Kiksekage

Kiksekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 1 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Kiksekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kiksekage, billede 4 Kiksekage, billede 1 Kiksekage, billede 2 Kiksekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
125 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
250 gram Palmin
225 gram Firkantede vanilje kiks
evt. Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Æg, flormelis og kakao piskes sammen.

Palminen smeltes over svag varme og afkøles let.

Den afkølede palmin og kakaomassen piskes sammen.

Tilsæt evt. reven skal af en ikke sprøjtet appelsin.

I en bageform med bagepapir lægges nu et lag kakaomasse skiftevis med kiks. Der skal startes og sluttes med kakaomasse.

Kagen sættes til afkøling i køleskabet, og er klar til servering.

Kagen kan varieres ved at tilsætte smag efter ønske, fx. kaffe, citron eller Grand Marnier. Har man ikke firkantede kiks, kan de runde brækkes i nogle stykker (ikke knuses), og blandes i, hertil kan man også tilsætte nødder.





karakterer:
Opskriften er vist 936445 gange,
og udskrevet 32649 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (575 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19773 (4707 kcal)
KJ pr. stk. 19773 (4707 kcal)
Vægt ialt 950 gram
Vægt pr. stk. 950 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2081 KJ (495 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 33.7 gram
Kulhydrat 44.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-02-11 09:38:17
Første gang jeg nogensinde laver kiksekage ( k31) fordi jeg troede det var en større videnskab, men hvor er det dog nemt😊 Kiks og palmin er købt i brugsen

  -   2021-12-25 20:05:48
Her laver vi den i en mælkekarton, der er skåret op i siden og klipset sammen i toppen, passer perfekt til firkantede kiks 😋

  -   2021-12-16 09:02:51
Jeg bruger kokosolie i stedet for palmin. Det har en neutral smag.

  -   2021-12-08 20:57:36
Er den fryseegnet ???

  -   2021-11-26 14:36:57
Jeg tager altid i Menu for at finde kiks og palmin, de har det året rundt, er min erfaring. Tak, Menu!

  -   2021-11-02 08:45:49
Kan den fryses?

  -   2021-06-16 21:19:16
god

  -   2020-12-17 20:19:55
Føtex har også firkantede vanilje kiks

  -   2020-12-06 21:21:00
Jeg vil bare lige fortælle at jeg har købte Firkantet vaniliekiks i kvikly her i dec 2020. Så fortvivl ikke 😊 Kiksekage må bare ikke gå i glemmebogen så den skal minimum laves en gang om året.

  -   2020-07-25 20:37:43
Kvickly har firkantet vanilje kiks med en kiksekage på indpakningen .🥰

  -   2020-07-07 08:19:37
Jeg mener stadig du kan skaffe firkantede vaniljekiks i de større supermarkeder, f.eks kvikly har.

  -   2020-07-06 14:48:34
øv, man kan ikke købe firkantede vaniljekiks mere, hvad gør man så?

  -   2019-12-22 21:47:33
Succes år efter år.... denne opskrift kører på 6 år nu, dog uden appelsin i, for det havde mormor hellere ikke ;-)

  -   2019-10-04 15:47:28
Den er bare god, som mormor lave den

  -   2019-07-10 23:34:31
Mine unger er vilde med den. Akkurat som min bedstemor lavede kiksekage 👍🏻

  -   2019-03-07 20:59:18
Kan man nedfryse kiksekage eller er det en dårlig ide

  -   2019-01-12 15:24:34
Det er seriøst et festfyrværkeri i munden, hold op det smager godt, tak for opskriften.

  -   2018-08-30 21:54:04
Super godt , rigtig god gammeldags kiksekage

  -   2018-08-30 21:52:43
Super godt

  -   2018-08-06 12:34:54
For at komme "fed heden" lidt til livs, har jeg hakket og ristet mandler på panden og tilsat dem mellem kikse lagene i chokoladen. Ligeledes kan Cornflacks også tilsættes i chokoladen. Disse giver en lækker smag og der er god knas i dem begge.

  -   2017-03-07 16:33:19
Hvor længe kan en kiksekage holde sig i kølaskabet ?

  -   2016-12-05 13:35:38
For ikke at kagen bliver for fed og vammel, kommer jeg så tyndt et lag cacaomasse mellem kiksene, at de kun lige er dækket. Tilgengæld bliver kiksekage en del højere da der så kan blive flere lag

  -   2016-11-30 19:07:52
Karen. Bliv ved med at piske/røre så skal det nok samle sig......

