EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Rabarbertærte I

Antal:
Pers.
Ret : Varm Dessert

Ingrediens : Frugt

Indsendt : 2002-05-29

Rabarbertærte I 4 Rabarbertærte I 1 Rabarbertærte I 2 Rabarbertærte I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
400 gram Rabarber renset vægt
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Dej: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Fyld: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Makroner * En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
    En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
Overfør ingredinserne for Rabarbertærte I til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Rabarberne skæres i 2 cm stykker og koges med sukker. Køler af. Evt. koges med meget lidt vand.

Dejen æltes sammen og lægges koldt i en time.

Hviderne piskes stive og de knuste makronerne vendes i.

2/3 del af dejen rulles ud og lægges i en tærteform eller springform.
Æggehvidemassen fordeles over. Kompotten fordeles over. Resten af dejen rulles ud og lægges i et fletværk over.

Bagetid 25-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, midt i ovnen.

Serveres med cremefraiche rørt med lidt vanillesukker.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 13822 (3291 kcal)
KJ pr. Pers. 1727 (411 kcal)
Vægt ialt 1170 gram
Vægt pr. Pers. 146 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1181 KJ (281 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 42.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7 (156 stemmer)

Opskriften er vist 219356 gange,
og udskrevet 13393 gange.

lene  -  0000-00-00 00:00:00
der magler lidt væde i dejen for at man kan ælte og rulle den ud, men lidt vand virker. den bliver rigtig god.

Jonas Klinck  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte butterdejs plader istedet for dejen, meget nemt og resultatet er blevet virkelig lækkert. Lige til et 10-tal.

Carina  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker tærte. Markronerne giver en dejlig sprød fornemmelse

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Tærten er helt til et 10-tal...bare husk at bruge lidt mælk til dejen

hhuhhu  -  0000-00-00 00:00:00
mm!! ser meget lækkert ud

  -  0000-00-00 00:00:00
Tærten smager utrolig godt og er let at lave

Rebecca Isabell  -  0000-00-00 00:00:00
-Ej hvor den tærte bare er god ! den er lige til et 10 tal :-D

amalie og katrine  -  0000-00-00 00:00:00
smager rigtigt delikat -især med cremefraiche til. men er ikke let at lave og tager rigtig lang tid! men alligevel ti et 9-tal:)

Signe  -  2007-03-28 21:27:25
Super tærte! Jeg lavede den med jordbær/rabarber fyld og det var så lækkert! Nem og fin at lave. kan absolut anbefales!

Heidi  -  2007-05-12 13:49:57
Hvor længe skal rabarberne koge med sukkeret?

Lizette og Mathilde  -  2007-05-28 10:40:17
Kan den fryses?

peder  -  2007-06-03 16:27:16
den er god

nadia  -  2007-06-27 15:14:27
rigtig god men meget svært at rulle dejen ud

kirstine  -  2007-07-30 14:28:00
ummm sikke en dejlig tærte. Jeg fik nogen rabarber af min flinke nabo, og så bagte jeg den til min dejlige familie. Det var et hit, men jeg tilføjede og så lidt/ en del vanilie.

kirstine  -  2007-07-30 14:31:04
hov jeg glemte at skrive at vanilieflødeskum er bedre en cremefraiche =O)

Grethe  -  2007-08-06 12:05:58
virkelig helt perfekt. Vi bager den meget ofte, men har tilført en håndfuld hakkede nødder, det gør ikke smagen ringere . et klart 10 tal fra mig

Louise  -  2007-08-25 10:44:38
Super lækker tærte. Den kan sagtens fryses.

Matte  -  2008-01-25 11:09:31
smager virkeligt godt. Rørte lidt sukker i creme freichen så den ikke var så sur. mums

Jan  -  2008-05-06 12:52:49
Jeg har bagt den flere gange til stor glæde for familei og kolleger. Jeg bruger også vanille i dejen og hvis man syntes så smager cremfraice hammer godt hvis den røres med vanillesukker.

jasmin jul  -  2008-05-14 21:19:52
rigtig god tærte

Dorthe  -  2008-05-31 17:26:11
Mhhh den smager virkelig godt!!!

Marion  -  2008-10-10 14:41:32
Super lækker tærte, stort 10 tal. Hvis man lægger dejen på et stykke bagepapir og så lægger vita wrap over, så er det altså super let at rulle den ud. god fornøjelse.

helle  -  2009-04-26 16:44:22
glæder mig til at prøve den lyder god

nana  -  2009-05-04 18:15:15
Jeg prøvede tærten med butterdej,det smagte ikke.

