EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Vandbakkelser I

Antal:
stk.
Ret : Kager

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-08-17

Vandbakkelser I 4 Vandbakkelser I 1 Vandbakkelser I 2 Vandbakkelser I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Fyld: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Forklaring:

Tænd ovnen og indstil den på 200 grader C. alm. ovn.

Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt.

Pisk æggene let sammen et ad gangen. Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang.

Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand.

Sæt pladen midt i ovnen. Bagetid 20-30 minutter. Se ikke til kagerne de første 15 minutter.

Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden.

Klip vandbakkelserne op i siden, så snart de er taget ud af ovnen. Så bliver de ikke bløde.

Vandbakkelserne fyldes med flødeskum.

Pyntes med sigtet flormelis eller glasur.

Tips:

Kan også fyldes med fromage, kagecreme eller is.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9164 (2182 kcal)
KJ pr. stk. 1018 (242 kcal)
Vægt ialt 856 gram
Vægt pr. stk. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1070 KJ (254 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 21.3 gram
Kulhydrat 11.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (279 stemmer)

Opskriften er vist 498717 gange,
og udskrevet 21861 gange.

Hans Peter Mortensen  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig og let dessert som altid er god med kagekrem, syltetøj og is.

Negin  -  0000-00-00 00:00:00
hvorfor har vandbakkelserne ikke fyld!! de bliver helt tomme?? er det meningen! eller gör jeg noget forkert

cirkeline  -  0000-00-00 00:00:00
til negin - de bliver luftfyldte og man skal selv putte fyld i

Linda 12år  -  0000-00-00 00:00:00
jeg er en pige på 12 år min mor siger jeg ikke kan bage vandbakkels det er for svært men jeg syndes det gik nemt så det er bare super

jeanne  -  0000-00-00 00:00:00
dejlige og lette at lave

Hakon  -  0000-00-00 00:00:00
Kilden er fra "God mad, let at lave" af Lotte Erner Andersen og Lotte Haveman fra 1973

Gammelsmølf  -  0000-00-00 00:00:00
Vandbakkelserne kan også laves som en stang

Gitte Pedersén  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en dejlig let kage, at bage, især til børnefødselsdage, der er det en kæmpe succes

Brith  -  0000-00-00 00:00:00
Endelig lykkes det, med succes hver gang vi bage vandbakkelser....

Gerda  -  0000-00-00 00:00:00
i min famillie vi flere der ikke er så vilde med flødeskum så jeg har fundet ud af at blander jeg creme og flødeskum lige før det skal fyldes i vandbakkelserne er det vellykket og en kæmpe succes når jeg bager vandbakkelser og fyldet virker så dejligt luftigt.

super sus  -  0000-00-00 00:00:00
uhmmm nam nam prøv dem med urte bacon fyld

simone  -  0000-00-00 00:00:00
uhmmm hvor er de gode hihi=)

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Vandbakkelse helt fantastisk som kagemand/kone med glasur og slik

Karina  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager mega godt (:

Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Super let og god opskrift - 10 herfra :-)

maria  -  0000-00-00 00:00:00
jeg er 13 år og skal stå for fastalavnsbagningen. vandbakkelser er gode fordi man kan putte hvad man vil i dem, jeg laver nogle skåle med henholdsvis creme, syltetøj og flødeskum og så kan alle selv bestemme hvad de vil have i.

sandra  -  0000-00-00 00:00:00
super lækker og enda med meget meget mindre fedt i en de andre opskrifter jeg har lavet vandbakkelser af før. så bare super god opskrift 10 her fra og med en marmelade uden sukker og flødeskum med kun 19%fedt i så er de bare rigtig gode.

Heidi  -  0000-00-00 00:00:00
Jubiii, for første gang er det lykkedes mig at lave vandbakkelser, der ikke faldt sammen :-)

Nemiroz  -  0000-00-00 00:00:00
Mums xD .. men de skal bage ca 35-40 minutter .. Ca .

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er i fuld gang med at bage dem! kan de fryses?

lillesmølf  -  0000-00-00 00:00:00
dejlkig lette at lave... de er bar fantanastiske

simon  -  2006-12-20 19:09:07
må fyldet tilsættes når vandbakkelserne er varme?

lene  -  2007-02-14 12:24:33
put dejen i en frostpose og kilp et hjørne af. så kan de nemt sprøjtes på pladen. og de bliver rigtige flotte.

