EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Hyldebærsuppe 01

Antal:
Pers.
Ret : Suppe

Ingrediens : Bær

Indsendt : 2002-07-28

Hyldebærsuppe 01 4 Hyldebærsuppe 01 1 Hyldebærsuppe 01 2 Hyldebærsuppe 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
15 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Hyldebær, friske
2 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
2 Nelliker, hele *
1 Citron, skal heraf * Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Jævning *
   
Forklaring:

Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort, æblerne skæres i både.

Bær, æblebåde, vand og krydderier koges sagte under låg 20 minutter.

Saften sies fra, koges op og sødes efter smag, koger 3-5 minutter, skummes evt.

Ideal jævningen røres ud i 1 dl koldt vand og hældes i under omrøring. Suppen gives et opkog.

Tips:

Serveres med knuste tvebaker, ristede havregryn eller franskbrødsterninger, æblebåde eller melboller kogt med i suppen 3-5 minutter



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 4951 (1178 kcal)
KJ pr. Pers. 1237 (294 kcal)
Vægt ialt 2810 gram
Vægt pr. Pers. 702 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 176 KJ (41 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 11.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (60 stemmer)

Opskriften er vist 99988 gange,
og udskrevet 5016 gange.

Elli Brandt  -  0000-00-00 00:00:00
Tilbehør: rester af kold risengrød fra dagen før. Mødet med den varme hyldebærsuppe - himmelsk.

Sulle  -  0000-00-00 00:00:00
Lavede kun suppen af vand, hyldebær, sukker og æbler og den blev super god :o)

Anni Thy  -  0000-00-00 00:00:00
Smager også rigtig lækkert med fløjelsgrød til: 1 æg piskes i en gang rismelsgrød, hvorefter der tilsættes rasp. Det er en af mine livretter.

Rasmus  -  2007-09-11 08:47:45
Hyldebærsuppe med hvide boller i

  -  2007-11-05 18:27:22
mmh den er bare god!! :p

Anne-Lise  -  2009-09-07 10:15:31
Prøv også hyldebærsuppen med en klat kold risengrød. Uhm.. det smager også godt.

Ambrosius  -  2009-09-18 14:06:25
Jeg laver den altid, med kun Hyldebære, sukker, kanel og nelliker - så smager den af rigtig efterår, og som varmen kommer op igennem tæerne, kan man mærke at JULEN nærmer sig - Mums.

Tania@J  -  2010-09-28 14:16:41
Jeg tænker altid på min farmor ved denne suppe.. Jeg ligger med halsbetændelse og nu er det tid til hyldsbærsuppe,så jeg kan blive rask.

Evin  -  2011-02-15 17:41:27
Smager også rigtig godt med sago gryn og pære. Pærene kan ikke koge ud, så de er kun bløde.

pjuske  -  2011-02-15 18:09:37
Det smager dejligt, men kog ALDRIG melboller, så er det hele ødelagt

Lisa  -  2012-10-04 22:12:41
Jævning af kartoffelmel måske?

stella  -  2013-05-16 14:09:16
prøv også at komme kold rismelsgrød i det er bare nams