EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Halve æbler med gelé

Antal:
Pers.
Ret : Buffeter

Ingrediens : Frugt

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-07-28

Halve æbler med gelé 4 Halve æbler med gelé 1 Halve æbler med gelé 2 Halve æbler med gelé 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
    1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
  Sukkerlage: 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Forklaring:

Æblerne (gerne Cox Orange, da de ikke koger ud) skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Sukkerlagen bringes i kog. Æblerne tilsættes. Æblerne koger ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Æblerne afkøles i lagen. De halve æbler fyldes med gelé inden serveringen.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 2151 (512 kcal)
KJ pr. Pers. 537 (128 kcal)
Vægt ialt 814 gram
Vægt pr. Pers. 203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 264 KJ (62 kcal)
Protein 0.1 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 15.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (70 stemmer)

Opskriften er vist 172732 gange,
og udskrevet 9267 gange.

Signe  -  0000-00-00 00:00:00
De bliver bedre med Belle Boscoup (stavet korrekt???) æbler

  -  0000-00-00 00:00:00
Boscop

Birger  -  2006-12-18 14:43:20
"Belle de Boskoop æbler" er den rigtigste staveform!

nisse Mor.  -  2006-12-20 14:35:15
Jeg har brugt henkogte pære fra dåse igennem flere år det er så nemt og smager lige så godt .

Farmor  -  2006-12-20 21:08:47
I stedet for at koge æblerne, kan man også sætte em i ovnen ved 175 gr. i 10-15 min afhængig af sort. Æblerne har nok sødme i sig selv.

Hassan  -  2006-12-31 14:51:09
Man kan fint bruge Tyttebær også

Per  -  2007-10-15 11:37:17
kog æblerne med bunden opad, så bliver de ikke brune

Lisbeth  -  2007-12-22 08:33:37
hvor lang tid før kan man koge æblerne uden at de bliver brune inden servering?

Gabriella  -  2007-12-23 11:38:45
Med lidt citron saft i vandet, bliver æblerne ikke brune.

Cecilie  -  2007-12-24 12:41:27
Servér dem sammen med flæskestegen eller anden...Brug røde æbler..De bliver bedst, og mest søde!..

Karina  -  2007-12-30 16:38:53
Æblerne kan også laves i mickroovnen. Det er dejligt nemt!

Ove Hansen  -  2012-11-08 20:47:18
Det er sjovt at geléen ikke er på ingredients-listen, når den er i overskriften. Men de fleste kan nok finde ud af at anskaffe det alligevel...

Anne Nielsen  -  2012-12-22 14:16:18
de er bare gode... og i vores familie får vi det altid til andestegen til jul.

  -  2012-12-23 16:40:06
Det lyder godt og lækkert mmm..... Glædelig jul alle sammen der ser det her Og det smager så godt mm........

Sunlady  -  2012-12-24 07:46:45
Ja, vi får dem også hvert år. De opvejer lidt den fede andeste og de brunede kartofler. Jeg kommer lidt citronsaft (plast) i en skål med vand og dypper dem heri når de er skrællet, derefter kommer jeg dem over i en blanding af vand, lidt citronsaft, godt med vanillesukker og lidt ekstra sukker. Småkoger i ca. 1½ min. på hver side - hullet ned af først. Dækker dem af med plastfolie - så er de lige klar til at fylde i aften. Mine står klar nu. Rigtig glædelig Jul, til jer der kommer på bloggen.