EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Syltede rødbeder

Antal:
Portion
Ret : Buffeter

Ingrediens : Rodfrugter

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-08-28

Syltede rødbeder 4 Syltede rødbeder 1 Syltede rødbeder 2 Syltede rødbeder 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 cm. Peberrod
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
    Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
8 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 laurbærblade
10 Nelliker, hele *
10 Peberkorn, sorte *
2 Dildskærme
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Forklaring:

Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 min.

Hæld vandet fra og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver.

Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod i skiver og hvidløg.

Kog eddike, sukker og krydderier til en lage, smag til med salt. Lad lagen køle et øjeblik, før den hældes over rødbederne.

Tips:

De fleste rødbedeopskrifter opererer ikke med andet salt end den smule, der trænger ind i rødbederne under kogningen. Salt i lagen giver de syltede rødbeder en bedre smag, rent bortset fra at saltet, tillige med peberroden er med til at konservere.


Rødbedelagen kan genanvendes til en ny portion kogte rødbeder, hvis den får et opkog, krydderier, peberrod og hvidløg skal *ikke* koges med. Eventuelt tilsættes mere sukker, salt eller eddike, hvis lagen skønnes for mild.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11334 (2698 kcal)
KJ pr. Portion 11334 (2698 kcal)
Vægt ialt 2312 gram
Vægt pr. Portion 2312 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 490 KJ (116 kcal)
Protein 0.9 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 26.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (62 stemmer)

Opskriften er vist 251031 gange,
og udskrevet 10976 gange.

Trine Boe Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Frisk timian istedet for dild er også rigtig godt!

misse & mor  -  0000-00-00 00:00:00
har ingen komentar den er bare alle tiders

Carsten  -  0000-00-00 00:00:00
mange tak for hjælpen - jeg elsker opskriften

Tina  -  0000-00-00 00:00:00
Har KUN været populær her i huset... ekstaordinær og forfinet smag. Mumf

Lissi Green  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er til UG

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Fylder lige knapt 2 litter.

Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Når man har spist en del af rødbederne i glasset, kan man hælde lidt af rødbedelagen i når man koger rødkål.. pynter og smager godt..

Hanne  -  2007-09-10 01:35:45
det er ikke en "billedopskrift" efter min mening, da den ikke er detaljeret nok til f.eks. børn og personer med autismne - har ikke "smagt den endnu men glæder mig.

Jyden  -  2007-09-24 08:19:21
smag og udseende går op i en højere enhed

AL  -  2008-09-02 14:31:47
Ca. 1 spsk. salt pr. liter vand !

Back  -  2008-09-27 15:51:47
Glimrende opskrift, dog må jeg sige at jeg personligt foretrækker rødbeder UDEN riller ;)

Ann  -  2008-09-29 13:02:40
Rigtig god opskrift. Har selv tilføjet persille til opskriften, og udeladet nellikker. Tisset bliver altså rødt af at spise mange rødbeder.

Århus  -  2008-12-04 20:49:36
Der er for meget eddike i den - lidt mindre gør underværker

C  -  2010-01-10 22:06:58
Hvor længe skal de stå i lage førend de kan spises?

  -  2010-02-16 08:53:59
Brugte frisk rosemarin og hvidløg, smager virkelig lækkert

larsimerco  -  2010-09-10 22:48:38
prøv at tilføje 2-3 stjerneanis.

Peter  -  2010-12-23 15:13:38
Fyld bare flere hvidløg i, de bliver næsten bedre end rødbederne!!

Tanja  -  2012-04-14 13:44:47
Bliver peberrods smagen gennemtrængende? Jeg er nemlig ikke så glad for peberrod:)

  -  2012-07-12 21:47:54
Har lige lavet dem. Glæder mig til at smage dem. Det var super nemt. Det er første gang jeg sylter noget :)

Anja  -  2012-09-11 10:23:14
Det er bare super nemt godt og så smager de mega godt ;)og det beste af det hele så kan man sige til sin gæster så er der hjemme syltet rødbeder til den danske hakke dreng med nye kartofler blødeløg og en rigtig god fed brun sovs så får man det ikke bedere

Benny Hansen  -  2012-09-22 10:41:17
Det er bare den bedste opskrift jeg nogen sinde har prøvet.

Svitlana  -  2012-11-30 11:24:25
Den opskrift er bare så nem og god! Vi elsker den!

Michael  -  2013-02-24 01:03:33
Hvor længe anbefaler folk, at de står i lagen, før man bruger af dem? :-)

Mig  -  2013-03-16 11:48:08
Helt igennem en lækker opskrift - lavede den helt uden nogen form for ændringer i opskriften og rødbederne blev så lækre. Kniven du bruger, hvor er den fra ? Jeg ville ønske at jeg også kunne få riller i mine rødbeder :-)

Tummelumsen  -  2013-07-26 09:53:12
Vores står i køkkenskabet 3-4 uger og "trækker". Denne opskrift er tip-top nem, og rødbederne smager lææækkert-lækkert-lækkert.......

  -  2013-09-09 14:36:32
Bruger nu mini egen opskrift men har da lyst at prøve noget nyt ved næste syltning

LS  -  2013-09-14 12:38:28
En sikker favorit her i huset, masser af spændende smag.