Mette  -  2007-07-19 13:39:45
let og nem at bage, gejen kan også formes som en kagemand eller kone.. Smøres eller sprøjtes på pladen.. pyntes derefter med glasur og slik.. nemt og lækkert

Mette  -  2007-07-19 13:41:12
Dej selvfølgelig ikke gej :-)

michllé  -  2007-07-28 12:30:43
jeg syntes godt der kunne være hønsesalat i ellers bare en ske fuld med sur sød saus

rossmeissl  -  2007-08-11 16:11:30
Guuuuuud,hvor er de lækre.. Mumse mums :-)

Anne Bank  -  2007-10-10 21:59:58
Åh jeg elsker vandbakkelse. Og de kan jo bruges til både kage mand og boller og i bpllerne kan man stort set putte hvad som helst:D Rigtig god opskrift som holder urtoligt godt, også med antal.

susser  -  2007-10-21 16:19:42
dejlige nemme somi andre jo oz skriver :-) har været meget betænkelig med at prøve at bage vandbakkelser ar en mand vis mor bare er super til at bage så lidt svært at leve op til hehe, men så sad jeg lige og fik lyst til at bage og til vandbakkelser og fandt denne opskrift og så ned at handle wauw de er jo bare nemme og er blevet rigtig gode :-D fed opskrift :-)

Nullermand  -  2007-10-22 23:02:17
Jeg kan ikke forstå at de smager af gammel ost. Gør jeg noget forkert? Min er lidt gammel, måske er det hendes skyld.

baby  -  2007-11-22 18:29:30
Super nemt og hurtigt på en kedelig torsdag aften med akut lækkersult!

mig  -  2007-12-19 15:00:33
der skal kun 2 æg i

Ann á Lava, Ikast  -  2007-12-31 14:05:03
En supergod kage/boller, særligt for børn og lidt ældre mennesker. Jeg laver sjokolade overtræk, og vanillie-kagecrem og fløde imellem. Vi skal have det til i aften "nyttårs-aften", det er jo en festaften, vi fejrer at det gamle år er over og et nyt år er i vente. Godt nyttår til jer alle sammen.

mira  -  2008-01-06 20:07:40
smelt mørk chokolade og dyp toppen i, og put flødeskum indeni, det er bare godt ;) og vores farvorit!

Bente Kaae Colding  -  2008-01-08 12:14:14
Dejen kan fyses når de er sprøjtet ud, så skal de bare ud en ½ time før de skal bages.

kanelsneglen  -  2008-01-13 13:16:53
hold da op en klistret dej, lykkedes mig dog at få det ned i en sprøjtpose.

Astrid 12 år  -  2008-04-25 14:29:17
Det smager rigtig godt og bruge smeltet chokolade blandet men flødeskum, som fyld!!

Brutus.  -  2008-07-31 16:47:03
Jeg blev lidt skuffet,idet jeg netop var blevet budt den skønneste sprøde vandbakkelse med flødeskum,af nabokonen Rita. besluttede straks at ,sådan nogle ville jeg lave til børnebørnene,og udskrev fluks opskriften fra alle tiders kogebog,de blev også flotte,men nogen sprødhed var de ikke udstyret med,jeg viste Rita mine frembringelserog ville vide hvad jeg havde gjort forkert,-intet "sagde hun" så er det jeg er kommet i tanke om,at det måske kan skyldes fedtstoffet,hun havde brugt stegemargarin,og jeg havde anvendt ren smør.Hvad siger i?

Kirsten  -  2008-09-17 10:40:02
Prøv med jordbær blandet i flødeskummet og chokoladeglasur......det smager bare rigtig godt

Anna  -  2008-10-14 18:09:00
de er gode!!!

  -  2008-12-27 18:07:02
Nutella og flødeskum med vaniliesukker i er godt!

Simone  -  2008-12-30 15:41:08
Lyder godt. Glæder mig til at spise dem, er bare rigtig lækkert, har bagt dem før!

  -  2009-01-23 16:16:06
Nemt og de smager oven i købet godt :D hilsen Cæcilie på 12 pr (:

Allah  -  2009-02-14 14:43:28
Jeg er bare mester i at lave vandbakkelser (; sej opskrift.. prøv uden flødeskum osv. det feder mindre xD

Chj.  -  2009-02-15 10:29:36
De blev rigtig gode, og er nemme at lave. God opskrift.

Lars Larsen  -  2009-02-20 23:41:28
man kan blande flødeskummet med moset banan og komme det i en kagesprøjte og komme det i bunden af vandbakkelsen. Det er sukkerfrit og smager fantastisk.

