Opskrift på Spaghetti Carbonara 01 med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Spaghetti Carbonara 01

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Pasta

Oprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Indsendt : 2002-08-24

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
500 gram Spaghetti
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  friske krydderurter 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Forklaring:

Bacon skæres i tynde strimler og svitses sprøse for jævn varme. De tages op og afdryppes på køkkenrulle.

Kom pasta i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm.

Pisk æg, ost og fløde sammen i en skål; tilsæt bacon. Hældes over den varme pasta i gryden og blandes godt.

Sæt gryden over for svag varme i ½-1 min eller til saucen begynder at jævne. Krydres med peber og garneres med krydderurter.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 16978 (4042 kcal)
KJ pr. Pers. 4244 (1010 kcal)
Vægt ialt 1305 gram
Vægt pr. Pers. 326 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1300 KJ (309 kcal)
Protein 12.4 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 30.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (454 stemmer)

Opskriften er vist 1157418 gange,
og udskrevet 31519 gange.



simone  -  0000-00-00 00:00:00
det snager kanont

Lasse  -  0000-00-00 00:00:00
Super let - Super lækkert

mads  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med lidt hvidløg også

Ann-Sophie  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift og nem at tilberede.

Muddi  -  0000-00-00 00:00:00
prøv det med Jalapiños

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Hm, fløde....hva m en lettere variant?

Jose  -  0000-00-00 00:00:00
Til Henriette: Måske kunne man årøve at erstatte fløden med lidt mælk rørt med lidt maizena?

Gomme  -  0000-00-00 00:00:00
Den bliver 200 % bedre hvis man svitser løg, champignon, skinkestrimler og puttes i sammen med bacon. Har prøvet det mange gange og hver gang en succes.

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Hvilke krydderurter har I brugt?

morten  -  0000-00-00 00:00:00
brug fantasien, dan dine egen smag.

hanne  -  0000-00-00 00:00:00
altid dejlig med lidt mad og denne indeholder madingredienser.

J-----  -  2007-04-08 16:42:35
Mmmm... smager herligt... med persille... Møm...;o)

Lissa  -  2007-06-25 18:38:18
Det er verdens bedste ret!! Og i stedet for piskefløde kan man bruge, kaffefløde eller en blanding af mel og mælk.

Ida og Amalie  -  2007-06-26 17:14:50
Lyder godt, prøv med pølser. så bliver det bare .. mumseligums!

sandra  -  2007-08-02 10:23:13
prøv med frisk basilikum - altid et must til pastaretter

Blondinen  -  2007-08-11 13:18:23
Kan man bruge pasturiserede æg ?

Parret  -  2007-08-12 19:13:28
Smager rigtig godt;).

michell  -  2007-10-10 10:03:02
kan man spise hvidløgsbrød til?

Kasper  -  2007-10-30 17:02:38
Ultimativ Yndling!!!!

Jonas  -  2007-11-15 16:19:44
Dejlig let at lave + det smager fortrinligt!

shusi  -  2007-12-27 18:26:04
Smager fortrindeligt med laks

sabine  -  2008-03-28 19:30:50
fantastisk børneret. unger guffede det med glæde i sig.

Maj Birello  -  2008-05-17 19:02:41
Rigtig god børne ret :D den er super. Mine unger skovlede det i sig :o. Og så er den også virkelig let :)

Susanne  -  2008-06-20 12:43:21
Brug bacontern og kaffefløde

Lise  -  2008-07-15 05:48:26
Dejlig - med rødløg (kønne) der giver god smag sammen med bacon - vi brugte 100% øko fuldkornsspagetti - super dejlig smag!

Marianne  -  2008-08-25 19:20:26
Carbonara laves ikke med hele æg, men kun med æggeblommer - desuden skal løg svitses sammen bacon og masser af kværnet peber (der af navnet: carbonara = kul(handlerens sovs) - det bliver en dejlig stærk sovs.

Mutti  -  2008-10-14 14:22:27
mmmmmums! men var godt nok mæt bagefter. prøver på at lave denne ret mindre fedt, men det er svært når det er fløden der får den til at smage så fanden i voldsk godt!

