EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Laksetærte 01

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : LakseFisk

Kilde : Hjerting laks

Indsendt : 2002-05-18

Laksetærte 01 4 Laksetærte 01 1 Laksetærte 01 2 Laksetærte 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Butterdej, Plade * 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
    1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
  Fyld: 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
100 gram Bacon i tern
100 gram Babyspinat, frisk
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
    Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Forklaring:

Rul butterdejen ud til 2-3 mm. tykkelse. Beklæd en tærteform (24 cm. i diameter) med dejen. Kom et stykke stanniol heri og lad dette fyldes med grov salt helt op til kanten. Sæt formen ind i en 150 grader C. alm. ovn. Bagetiden er 30-45 minutter, til bunden er gylden.

Afkøl bunden i formen og fjern staniolen med saltet.


Pisk æggene sammen med mælk og fløde, samt salt og peber. I denne blanding kommes terninger af laks 2x2 cm., hakket purløg, blancheret hel spinatblade, samt små baconterninger som er ristede.

Kom det hele op i tærten og lad det bage i ovn i ca. 30 minutter ved en temperatur på 160 grader C. alm. ovn.

Lige inden tærten er færdig drysses den med revet mozzarellaost og tærten bages yderligere 10 minutter.

Tærten kan serveres kold - lun. Kan evt. serveres med grøn salat.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12487 (2973 kcal)
KJ pr. Pers. 6243 (1486 kcal)
Vægt ialt 1570 gram
Vægt pr. Pers. 785 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 795 KJ (189 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 4.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7 (28 stemmer)

Opskriften er vist 161540 gange,
og udskrevet 6601 gange.

Beth  -  2008-11-28 13:50:56
God. Brugte en pk. (400g) frossen flødestuvet spinat istedet for frisk.

kamilla  -  2011-12-22 19:35:37
Rigtig lækker tærte. Ville være godt evt. med chilli eller hvidløg. - Nem at lave. :)

Kjeld  -  2013-01-18 04:56:23
Grov madtærtebund passer perfekt til denne tærte

Helle  -  2013-03-31 11:15:02
Lækker Tærte....Meenn den skulle altså have noget længere i ovnen end den halve time der står i opskriften. Jeg brugte også frosen spinat!!

  -  2013-10-03 21:29:41
Er opskriften kun beregnet til to personer?