Alice  -  2009-05-07 19:45:30
Rigtig god tærte, jeg trygger bare dejen ud i formen, så er det kun fletværket oven på kagen, der skal rulles ud.

Itachi  -  2009-05-09 10:48:39
den er verdens beste tærte. det var også første gang jeg har lavet tærte :D

Anne-Marie  -  2009-05-18 10:10:08
Lavede tærten i weekenden. Rabarberne skal koges ved svag varme og kun til de lige nøjagtigt er møre. lad dem køle af i gryden - har jeg fra "god mad let at lave". Den saft der blev tilbage i gryden bagefter gemte jeg, som jeg inden servering rørte sammen med græsk yoghurt - og det var bare SUPER godt til tærten :) Den er rigtig god. Min dej blev dog meget klistret. så jeg trykkede den ud i formen. Den dej der skulle bruges til fletværket - tilsatte jeg så mel indtil det var muligt, at rulle dejen ud og skære i strimler. Et ekstra lille fif, som passer super til rababer er at komme lidt mørk hakket/pålægchokolade på dejen, når den er lagt i tærteformen - MUMS ;o)

Emma&Line  -  2009-06-03 15:48:03
den er sgu svær at lave opskriften er ikke lige til at finde ud af :P

natascha engelhard  -  2009-06-07 15:01:07
vi har bagt den med fuldkorns amo dej, i stedet for den oprindelige dej og det smagte også super godt også sparer man lidt tid i stedet for at skulle vente en tme på den oprindelige dej og i stedet for creme fraiche kan man btroge vanille creme mmmmmmm... i kan tro det smagte lækkert give it a try..

Lasse  -  2009-06-20 18:00:43
En rigtig dårlig dej der smulre. Helt umuligt at til at lave det flettede mynster.

Ellen  -  2009-06-21 14:37:17
Den er helt perfekt! Super tærte

Cocolulu  -  2010-05-07 15:16:21
Super lækker tærte. Pas på med ikke at putte for meget vand ved når du koger rababerne ;)

sannew  -  2010-05-14 10:03:57
man kan også koge rabarberne og sukkeret med lys balsamico eddike - det smager helt fantastisk :)

Diana  -  2010-05-16 09:04:48
nem at lave og smager dejlig!! og rart at kunne bruge nogle af alle de rabarber fra haven :o) Tak for en god opskrift. -Diana

fie  -  2010-05-16 15:57:05
super god!!!!!!!!!!!!!! den smulre lidt men det smager bare mere hjemmelavet og det er jo godt.

nonka  -  2010-05-23 15:51:34
VI ER GODE TIL AT LAVE DEN ! hvis i har problemer med dejen gør i det fuldkommen forkert ! venlig hilsen nonna og tonka (:

Lisbeth!  -  2010-05-26 10:46:46
Det er den bedste rabarbertærte jeg har smagt!.. Jeg brugte lidt mælk i dejen og jeg synes at det er genialt med de makroner:-)!..

louise ø. k.  -  2010-05-27 16:31:53
genial tærte! hvad angår dejen så behøver man altså ingen mælk, den bliver fin uden:D det er bare som andre tør deje de kræver ehm massage:) denne tærte skal bruges til min fødselsdags hygge i aften glæder mig allerede:)

louise ø. k.  -  2010-05-27 16:41:24
idé når i ruller dejen ud, så gør det på et stykke bage papir på den måde er det lettere at få op i formen, da man bare(når det er rullet ud) vender over i formen:)

Frederikke  -  2010-06-05 15:56:07
Lyder lækker, den vil jeg lave med det samme :D

lise  -  2010-06-12 16:30:47
syntes det er en rigtig dårlig dej at arbejde med, smuldre dej vil jeg kalde det, men det dufter dejligt, og den smager sikkert også godt..:)

hans  -  2010-06-19 18:05:19
skal dejen forbage inden fylde kommer i????

  -  2011-03-20 18:06:32
Jeg giver den bestemt et 10 tal... Mine gæster er også helt vilde med den og hver gang der kommer gæster bliver kagen bagt :O)))

Oline(:  -  2011-03-24 16:02:39
Kagen er super, men dejen er svær at rulle ud, så jeg endte med at smuldre degen over.. :)