Marc  -  2008-11-28 18:46:15
Det er Spaghetti Alla Kulminearbejderen. Ikke Kulhandleren. Få din historie på plads

Peter  -  2009-02-15 17:29:19
Jeg syntes selv, at man kun behøver 3 æg... Men ellers smager det godt ;)

Anette  -  2009-02-26 19:57:54
Der må gerne komme lidt mere af "det flydende" ved.

Dennis  -  2009-03-26 19:53:19
Jeg er fuldstændig ligeglad, bare det er spelt!

Gammelgums  -  2009-06-10 12:11:33
Mmmm, lækker opskrift! Men prøv evt med 150 g tun i olien og en halv banan. Giver den et stræf a lá gammelgums!

Jonas  -  2009-07-28 19:14:35
Jeg tror det vil smage som var det mor der havde lavet det

nicolai  -  2009-07-29 16:34:06
det smager godt det mangler bare lidt salt hehe :)

Sofie.  -  2009-08-07 18:48:21
Dejlig ret. :-) kan anbefales:D

Frederik  -  2009-08-13 16:54:23
En mere fedtfattig version er såmænd bare at bytte fløde 38% ud med den fedtfattige Cremefine på 7%, der går absolut ikke noget af retten af den grund! smager godt!

Claue*  -  2009-09-06 18:08:09
Smager ski'e godt.. Her er et råd til andre. Brug ikke for gamle æg ;-) Ikke at jeg gjorde det selv, men jeg tror ikke det ville være så godt :D

Anna  -  2009-09-27 18:00:00
Smager rigtig dejligt. Marc - få selv styr på din historie, det hedder kulsvierkonens spaghetti

Andreas  -  2009-10-28 11:23:20
For lidt sovs. måske hvis man koger sovsen og pastaen hver for sig og først hælder pastaen op, derefter sovsen?

kaoss  -  2009-11-10 16:54:59
opskriften til en enkelt passer måske ikke helt. .

stine  -  2009-12-07 19:29:25
smager SUPER med bladselleri!! ;D

Marie  -  2009-12-09 12:42:58
Der er ingen grund til at bruge piskefløde, kaffefløde 8% er lige så godt. Sammen med baconen steger jeg altid et løg, lidt champignoner og evt. også en porre. Det smager rigtig godt, og retten bliver en anelse lettere.

johanne  -  2009-12-30 18:46:18
Det smager også rigtig godt med skinke strimler i stedet for bacon. Prøv også at putte lidt mozzeralla i.

Lasse  -  2010-01-25 16:54:46
Det er en udbredt misforståelse at putte fløde i en Spaghetti Carbonara. Jeg har fået retten mange gange i Italien, og der har ALDRIG været fløde i. Det er et dansk fænomen, og ikke specielt sundt.

Natja<3  -  2010-03-11 17:59:16
jeg skal lave den ligeom lidt glæder mig til at smage så det faktisk igår i 4 stjernesmiddag men i stedet for kedligt stang pasta bruger jeg frisk pasta:-) og jeg bruger maizena

  -  2010-03-20 18:25:27
kan man fryse denne ret ?

Turtelk  -  2010-03-31 16:36:26
Smager skide godt hvis man lige svitser nogle forårs løg sammen med baconen :P

duddia  -  2010-04-16 00:10:51
man kan bruge madlavningsfløde istedet for . Det skal være hvidløg til som ægte italenske mad

Rasmus  -  2010-04-21 16:15:09
Jeg snitter og hakker et par fed hvidløg og svitser sammen med bacon, skinke, lidt løg, og champignon og smider derefter fløde og æg oven i på panden, så osten og lader det blive til den ønskede sauce, tager vandet fra pastaen (Penne pasta) og rører det hele sammen, til sidst pynter jeg med lidt basilikums blade og værs'go :)

  -  2010-05-03 18:00:56
Det smager ok.. Men får en helt forkert konsistens.. Det bliver helt grumset..

Torben  -  2010-05-18 17:05:05
Der skal meget mere bacon til, 125 gram til deling mellem 4 personer er jo en fornærmelse, jeg brugte 100 gram pr. person.

