EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Goi Cuan - vietnamesiske sommerruller

Antal: 3 Pers.

Ret : Forretter

Fryseegnet : nej

Indsendt af : Minh

Indsendt : 2013-01-11


Ingredienser:
1 pakke Risnudler
3 Kyllingelår
6 Æg
1 Agurk
15 Rispapir
 Peanutbutter
4 spsk.Maggi soja
1 løg
4 spsk.Hoisinsauce
 Friske koriander
 lidt eddike
 lidt citron
 


Forklaring:

Dette er en vietnamesisk ret, som er meget nem og sund på samme tid. Den kan både bruges som hovedret og forret. Der bruges nogle billige ingredienser, så den er også billig.

Start med at koge kyllingerne, ca. 30 minutter. Når kyllingen er færdig, begynder du at koge risnudlerne, altså man koger noget vand og derefter tilsætter du lidt olie, de burde være færdige efter ti minutter. Imens begynder du at pille kødet fra benet, i små strimler/stykker. Hæld nudlerne over i en si/sigte. Derefter rør æg og soja sammen i en skål, som så skal steges som pandekager, så ikke brug alt ægget på en gang, da der burde være nok til 3 tynde pandekager. Når æggene er blevet stegt, begynder man at skærer dem ud i strimler. Begynd så at koge 1 1/4 liter vand. I mens man venter, kan man skære agurken ud i strimler, de skal passe i rispapiret så de skal ikke være alt for lange. Derefter piller du et løg, du skærer det så ud som løgringe, smid det i midten ud da det er for stærk, og vil dominerer over de andre ingredienser. Løgringene skal hældes over i en skål, derefter tilsættes æddiken og citronen, det bliver lidt surt og det er meningen, løgene skal suge alt væsken, sådan de bliver helt våde og slaskede, så brug noget til at presse løgene i væsken.

Sovs:
Til sovsen kommer du noget hoisinsauce i en gryde, og dertil tilsætter du noget vand indtæl den har en balanceret konsistens, lidt tynd men stadig klistrende. Dertil tilsættes der noget sukker, få det op i kog, og derefter tilsætter du 1½ spsk. peanutbutter. Dette passer rigtigt godt sammen med sovsen.

Gav et rent viskestykke liggende klar.
Dyp et rispapir i vandet og lad det ligge i i ca. 5 sekunder (det skal ikke være helt blødt). Læg rispapiret på viskestykket og dup det. Læg det herefter direkte på tallerknen. Derefter kommes lidt risnudler på, lidt æg, lidt kylling, 2 stykker agurker, lidt løg og lidt koriander. Nu løsnes rispapiret forsigtigt fra tallerknen. Start med den ende, der er tættest ind mod dig selv. Fold enden ind over fyldet. Fold herefter hver side ind over fyldet, så det næsten kommer til at ligne en kuvert. Nu kan du begynde at rulle den. Start igen tættest ind mod dig selv.

Hertil har du nogle små skåle med hoisinsaucen, men for at gøre det mere fint og romantisk kan man skære rullerne over i skiver, lidt som i sushi. Dette gør det nemmere at spise, og på samme tid ser det bedre ud.

Velbekomme!

Tips:

Dette er bare nogle af de ting man kan putte i rullerne, det hele er helt op til en selv og hvad man bedst kan lide. Fx kan man erstatte kyllingen, med stegt oksestrimler, eller også kan man stege et andebryst. Altså man kan næsten bruge alt slags kød, fisk, rejer og svinekød. Der behøver heller ikke kød, da alt andet alene sagtens kan få din tunge til at danse.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 10 (6 stemmer)

Opskriften er vist 2235 gange,
og udskrevet 17 gange.

Minh  -  2013-01-11 00:56:20
Der burde måske tilsættes lidt ekstra peanutbutter i sovsen, glemte også at sige, at der burde komme chili i sovsen. Det er prikken over i'et.

Minh  -  2013-01-11 01:07:54
Nudlerne bliver også kaldt for glasnudler.