EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Græskar tærte

Antal: 6 Pers.

Ret : Kager i form

Ingrediens : Grøntsager / Grønsager

Højtid: Halloween

Oprindelsesland : USA - Amerika - Amerikansk - Amerikanske

Indsendt : 2002-08-26

Græskar tærte 4 Græskar tærte 1 Græskar tærte 2 Græskar tærte 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mørdej:
155 g.hvedemel
100 g.smør
2 tsk.sukker
4 spsk.vand
 
 Fyld:
2 æg, letpiskede
140 g.farin
500 g.kogt græskarmos (skal være koldt)
1 dl.fløde
1 spsk.sød sherry
1 tsk.kanel
0.5 tsk.muskat
0.5 tsk.stødt ingefær
 


Forklaring:

Mørdej:
Det hele æltes sammen og stilles koldt i 20 minutter.
Dejen rulles ud, og bages i en tærteform ca. 24 cm. i diameter ved 180 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter til den er lysebrun.

Fyld:
Alt dette røres sammen, og hældes ovenpå den bagte bund og bages ved 180 grader C i 50 minutter til fyldet er stivnet.

Drys evt. med flormelis og pynt med ristede græskarkerner.

Tips:

Græskarmos:
Skræl græskar og skær det i små stykker, put det i en gryde og bring i kog, skru ned og lad det koge til græskaret er mørt og blødt, mos med en gaffel eller blend i blender.
Stilles i køleskab indtil brug.


Læg evt. et stykke bagepapir over dejen og fyld op med ris og bønner, og forbag nu dejen.
Så undgår du at siderne glider ned.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.8 (88 stemmer)

Opskriften er vist 66165 gange,
og udskrevet 3480 gange.

Mischka  -  0000-00-00 00:00:00
Det ser lækkert ud.....

Bettina  -  2008-08-14 13:24:02
Jeg har en veninde i USA, som har lavet græskartærte til mig og den smager super godt - rigtig en tærte til en kold dag - har en utrolig dejlig aromatisk smag. Ekstra lækker med pisket flødeskum til. Dog er det meget lettere at lave den med græskarmos på dåse - men HVOR kan man få det i Danmark?

mette  -  2008-11-09 11:36:08
det er en fordel at putte en smule maizena i, så bliver fyldet nemmere lidt mere fast og lækkert at skære i.

Nancy  -  2009-11-21 06:47:14
Jeg kan som regel ikke lide søde tærter, men den er rigtig god! Jeg har brugt denne opskrift i 10 år, men jeg plejer at erstatte sherry med 1tsk vaniljesukker!!! Tip- den blandet mos (uden æg) er også god som budding til børn.

Lotte  -  2010-10-09 12:02:25
Kan tærten fryses? ligger nemlig inde med en masse græskarmos, efter at have lavet græskarlygte og ville så lave et par stykker..

Anni  -  2010-10-10 16:01:36
Har ikke prøvet at fryse hele tærten (den er jo spist ;o) - men du kan sagtens fryse græskarkødet/mosen til senere brug.

Tanja  -  2011-10-17 14:38:15
Bettina: Jeg har boet i USA og synes bestemt os det er nemmere at bruge det på dåse, men har heller ikke kunne finde det nogle steder... Så er os åbne for forslag.. Hvad slags græskar bruger i andre? Jeg har hørt at Hokaido græskar skulle være gode.. men har som skrevet kun prøvet med det på dåse fra USA... og vil gerne prøve at lave det til familien, så de kan prøve det, for det er super godt..

Natascha  -  2011-10-17 18:40:37
Hvis nu jeg ønsker at lave dobbelt op, skal dejen så stadig kun have 180 grader C i 10-15 minutter, og ligeledes med fyld ved 180 grader C i 50 minutter?

Thea. M. H  -  2012-10-08 22:32:32
Hej. vi har Hokaido græskar i haven, og de er vild gode til madlavning og lave mos/ marmelade af evt. til tærter. Hokaido græskar kan købes i Aldi her i Danmark i efteråret okt- nov. spørg efter det!. det er ikke en vare de ellers har. Men spørg man efter det, kan man være heldig at de vil tage dem hjem. ( spørg evt.i Rema 1000) prøv evt. at lave scovs/ æbel marmelade med ingefær det smager super lækkert og er en perfekt værtinde gave at tage med på farten, som bringer meget glade hos modtageren.