Christina  -  2010-06-21 19:18:57
Hvis man, som jeg selv, ikke er til alt for fede retter, så erstat piskefløden med cremefine 7 %, Køb grovspaghetti istedet alm. hvid spaghettig og drop osten. Det smager stadig fantastisk. Jeg er personligt en meget stor fan af hvidløg, og mener at det i dette tilfælde sætter prikken over i'et :-)

Inga  -  2010-06-22 20:51:53
Den er allerbedst hvis man laver den mange gange.

pernille   -  2010-08-25 14:29:31
hvad er krydderurter og garneres ?

Lars  -  2010-08-28 12:46:41
Se jeg forstår jo ikke alle Jer som vil ændre på opskriften! "Prop Laks i" eller "Tun", "Banan". Jeg søger denne opskrift for at få Spaghetti Carbonara og ikke en alternativ "hvad har jeg i mit køleskab søndag aften opskrift". Måske er der nogen som laver sjov herinde :o)

kongen  -  2010-08-30 16:55:08
prøv med noget lækkert mørt kylling til. fantastisk!

Anne  -  2010-09-08 15:58:52
Pas på med varmen, hvis den får for meget, bliver den grumset, da æggene koagulerer. Faktisk mener jeg at disse normalt tilsættes i den varme mad men efter det hele er blevet taget fra ilden.

mapeksperten  -  2010-10-07 18:07:16
et rigtig lækkert tip vil være at vende frisk spinat i tilsidst, det giver en eksta friskhed ovenpå sovsen af fløde og æg.

Christina  -  2010-10-14 16:50:18
Denne opskrift er bare fantastisk . - elsker at lave den. for den er så enkel men smager alligevel himmelsk :D

Morten  -  2010-12-09 17:27:11
Prøv at svitse 2 mangoer i tern samt 1 æble i tern sammen med bacon'en og tilsæt det i retten... Lækker lækker...

  -  2011-01-28 17:51:12
Just for the record: Spaghetti carbonara- betyder kulsvierkonens spaghetti (:

charlotte  -  2011-02-13 19:14:27
lidt kedelig men ok. smager bedre med hvidløg og evt. rød peberfrugt :o)

Kaj Jørgensen  -  2011-02-17 15:34:24
Hvis man kan lide gorgonzola smid lige en klat i det den fremmer også parmesan ostens smag

  -  2011-03-03 16:43:02
hvordan svitser man bacon sprøse

dh :)  -  2011-03-09 17:45:47
Milda Cremefine 7% - godt alternativ til fløde (: Jeg bruger pastaureseride æg, lidt bredbladet persille til pynt & det smager fantastisk! :)

JaneM  -  2011-03-19 17:10:27
Lækker ret.. men.. Tilsæt det ene og tilsæt det andet.. så er vi jo pludselig langt fra Spaghetti Carbonara :)

Bennar  -  2011-04-07 22:18:14
Hurtig lavet-smager super!

lilli10  -  2011-05-26 14:12:39
Smager super godt! Men bruger mel og mælk i stedet for fløde. (:

tlp83  -  2011-06-14 13:33:17
Kan man putte revet alm ost i, istedet for parmesan? Og er det hele æg eller æggeblommer der skal i?

Vennerne Jesper  -  2011-06-24 18:55:39
ammenammenam, vidunderlig enkelt ret. mætter super god. Man kan med fordel tilføje 2 spk mel til fløden, så får den en dejlig konsistens

Kit  -  2011-07-11 20:44:31
Smager fint. Men jeg tror saucen blev for varm så æggene begyndte at stivne, og derved kom det til at smage lidt "tørt"

Rikke  -  2011-08-02 19:24:50
Smager den som det skal? :)

Bodil...  -  2011-08-03 11:04:21
I stedet for en rigtig 38 % fløde kan man jo bruge dem til madlavning med kun 7 % fedt.. :) det gør jeg tit..

