrevet 1973 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-25 16:44:14
Hvordan skærer man sådan en ud.

  -   2010-05-28 12:29:03
Vildsvinekøllen skal blot brunes og måske et par minutter mere på panden.

  -   2009-12-19 11:22:16
Den bedste vildsvinekølle til dato, meget saftig og ikke så hård som andre opskrifter.