  -  2009-03-07 11:40:11
Den er god at lave og let, god opskrift

Katrine  -  2009-03-12 17:57:39
Hvad gør vi forkert? Min mor og jeg var engang fantastiske til at lave vandbakkelser. Men nu går det galt for os begge. De hæver ikke i ovnen, de bliver derfor ikke luftige og bliver ikke bagt indeni, vi gør som der står i opskriften og skyder måske lidt skylden på vores ovn. Nogen, der kan hjælpe?

kristina  -  2009-03-14 11:53:56
meget gode! og min storebror elsker dem! så det er jo også bare super! 1000 tak for den gode opskrift!

  -  2009-03-17 19:23:05
utrolig nemme og skønne... smager dejlig med flødeskum og creme.

!den 12 årige!  -  2009-03-22 11:43:49
min mor sagde at de nok er alt for svære for mig at lave, men jeg prøvede det og de blev rig- tig gode..(: jeg lavede dem til min søster's fødseldag og alle gæsterne elsk- ede dem(:'

MT  -  2009-03-29 20:27:07
3 æg er lige et for meget - dejen blver for tynd

Christine  -  2009-04-07 17:00:00
Man skal bestemt ikke bruge smør i opskriften, men margarine - ellers går det helt galt. Det gjorde det så alligevel - tror de skal have minimum 25 min i varmluftovn. Ellers ved jeg ikke lige hvad der gik galt - de fik hvertfald ikke nok.. øv..

123  -  2009-07-14 10:33:16
Prøvede at fylde den med en blanding af flødeskum og kagecreme og hindbærsyltetøj.

mineva  -  2009-08-22 19:27:11
lige et spørgsmål... jeg skal lave en hel del vandbakkelser til en barnedåb. er der nogen som har erfaring med at lave dejen,gemme den, og så bage vandbakkelserne dagen efter???? bliver resultatet lige godt???

ærø  -  2009-10-02 15:01:28
evt en anelse mere mel så bliver de perfekte:) og så med fløde skum eller kagecreme og evt enten marmelade eller fint revet chokolade

Karina  -  2009-11-27 12:14:06
Jeg har læst en del af kommentarene, det undre mig: at ingen af de spg der bliver spurgt om bliver besvaret. Vi kan alle blive enige om , om de er gode lelr dårlige, men jeg vil opfordre folk til at hjælpe med at svare på de spg der er, hvis man har en løsning.

sandra  -  2010-01-03 12:36:44
de er bare verdens bedste uanset hvor opskriften stammer fra, de lykkes altid og smager super godt, mine børn elsker at have dem med sådan i deres madkasser, smager nemlig også rigtig godt kolde og uden fyld.

Peter  -  2010-01-26 11:26:37
Jeg må nok sige, at jeg skal lave vandbakkelser torsdag, og jeg glæder mig. Nogle der kan give mig nogle gode tips omkring fyld osv. Glæder mig til at høre fra alle de dygtige kreatører

Anne Louise  -  2010-01-31 17:12:28
Prøvede denne opskrift, dejen blev som pandekagedej...dvs. alt for tynd, hvilket medførte, at det blev HELT mislykket:( Kan bestemt ikke anbefale denne opskrift.

jacob b  -  2010-02-06 11:25:26
uden tvivl de bedste vandbakkelser jeg nogen sinde har lavet ,kæmpe lsprøde og luftige lige som de skal være og helt problemfrit.

gitte i vig   -  2010-02-06 11:45:24
en rigtig god opskrift men gi dem lidt mere en der er angivet på tid syntes det rigtig dejligt man kan gange opskriften op og bare skrive den ned knuzz og held og lykke

Nølli  -  2010-02-07 12:47:27
Hvorfor er dejen så flydende ? Kan det være at dejen har været for varm ?