  -   2016-11-03 09:01:03
Jeg har det problem at jeg ikke kan piske kakaomassen og palminen sammen. Det er som om det deler sig og palminen bliver ved med at lægge øverst i skålen. Hvad gør jeg galt ? Nogen som kan hjælpe ?

  -   2016-10-08 20:31:23
Så en der skrev at kagen var for FED. Når den lægges sammen, har jeg kun et lag chokocreme på tykkelse med en til to kikses tykkelse. Er laget meget tykkere, så bliver kagen fed og vammel.

  -   2016-08-16 22:06:25
Er det 3 hele æg eller 3 bægre plast.æg?

  -   2016-03-04 16:18:09
Prøv med cornflakes Istedet for kiks mums😜.

  -   2016-02-06 12:02:45
Kan sagtens fryses i et par uger

  -   2015-12-03 22:11:28
Jeg fulgte opskriften og den blev vellykket! :) og man skal bruge palmin og kakaopulver, ellers smager den ikk "rigtig" :D Den er super god :D

  -   2015-11-22 21:51:37
Godt Råd: bland aldrig æg sammen med tørt, men det våde og tøre hvert for sig og til sidst tilsæt det tøre i langsomt 1: varm palmin langsom 2: tilsæt æg og rør rundt 3: begynd så langsomt at tilsætte det tøre langsom vil massen begynde at tage bedre form, jeg følger ikke opskriften helt, for så klumper det og jeg kan ikke få det til at hænge sammen. mit første forsøg gik nemlig i vasken

  -   2015-11-16 17:10:28
Kan man lave den uden æg?

  -   2015-10-15 00:06:48
Hvis man ikke er for nervøs behøver man ikke bruge pasteuriserede æg da salmonella er næsten udryddet herhjemme, men hvis man vil være 100% så er pasteuriserede æg vejen.

  -   2015-09-14 11:02:48
Det er vigtigt at bruge pasteuriserede æg! For nogle år siden døde flere personer af at have spist kiksekage lavet med ordinære æg, hvorefter den stod på køkkenbordet til at skære fra. Det fik salmonellaen til at udvikle sig drastisk. En spørger hvad Palmin er? Det er palmefedt.

  -   2015-07-13 09:00:36
Et døgn på køl, laves dagen før brug

  -   2015-06-09 21:28:42
Jeg lavede kagen og stillede den i køleskabet, men den blev desværre blød. Er der nogen, der har en ide om hvorfor? Jeg fulgte opskriften slavisk, så det var smadder ærgeligt. Jeg vil MEGET gerne ha en ide om, hvad jeg gør galt!

  -   2015-02-26 08:43:01
Nogle der kan svare mig på hvor lang tid den har behov for at stå på køl før den er størknet, da jeg skal lave den til et skoleproject i morgen :)

  -   2015-02-20 23:29:08
Ja byt palminen og kakaoen ud med smør og god chokolade så er den hjemme. Denne opskrift er kun fattigmandsudgaven.lol

  -   2015-01-02 15:19:45
Nej, den skal ikke laves med andet end kakao (hverken mørk chokolade (hvordan fa'en det skulle kunne blive en del af det her?) eller Nesquick), og glem alt om appelsiner, nødder, rosiner og alskens andre perversiteter. Palminen skal varmes LANGSOMT!!! Ellers krystalliserer det på en eller anden led og bliver grynet. Den skal ikke i fryseren, men kun i køleskabet, og minimum 24 timer før.

  -   2014-04-15 16:54:43
Kan man godt lave kagen sådan at man bytter kakaoen med mørk chokolade?

  -   2014-04-13 13:13:31
Kan man godt lave kiksekagen uden at putte appelsiner i?

  -   2014-02-21 19:48:39
Fandt bisca's firkantet vanilje kiks i Føtex(hvor opskriften stod på siden) samt alle de andre ingredienser. Men da jeg skulle "samle" kagen i formen flød kiksene ovenpå ? Hvad sker der for det?? Tror jeg fik løst det til sidst med et par gafler, hvorefter kagen hurtigt blev stillet i fryseren, lige for at give den et lille boost inden den skal i køleskabet så den hurtigt kan blive spise klar :-)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her