Henriette  -  2011-05-04 09:18:17
Jeg er helt enig med folk i, at dejen smuldrer lidt. Jeg brugte becel original i stedet for fast margarine, og tænker at det måske er dér fejlen ligger. Problemet blev løst ved at brede dejen ud i tærteformen med fingrene i stedet for at rulle den ud og lægge i formen. Tog noget tid, men fantastisk resultat! Tip til toppen: Rul dejen ud ml. 2 stk. bagepapir (hvis man kan - min kunne godt, men kunne bare ikke flyttes til formen uden at gå fra hinanden) og fjern det øverste stykke. Klip strimler af bagepapir med dej, og brug bagepapiret som stabilisator til når strimlerne skal lægges på tærten. Tærten "hæver" lidt i ovnen, men falder sammen igen når den kommer ud, så vil råde til at finde en form hvor der er lidt vej til toppen. Selv brugte jeg en springform - og kun dej halvvejs op, og det var rigeligt.

nicolai  -  2011-05-15 16:14:08
hvor lang tid tager det ??

kokken  -  2011-05-22 11:42:36
hvis man ikke lige har makroner kan man bruge 2 tsk vaniliesukker

Helga  -  2011-05-30 10:44:49
brugte lidt mælk til at samle dejen og rullede den mellem 2 lag bagepapir. den absolutte letteste og hurtigste kage/tærte jeg har lavet . Den er super lækker.

R.Kiel  -  2011-06-16 19:27:07
Jeg kom til at bruge bagemargarine fordi det var blødt lige nu og her hvor jeg ville bage den. Med det resultat at der skulle meget mere mel i end hvad oopskriften siger. Men ellers en dejlig nem og hurtig tærte. Mmmmm lige med lidt vanilleis til.... mmmm

Mie  -  2011-08-03 19:56:33
Det er en fantastisk opskrift. Ingredienserne supplerer hinanden rigtig godt. Jeg har ingen erfaring med denne slags tærter, men tror at de der har problemer med dagen ikke ælter den nok.. Min blev i hvert fald perfekt - dejlig svampet og sød :)

Rikke   -  2012-06-10 15:57:18
Er der nogen der har erfaring med om tærteform eller springform er bedst?

[email protected]  -  2012-06-14 09:14:13
Rabarberkompotten var hvinende sur, jeg måtte tilsætte yderligere 50 gr sukker. Det var også nødvendigt at varme margarinen for at få dejen til at hænge sammen. Bunden blev lækker, selv om makronlaget ikke var markant. Kagen blev lidt for tør, der skulle have været mere rabarber i forhold til dejen. Den smagte godt alligevel, men der gik meget flødeskum og græsk yogurt til at få den spist. Den rakte til 4 personer

Anna  -  2012-08-11 15:46:18
Den er vildt besværlig at lave! Men når kompotten først er i gang kan man tage sig en hviler. Den smager fint går jeg ud fra. Men der mangler vand til dejen og meget lidt til kompotten.

Tove  -  2012-09-19 00:20:29
Jeg har lavet den flere gange - succes hver gang. Jeg har erstattet halvdelen af rabarberne med frosne jordbær, som jeg koger lidt inden rabarberne kommes i, sammen med vanille. Så bliver tærten helt dessert-agtig - især hvis den serveres med lidt god vanilleis.

  -  2013-03-08 10:30:24
Kan man lave det med færdiglavede dej og evt. hvilken slags?

anonym  -  2013-05-06 19:25:09
Tror den bliver god.. Jeg har tilsat æbler til det giver den en ekstra smag :)

  -  2013-05-19 17:53:46
Hvor meget vand har i putte i ??

Mumitrolden  -  2013-05-25 10:38:45
Hej alle! Fantastisk tærte <3 den hjælper på min ledgigt <333 loooove it!!! Knuzz Mumi

  -  2013-05-25 13:42:40
Gitte- Super lækkert nem at lave. :)

Katrine  -  2013-07-13 14:32:41
Tærtedejen var umulig for mig at flytte fra bordet til tærteformen. Nu har jeg smadret både tærtedej og -form... -.-

Lise  -  2014-05-23 09:46:05
Den bedste rarbabertärte, jeg nogensiden har smagt. Super let at lave selvom det tager lidt tid. Ingen problemer med hverken dej eller fyld - og jeg fulgte opskriften bortset fra, at jeg tilföjede äbler (ikke kogte).

Carina BO  -  2014-05-24 12:41:54
Super lækker tærte til et 10-tal! Den var meget populær i familien! Dog tager den en del tid, men resultatet er det værd!

Carsten  -  2014-05-27 23:58:27
Uhm den blev god og er værd at vente på. Den mætter godt 😊

Lene  -  2014-06-12 16:03:58
Virkelig god tærte, brugte tærtedej, som kan købes i de fleste supermarkedet, det kan anbefales

  -  2014-06-29 21:42:05
Fantastisk tærte lækker frisk og svampet .. :-))