Mad laverene  -  2011-08-05 16:11:56
Den er rigtig god :-) vi prøver med pølserne :-) ............... virkelig god ide

Fie  -  2011-08-11 19:54:41
@Pernille. Krydderurter: Det er urter (du ved, det grønne der vokser i køkkenhaven, som dufter godt når man gnider det mellem fingrene..). Det lader sig være eksempelvis basilikum, persille, citronmelisse, løvstikke.... osv. 'Garnere' er 'at beklæde med'. Derudover kunne den godt bruge lidt 'bid'. Vi brugte rødløg og hele knuste hvidløg (masser). Ellers udmærket. Og så kunne jeg godt tænke mig at vide om æggene egentlig bliver varme nok? Skal de ikke op på kogepunktet før salmonella og andre grusomme sygdomme er jaget ud? Mvh. Fie

kim   -  2011-08-13 20:53:59
Ved du om man evt kunne erstatninger istedet for fløde for dem der er laktose intolorente?

Rodger  -  2011-09-21 19:19:05
Hej Venner Jeg er ikke en madlavnings hej, men dette ret er bare super dejligt og nemt. Velbekommen :-)

pjuske  -  2011-10-04 20:29:55
Jeg vil bare sige 1000 tak for en herlig opskrift. TAK

Mette  -  2011-10-20 18:37:48
Den opskrift er vel nok dejlig og nem. Jep brugte skinkestrimler, men vil næste gang bruge bacon. Man spiser bare for meget, hmm

yrsa  -  2011-11-18 06:26:27
det smager godt med pølser i

Louise  -  2011-11-24 15:56:25
Den er virkelig god. Svits evt. championer med bacon, det smager virkelig godt :-)

Pernille  -  2011-11-26 12:28:31
smager mega godt og det kan spises mange gange uden at blive træt af det helt klart min ynglingsret

  -  2011-12-07 16:01:16
Skal det være 4 unge eller gammle Øg der skal I?

ESNJS  -  2012-03-07 19:35:20
Den smager super. Men da jeg ikke er glad for ost, bruger jeg mornay-sovs som erstatning

Jens  -  2012-04-24 20:10:59
Enig. Carbonara er en god enkelt ret. Dog varierer opskriften, selvom der en klassisk en. Jeg har prøvet forskellige med succés. Man skal bruge æggeblommer og du kan bruge mælk eller fløde. Brug aldrig kaffefløde eller maizena...det er efter min mening at ødelægge retten. Du kan også spice retten op med et hvidløg (eller flere hvis der skal laves til flere personer), og et chili. Et hvidløg og chili gør virkeligt retten god, synes jeg. Og glem ikke salt, da den cremede sauce tager noget af baconens saltsmag. Husk at den ost der skal i "saucen" skal være friskreven parmesan (som man selv river).

iva  -  2012-05-06 17:46:17
@Fie: et æg indeholder højst usandsynligt salmonella. hvis der er salmonella vil den sidde yderst på skallen.

Jan S  -  2012-05-16 15:06:27
Holder man sig til den origianle opskrift bliver det bedst. "slanke" versionen er at drive vold på opskriften og er ikke carbonara. Spis hellere slankere i hverdagen og lav ordentlig mad til "festen". Husk at koge pastaen al dente og rigeligt vand og salt.

Helle  -  2012-06-01 19:12:49
3 point - det var ikke noget hit herhjemme..

Line  -  2012-06-02 18:23:16
Hold da op en tør ret ..

Morten B.  -  2012-06-03 16:08:02
Utroligt der ikke er nogen der har nævnt det før: Man kan ikke lave en god italiensk mælke/flødesovs uden en smule stødt muskatnød. Giver en fantastisk smag!

Post  -  2012-06-07 10:41:59
Lækker ret, i en traditionel carbonara skal der dog ikke fløde i, men nu kan jeg personligt godt lide fløde, så, det har jeg intet problem med :D

Tina  -  2012-06-13 17:01:40
plejer ikke at proppe æg og ost i. men det kunne være man skulle prøve det.:D

Songül  -  2012-06-28 03:37:22
Er det rent piskefløde som man bruger til at bage kage? eller kan man bruge madfløde istedet? kunne ikke lige forstå det helt, det første gang jeg skal lave den ret :)

Per T Jensen  -  2012-07-09 19:11:27
Fed opskrift. Bogstaveligt talt. Jeg tilføjede en rest nakkesteg i tern ristet sammen med løg og hvidløg i baconfjedtet. Måske ikke en Anne Larsen sag; men det smagte ...