Maria12år.  -  2010-02-09 13:31:10
Hej, jeg har faktisk også lige bagt vndbakkelser i hjemkundskab. Det gik ikke rigtig som forventet, men jeg tror det var noget med æggene.. Skal der 80g fedt i, eller kan man erstatte det med 50? Ellers blir de lidt for fede..

malthe  -  2010-02-09 19:14:12
synes osse der burde komme svar på kommentar/spørgsmål.. men det er en kanon opskrift .. og fyldet bestemmer man jo selv, det kan være alt fra roastbeef til syltetøj og flødeskum

anja reinberg  -  2010-03-04 18:13:28
de er meget gode. hvis man laver dem rigtit så er de meget gode

Helene  -  2010-03-06 21:16:58
Helt perfekt og nem at lave. Jeg var lidt spændt om kagerne ville falde sammen, men nej. De stod nok så majestætiske... (Ca. 28 min.) Dejen var lige tilpas lind og nem at forme med sprøjtepose som dannede smukke mønstre. Klar anbefaling fra os... Velbekomme... ;-)

Stump  -  2010-05-04 17:53:01
Det er forskelligt hvor mange æg der skal i har selv lige lært det idag og det blev nogle rigtig nogle dejlige vandbakkelser som jeg fik ud af det og de andre. Jeg går på en kursus på teknisk skole og alle de andre blev også dejlige.

Inge V.  -  2010-08-10 18:27:04
Et par svar som forhåbentlig kan bruges. Til Negin. Der skal være et hulrum i vandbakkelser. Det er der,fyldet skal placeres. Til Peter. Som andre har skrevet, kan vandbakkelser fyldes med mange ting. Hvis de serveres som dessert er flødeskum, kagecreme eller is godt. Hvis de serveres som forret kan de fyldes med reje-eller hønsesalat eller fyld som til tarteletter.Kun fantasien sætter grænser. Til Simon. Hvis du vil fylde vandbakkelserne med varmt fyld, kan du fylde dem, mens de er varme. Flødeskum, creme m.m. fyldes først i når vandbakkelserne er kolde. Flere har problemer med, at dejen bliver for tynd. I følge "Den blå bagebog" skal æggene røres i, lige når dejen er taget af varmen eller når dejen er helt afkølet. Hvis æggene røres i dejen, når den er lunken, bliver dejen tynd.

  -  2010-08-10 20:10:59
Whaaaat??? Kulsorte efter et kvarter, INGEN varmluft åbenbart!

  -  2010-09-05 13:36:13
Men vil sige der også skal syltetøj og kagecreme i vandbakkelserne Ellers bliver der alt for meget flødeskum i kagerne !

Jeanette  -  2010-09-12 14:36:47
utrolig lette at lave og smager dejligt. jeg har brugt kagecreme blandet med flødeskum som fyld, himmelsk...

  -  2010-09-26 12:28:57
dejen skal koges rigtig godt igennem (:

  -  2010-10-18 22:05:12
nem + billigt og hurtigt :)

Fie Pedersen  -  2010-11-01 09:40:23
Første gang at vandbakkelser lykkes for mig, så et stort 10'tal herfra :)

MetteBJ  -  2010-11-06 17:00:40
Himmelske og fantastisk nemme. Jeg lod smørret og vandet koge godt sammen og brugte kun to æg, som blev tilsat lige efter at dejen var taget af varmen. 30-35 minutter ved 200 grader (ikke varmluft) gav perfekte, sprøde vandbakkelser. Tip: Smager fantastisk med blandede bær most sammen med banan og rørt ud i lidt vanilieis ;P

Rasmus  -  2011-01-08 17:36:05
Den er god - fløden begynder dog hurtigt at lugte surt!

musen  -  2011-01-22 17:20:16
der skal kun 2 æg i ellers falder de sammen

hjemmebagerne ;P  -  2011-02-06 18:18:07
har bagt dem før for mange år siden, og de blev helt perfekte. men kan ikke finde opskriften mere så prøver den her, når jeg kommer hjem. har dog lavet de der små nogen, der starter med p. kan ikke huske hvad de hedder, men fremgangsmåden er den samme. vil sige, at de skal spises samme dag, da de dagen efter godt kan være lidt "slatne". altså kagen er ikke så sprød som på bagedagen. også selvom de blev stillet et køligt sted. et godt tip er, at blive ved ovnen hele tiden, og holde øje med dem. ovne er jo forskellige ;) og husk at der ikke må være døre eller vinduer åbne, for bare den mindste vind, kan få dem til at falde sammen. Det har jeg i hvert fald fået at vide. prøv også at lave nogen med marcipan i. de bliver mega gode

UA  -  2011-02-22 09:13:56
Lækre og dejlig nemme at bage. Lavede en portion mini-vandbakkelser til min datters fødselsdag. 10 stk. blev fyldt med chokoladecreme og 10 stk. med jordbærcreme. Mums!

turid  -  2011-02-25 19:54:38
Mit dej blev alt for flydende :( De står ovnen, så er spændt på at se resultatet ;)

tullesmor  -  2011-03-11 12:27:03
Igen lykkedes det mig at ødelægge en hel portion vandbakkelser! Selvom alle herinde roser opskriften så hævede mine sig ikke en cm! Aner ikke hvad jeg gør forkert :(

