EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Hyldebærsaft

Antal:
Portion
Ret : Kolde drikke

Ingrediens : Bær

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-07-23

Hyldebærsaft 4 Hyldebærsaft 1 Hyldebærsaft 2 Hyldebærsaft 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hyldebær, friske
500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
15 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Forklaring:

Bærrene skyldes og de grove stilke klippes fra, æblerne skæres i både. Kommes i en gryde sammen med vandet og koges til al saften er trukket ud af frugterne. Det hele sættes til afdrypning i en saftpose 1-2 timer.

Mængden af den afdryppede saft måles.
Til hver liter siet saft:
100 g sukker.

Sukkeret tilsættes og koges til alt sukkeret er opløst, saften skummes omhyggeligt.

Den varme saft hældes på rengjorte flasker eller endnu bedre (holdbarhed), saften hældes i rengjorte mælkekartoner og nedfryses.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7156 (1703 kcal)
KJ pr. Portion 7156 (1703 kcal)
Vægt ialt 3200 gram
Vægt pr. Portion 3200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 223 KJ (53 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 13.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.7 (94 stemmer)

Opskriften er vist 113453 gange,
og udskrevet 6819 gange.

Klaus  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis man bruger en saftkoger, bliver det hele lidt nemmere. Fås f.eks på loppemarkedet til mellem 10-100,- Køb en af rustfrit stål, IKKE aluminium

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er der i vejen med eb saftkoger af aluminium ?

  -  0000-00-00 00:00:00
Gerne mere anvisning til saftkogeri

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
- og hvordan gør man i en saftkoger?

E, N. Holm  -  2007-02-20 10:55:31
Hvorfor er der ingen anvisninger med saftkoger?

E.N.Holm  -  2007-02-20 11:55:02
Aluminium saftkoger kan udmærket bruges !

Per  -  2007-08-19 21:10:32
Jammen til saftkogeren følger der vel en anvisning med? Men en saftkoger er vel den man sætter over en gryde med vand, og så er der en rist hvor bærene og æblerne lægges i, dampen får bærrene til at briste og saften drypper ned i bunden af saftkogeren og man kan så lukke saften ud af en hane, saften koges så op og skummes, sukker tilsættes og saften gives igen et opkog og skummes inden den hældes på rene atamonskyllede flasker, der kan også tilsættes lidt atamon til saften.

Per  -  2007-09-11 14:31:29
Ved ikke lige hvorfor jeg skrællede æblerne som det kan ses på billedet, det er i hvert fald ikke nødvendigt da æblet bliver siet fra, må være en refleks.

annette  -  2007-09-29 12:32:33
Kan nogen sige mig om min hyldebærsaft og andet syltetøj, kan holde sig i mit skur, hvor tp. ca. er som udenfor. Glassene er atamon skyllede og der er atamon i ?

Heidivb  -  2008-01-23 12:50:53
hvor lange kan det holde sig? både i alm. flasker og frosset ned?

  -  2008-09-10 13:17:03
Super dejlig drikke :) Der skal bruges mere vand til denne opskrift end til mange andre, jeg har set - min oplevelse er, at det er mængden ved denne, der passer bedst. En tilføjelse kan være, at glassene skal skylles i Atamon for at forlænge holdbarheden. Og at man med fordel kan koge suppe på det "snask", der er tilbage, når saften er siet/afdryppet.

Trine  -  2009-01-27 20:46:40
Laver en portion hver anden uge til vores forbrug, vores datter elsker den, og jeg syntes det er død nemt.

[email protected]  -  2009-08-20 07:56:13
Hvis jeg vil bruge sodemiddel istedet for sukker, hvad er forholdet?

Mille-Sofie  -  2009-09-04 22:55:15
til [email protected] der står altid på sødemiddel-flasken hvad forholdet er til alm sukker læs bag på flasken eller pakken :o)

  -  2009-09-19 16:27:29
Ang. sødemiddel har jeg prøvet at strø i og smagt til mens saften koger op. derved får du den smag du selv lige præcis ønsker. hvis du ikke kan smage det i det koncentrerede saft blander du bare et enkelt glas med vand og smager om det er ok. Er dog ikke klar over hvor lang holdbarheden er, da sukker jo også er et konserveringsmiddel.

martin  -  2009-09-20 18:55:56
ja, en ung mand på 24 har nu følt sig som en på 60 :D den er lige hældt på flasken, så nu skal den bare køle lidt.

Else  -  2009-09-23 17:54:16
Drop brugen af Atamon - indeholder potentielt kræftfremkaldende stoffer.