Desi  -  2012-07-26 15:53:24
Når i skal lave sovsen, så vent med æggeblommerne til sidst. Tag gryden af varmen, og vent 30 sek til 45 sek og put så blommerne i på en gang, under kraftig omrøring. Ellers skiller sovsen og bliver grumset, som et par stykker af jer herinde har oplevet ( og nej den må ikke koges op igen). Bliver det for "tørt", er det højest sandsynligt jeres egen skyld, for lidt væde, for megen mel.. Eller i har kogt den op igen.

cecilie.  -  2012-08-04 19:50:04
Hvis man skal lave cabonara, så brug dog rigtig fløde! Hvis du vil have fedtfattig mad så spis salat. Helt ærligt, lad vær med at ødelægge maden.

Rikke  -  2012-08-16 10:53:45
Traditionelt er der slet ikke fløde i, så den kan man udelade ;)

Thomas  -  2012-09-04 17:59:24
Kan resterne gemmes?

ALM  -  2012-10-14 17:08:26
Lækker ret. Vi smider lidt frisk persille og basilikum i til sidst. Dog bruger lige en tand mere piskefløde da jeg godt kan lide, at der er lidt sauce i retten så pasta/spaghettien ikke klistrer sammen helt vildt.

Marhenrik  -  2012-10-14 18:12:08
God opskrift som basis opskrift. Jeg har lavet den tredje gang i dag og brugt næsten dobbelt så meget bacon. Har brugt kalkun bacon og sødmælk i stedet for fløde. Der er masse fedt i parmesan og med 3 æg blev sovsen dejlig tyk men ikke grumset som med fløden.

John  -  2012-10-30 18:33:58
Dette er jo ikke carbonara.. i rigtig carbonara er de to vigtigste ingredienser løg og pancetta.. ud over det, så er der heller ikke fløde i... Lad vær med at kalde det spaghetti carbonara.. kald det hvad det er.. bacon æggestand med spaghetti...

  -  2012-11-05 17:25:19
Den er rigtig god!! Elsker denne ret så det er intet problem

Rasmus  -  2013-02-09 12:58:09
Rigtig god opskrift har brugt frn flere gang :)

Marianne  -  2013-02-21 14:13:45
Noget der os er rigtig lækkert i denne ret, er at man bruger æggene til scamblet æg, og så smider dem i, selvfølgelig med salt og peber som når man altid laver denne slags æg, det smager udsøgt, og så med muskatnød i retten, det er lækkert :)

Sussanne  -  2013-02-28 09:25:58
Det var nemt at lave og det smagte rigtig godt

italiensk mad lover  -  2013-03-03 07:44:01
Prøv med et godt helt stykke bacon i stedet for bacon i skiver så bliver den endnu beder også lidt hvidløg som mads skriver, men det er jo bare smag og beha

Julia  -  2013-03-12 11:51:19
Smager godt, men det er IKKE carbonara ... carbonara bruger man ikke fløde i. Det er en udbredt misforståelse i DK

lærke  -  2013-04-06 19:04:26
husk at skrive at det ikke skal være rå æg

Nana  -  2013-08-26 18:59:50
Drys evt. lidt stødt chili i maden. Efter behag.

Tobias  -  2013-10-21 15:27:20
Fantastisk nemt at lave og smager godt

  -  2013-11-13 17:27:40
den er vierkeligod

Ellen  -  2013-11-28 16:47:59
Smager super, nem at lave! Havde ingen friske krydderurter, men skar en masse tynde skiver æble/pære til. børnene var vilde med det!

Pete  -  2013-12-09 20:26:29
very good! **** 4 stars

Hej  -  2014-01-11 17:00:02
Hvad med osten

  -  2014-01-11 17:24:23
Retten er super udsund

Naja  -  2014-03-09 19:28:18
Kan man godt nedfryse retten, og spise den senere? Nu når der både er fløde, æg, og ost i?

  -  2014-03-14 17:31:04
Man skal kun komme æggeblommen i. Rimelig stor fejl.