Ann  -  2011-03-19 13:33:54
ja jeg forstår heller ikke at i roser denne opskrift til skyerne, nu er jeg ved portion nr 2 som står til afkøling og den ser desværre også ud til at ville kikse,ved ikke hvad jeg gør galt men super træls når man venter gæster om 2 timer :-(

  -  2011-04-09 22:41:50
første gang jeg skulle lave vandbakkelse, så jeg var ret spændt. Det er en super opskrift, for det gik lige efter beskrivelsen! Tak for det

Signe  -  2011-05-05 16:00:27
Kunne godt lige have brugt en advarsel om at den (kagemand) vokser som helt sindssygt! Har ingen idé om hvordan jeg skal få den bakset ud af ovnen nu :D Men go' ser den ud!

Til Negin  -  2011-05-17 16:19:48
du skal ikke blande fyldet med dejen. du skal putte det i når de er færdige.

Gro  -  2011-05-17 16:22:11
Dejlig nem. og nogle matrialer man altid har i køleskabet! succes herfra

Mona  -  2011-06-23 21:50:43
Har ikke prøvet at lave dem før , og må sige at det var super nemt og sikke et resultat !!!! DEJLIGT!!

anonym  -  2011-06-29 17:20:22
jeg prøver at lave den men den virker meget flydende... hvad skal jeg gøre??

  -  2011-08-31 13:05:30
Fantastisk opskrift - den fungerer også fabelagtigt som Gluten/mælke/sukkerfri. Jyttemel i stedet for Hvedemel og Nutana plantemargarine i stedet for almindelig margarine. Jeg tilsatte 1 tsk ren vanillepulver, 1 spsk birkesød/Sukrin og 1 tsk hvinstensbagepulver til opskriften lige inden det sidste æg kom i og de er helt fabelagtige. Min søn jubler over at kunne få kagemand ligesom alle de andre :-)

Mille og molly  -  2011-09-25 15:34:01
De er bare blevet gode og man kan putte kagecrem i dem !!!!!!! VI ELSKER VANDBAKELSER!!!!!!!!!!

Trunte  -  2012-01-21 16:09:21
Ikke den bedste .... fulgte opskrift og de gode råd der var .. og alligevel faldt lortet sammen .... Pis altså ...

Rikke  -  2012-01-27 21:41:51
Jeg har endnu en portion i ovnen, og mangler et par stykker endnu. Det er en fantastisk lækker dej som er dejlig nem at lave. Mine skulle kun have cirka 20 minutter i ovnen og de var så store som et fyldt kapsel låg, og voksede til en lime størrelse. Jeg puttede dog også vanilje da jeg er vaniljefanatiker ;) Et godt tip hvis man syntes at dejen smager en smule af mel, så lad dejklumpen være i gryden imens der er varme på og du rører i den et par minutter. Dette kan reducere mel smagen! Jeg vil fylde mine med skovbær flødeskum og servere dem til en chokolade fondue. Bon appetit!

Sissel  -  2012-02-08 15:40:11
Delvist enig med de fleste kommentarer, men da jeg skulle sætte mine på min bageplade var dejen ALT alt alt for tynd.. hvad i alverden har jeg gjort forkert når jeg har fulgt opskriften ?

Lene  -  2012-03-05 18:32:47
Det var virkelig en omgang føj! :X

Rolf  -  2012-03-29 18:48:02
Til alle jer, der har oplevet meget flydende dej: Læs lige opskriften igen: "Lad dejen afkøle lidt. Pisk æggene let sammen et ad gangen. Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang." Med andre ord, gør lige som når I laver en bernaise- eller hollandaisesauce. Temperaturen skal holdes omkring 60-70 grader, så æggene kan give deres koaguleringsevne, og de skal røres/piskes langsomt i dejen. Hvis det er for koldt plasker det sammen, hvis det er for varmt skiller det. Og ja, når man laver sovs starter man med æggene, og kommer smøret langsomt i, men princippet er det samme - det er en luftholdig emulsion, man skal lave - så brug piskeriset :)

Tina Pedersen  -  2012-04-17 20:59:00
Forstår ikke folk siger at dejen bliver for tynd når der kommer 3 æg i. Æggene er dem som giver luft i dejen. Jeg puttede 3 i og fik en dejlig tyk dej ud af det! æggene hældes i lidt efter lidt og piskes godt igennem til en dejlig tyk masse.