Carina  -  2009-09-28 13:08:34
Jeg fik ikke skum på da jeg kogte det op med sukker, har jeg gjort noget forkert??

  -  2009-09-28 15:36:15
Jeg har en opskrift fra Berlingske, hvori indgår 1 tsk. citronsyre og ikke mindre end 4-500 gram sukker pr. liter saft. Især sukkermængden er markant højere end denne opskrift, men det opvejes selvfølgelig lidt af, at der her bruges 3 gange så meget vand. Da saften alligvel skal fortyndes ved brug, vil jeg næste gang gå efter den 'koncentrerede' version. Så fylder det også mindre i fryseren ;-)

Lars  -  2009-09-28 17:35:21
Hvis man undlader at komme sukker i saften, kan det hældes i poser (eller afvaskede mælkekartoner) og lægges i fryseren. Når det skal bruges tager man det op af fryseren og koger sukkeret i. Hvis man ikke vil bruge Atamon (jeg gør det gerne) Så kan man skylle flasken i Cognac - men det er selvfølgelig dyrere !!

Freja  -  2009-10-06 15:42:39
jeg er kun 11 men vi leder efter hyldebær saft for vi har lige plugget 1 og en halv spand der ligger i frysern

  -  2009-10-07 11:44:30
jeg vil også gerne vide hvorlænge det kan holde sig i et skur eller garage , og hvor køligt skal det stå ?????

Anne  -  2010-09-19 14:00:09
- Hvis du har induktionsplader: GÅ IKKE FRA DET!! Heller ikke 2 sek. Har netop haft blod rød saft over hele køkkenet. ØV

helle  -  2010-09-24 17:48:57
skal denne opskrift blandes med vand inden den skal drikkvor megvis ja... he het ca??

Nanna  -  2010-09-29 14:56:54
En rigtig god ide, er at bruge tomme spiritus flasker, de må ikke skylles i vand, da flasken jo er helt ren og man kan nedsætte brugen af atamon. Mit saft holder i ca to år i køkken skabet. Er selvfølgelig bedst samme efterår.

Louise Kjær  -  2010-10-14 13:58:30
- eller endnu bedre endnu - hældes på plasticposer og fryses ned1

[email protected]  -  2011-01-07 14:50:19
Min nabo ældre mand har lige ringet ang. hans hyldebærsaft, som han er flittig bruger af, da han have mange hyldebær har han kogt dem, og kommet saften på en stor flaske, som har stået siden sep.mdr. og da han tager proppen af nu spøjtede til alle sider, og nu er han i tvivl om han kan bruge det, alt var rengjort i atamon inden flasken kom i brug?

thomasrud  -  2011-06-10 17:19:35
man har fundet ud af, at det ikke er specielt sundt at koge i aluminium, da der afgives metaller.

Dorthe  -  2011-09-02 21:37:06
Er også rigtig god en kold dag, hvor den færdige saft kan laves som suppe, med kold risengrød i, en lækkerbiksen fra min barndom!!

Holm  -  2011-10-07 09:13:10
Foreslag ønskes til langtidsopbevaring af saft på patentflasker uden brug af Atamon (gerne 1-2 år), da jeg ikke er så vild med de kræftfremkaldende stoffer i Atamon.

  -  2012-07-15 22:26:34
Er det madæbler eller spiseæbler?

  -  2012-09-16 14:17:38
Hvor meget saft blir der?

Lars  -  2012-09-16 21:37:35
Det bedste resultat fås ved madæbler

Peter 2012- 27-9  -  2012-09-27 07:52:16
Jeg bruger vinflasker med skruelåg. Ligger dem i bageovnen ved 100 grader i en halv time. Skruelågene gør jeg rene, og skyller dem i atamon. Jeg har gemt saften i op til to år uden problemer.

kirsten larsen  -  2013-09-06 16:36:09
foruden æbler er det en rigtig god ide med nelliker, hele, ca 5 stk. pr 3/4 flaske

kirsten larsen  -  2013-09-11 18:04:53
det giver en dejlig smag hvis du putter 5 hele nelliker i hver flaske

pernille  -  2013-09-19 04:47:16
hvad er blandningsforholdet ???? hvor mange dele saft ifh til vand

klaus k  -  2013-10-04 10:40:21
Sukkkermængden er alt for lille. Ud over at give smag og fylde konserverer sukkeret også saften, men så må sukkermængden være mindst 0,4kg/l ellers går det i gæring. med en så ringe sukkermænde er man nødt til at tilsætte rigeligt konservringsmidel.