Marianne  -  2012-06-05 12:49:46
Opskriften er fin og nem at lave. Prøv med enten hønsesalat eller laks og rygeost i. Det behøver ikke være udelukkende sødt i vandbakkelserne..

  -  2012-07-19 19:23:12
hvis man vil bage den som en stang eller i en bradepande hvor lang tid skal den så have ovnen?

Line  -  2012-09-22 14:30:50
Den er alt for flydende til at kunne formes til "boller" Ikke go til det formål jeg skulle bruge ihvertfald Jeg var nødtil at hælde dejen i en bradepande... Nu må vi se hvordan det går...

  -  2012-09-30 18:15:28
Dejen er alt alt for flydende. Ikke en god opskrift, der er for meget vand ift mængden af mel,

Cindy  -  2012-11-23 10:58:48
Jeg er en pige der laver dem på en børnehave til de voksne i dag, og jeg syntes simpelthen dejen bliver så flydende! Hjæælp!

ole  -  2012-12-17 20:37:42
Hej! jeg har en alternativ opskrift på Vandbakkelser. I stedet for smør/Margarine bruger jeg olie, jeg har prøvet med flere slags olier og resultatet bliver absolut lige så godt som ved at bruge smør/Margarine. Opskriften er: ca. 125 g. mel (afhængig af type) 1½ dl vand ca. 15ml olivenolie (ca. 20 ml. hvis det er tynd olie som solsikkeolie) 1 knivspids salt. 3-4 æg (æggene sammenpiskes) fremgangsmåden: kom vand, salt og olie i en tykbundet gryde og lad den koge (vigtigt at vand og olie koger op inden melet komme i.) op, hvorefter melet kommes i på en gang og det hele bages godt igennem. kom massen over i en skål og lad den afkøle før æggene tilsættes lidt ad gangen så massen ikke bliver for tynd.

christian   -  2013-02-09 22:37:18
Jeg synes de smager super godt jeg lavede selv om kring 130 stk oppe på klub højen i fredags

Karin  -  2013-02-18 16:12:27
De smager godt, og bliver rigtig store ! Dejen kan føles lidt tynd, men den bliver ikke FOR tynd. Man kan sagtens sætte på pladen uden de flyder sammen.

jens gade  -  2013-03-17 17:31:02
hvorfor bliver degen så tynd!!! det er virkelig irreterende

spejderlasse  -  2013-04-07 14:35:05
De blev dejligt luftige, med plads til masser af fyld. Nemt og godt. Tak for opskriften.

Mrs.  -  2013-04-08 16:24:32
Bare lige et lille notits til alle jer, der synes 3 æg er for meget - Der er stor variation i størrelsen af æg, og det kan derfor være en god idé at notere sig, om de æg man benytter er store eller små, og så dosere derefter.

Mrs.  -  2013-04-08 18:03:14
Valgte forresten lige at lave en lille prøve af vandbakkelserne. De fungerede supergodt! Lavede ½ portion, og brugte her til 1 brunchæg, hvilket var fint. Det var en god, fast dej, og de hævede utrolig flot. Husbanden fik en dejlig overraskelse da han kom hjem til disse, og vi var meget enige om, at de smagte rigtig godt :) Hurtig og let lille kage/dessert.

Jyden  -  2013-06-04 14:24:48
Jeg må sige det er en bette smule træls, at de falder sammen når jegvåbner ovnen. Men bortset ffra det er de ovenud gode

M og M  -  2013-07-29 12:13:47
Vandbakkelserne smager bare super:-) De er meget nemme og lave og det smager jo fantastisk. Det er lækkert med en god vaniljecreme eller kagecreme... nam nam:-D

Malene  -  2013-07-31 18:13:58
De er rigtig nemme og lave og de smager super godt. Jeg har prøvet at lave tredobbel portion og det er nok med 8 æg istedet for 9 for ellers falder de sammen. Smager fantastisk med en blandning af flødeskum og kagecreme:-)eller vaniljeis:-) nam nam...

Kiri  -  2013-10-19 12:49:11
En portion passer til en kagemand/-kone på størrelse med en bageplade. Pynt med glasur og slik, og det er verdens bedste kagemand til børnefødselsdagen... Og voksenfødselsdagen. :-)

Finn Tholstrup  -  2013-12-02 16:21:39
Kom en kvart teske fuld bagepulver i så bliver de nere luftige og større