EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Cheesecake ( fantastisk skøn og cremet)

Antal:
Pers.
Ret : Kold Dessert

Fryseegnet : nej

Indsendt af : Sarah30

Indsendt : 2010-09-21

Cheesecake ( fantastisk skøn og cremet) 4 Cheesecake ( fantastisk skøn og cremet) 1 Cheesecake ( fantastisk skøn og cremet) 2 Cheesecake ( fantastisk skøn og cremet) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Digestive kiks 1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
    1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
325 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
325 gram Mascarpone * Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
    1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
  Pynt: 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
200 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Pensel springformen (24 cm) med lidt olie.

Knus kiksene ( Jeg bruger en frysepose og kagerullen)

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og hæld kiksekrummerne i og fordel massen i springformen. Sæt den på køl.

Kom flødeost, mascarpone, flormelis, vanilje, saften fra citronen i skål og blend den til den er blank.

Sæt husblassen i blød i koldt vand.

Pisk fløden til den er luftig og cremet og vend den sammen med flødeosten.

Tilsæt husblassen i en tynd stråle ( Husk den ikke må være for varm eller cremen for kold)

Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen.
Stil den i køleskabet til den er stiv. Mindst 3 timer.

Opvarm geleen ved svag varme i en gryde til den er let flydende og afkøl lidt. Så hældes den forsigtigt ud over kagen og tilbage i køleskabet til den er helt kold.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 27518 (6552 kcal)
KJ pr. Pers. 1834 (436 kcal)
Vægt ialt 1806 gram
Vægt pr. Pers. 120 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1523 KJ (362 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 29.6 gram
Kulhydrat 21.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.8 (38 stemmer)

Opskriften er vist 120304 gange,
og udskrevet 1997 gange.

  -  2010-10-15 15:42:37
Det er verdens bedste cheesecake opskrift!

sarah30  -  2011-02-05 21:20:12
Man kan i stedet for mascarpone bruge Fromais Fraich. Dog skal der så et ekstra blad husblas i

mojhan  -  2011-03-06 12:33:36
Da jeg bor i udlandet UAE kan jeg ikke købe fromage frais og jeg ved faktisk ikke hvad mascapone er: Er der muligheder for at erstatte disse prod. med andre ting ?

  -  2011-03-06 12:34:46
Jamen, i dette land findes der ikke Fromais Fraich !!!!!!!!!!!

mojhan  -  2011-03-06 12:37:45
Denne opskrift virker vist kun hvis man bor i DK. I udlandet har man ikke de indkøbsmulighedet og valg, selvom man gerne vil lave nogle lækre retter. Beklager, men jeg kan ikke bruge jeres svar til noget.

  -  2011-04-14 11:11:25
Det er en fantastisk opskrift jeg har lavet med stor succes flere gange. Nu jordbærrene er begyndt at smage af noget er det lækkert at lægge jordbær på toppen inden geleen kommes på UHM

josefine.fc  -  2011-08-05 18:18:53
rigtig rigtig god kage. Vi havde glemt at købe mascarpone, så brugte i stedet cremefraice og et ekstra blad husblas. Det havde nok været mere optimalt med mascarponen, men cremen blev alligevel stiv og kagen var fantastisk!

Annelise  -  2011-09-24 08:34:00
Størrelsen på denne opskrift svarer ikke til hvad der kan være i en alm. springform. Jeg anbefaler, at man reducerer den lidt. Mascarpone er en italiensk flødeost og burde kunne købes over hele verden.

cille  -  2011-11-03 18:38:53
Måske det virker dumt jeg spørger, men hvad er en springform? og kan jeg bruge en anden form end sådan en?

  -  2012-01-20 14:39:00
en springform er en rund og mellem høj form til bla. tærter

Annette  -  2012-02-03 10:18:49
Alle jeg serverer denne cheesecake for, eeeeelsker den. En rigtig amerikansk cheesecake!! Jeg er blevet meget "berømt" i min vennekreds og familie for denne opskrift - så jeg kan kun anbefalde den rigtig varmt! Jeg bruger selv Philadelfia og Fromage Frais 2% - det gør den lidt mindre tung.

Kiel West  -  2012-06-09 10:23:52
Smager fantastisk.. MEN 3 timer i køleskabet er slet ikke nok. Og husblasen skal ikke i koldt vand, for så holder husblasen sin form.

KielWest  -  2012-06-09 10:27:29
Besked til AnneLise, sjovt at du mener at opskriften skal reduceres, før mængden passer til en 24cm/ø. For jeg oplever det stik modsatte, i mit tilfælde passede mængden ikke til vores 24cm/ø springform, så vi opjurstede for at lave en kage som passede i vores springform.

Miller :D  -  2012-08-01 16:18:01
Min mor og jeg har lige lavet kagen med fromage frais og Philadelphia og den ser vildt god ud :D nu skal den bare i kølesabet..

Rune  -  2012-08-22 18:01:20
Det er RUNES yndlingsfødselsdagskage!

ping  -  2013-03-13 21:42:50
Jeg "lægger husblassen i blød", men hvor meget vand? Og så står der ligepludselig at den ikke må være for varm!? Så jeg skal åbenbart varme den, men ikke for meget!? Jeg er forvirret.

Mary  -  2013-04-01 14:45:43
Hun har glemt at tilføje.. Husblasen sættes i blød i koldt vand i ca 5 min, derefter skal den smeltes, evt over vandbad, eller i en smule væske. Hvis husblassen er for varm eller blandingen for kold når de blandes, vil husblassen lave gelestrimler, og det smager forfærdeligt.

Mary  -  2013-04-01 14:47:19
Det er tilladt at læse bag de produkterne.. Og nu er cheescake jo ikke ligefrem dansk, så mon ikk ingrediencerne kan fås andre steder!! Glæder mig meget til at smage den!

Mathilde  -  2013-05-06 18:54:04
Ha ha, kan rigtig godt lide at der ikke er nogen ernergifordeling sat på denne opskrift - tror den springer max grænsen for hvad der kaldes "sundt" ;)

  -  2013-11-24 10:20:11
Jeg forstår altså ikke om der skal husblas i geléen? Eller er det 4 husblas der skal i flødeosteblandingen

Bettina  -  2014-01-01 22:38:42
Da vi ikke kunne få fat i mascarpone, brugt vi også bare flødeost naturel der og den blev altså super god alligevel :)

natasja  -  2014-01-09 22:07:35
HJÆLP! Kan man undlade husblas? Hvis ikke, hvordan skal man så lave/klargøre husblassen til at komme i blandingen?? - Nogle sir koldt vand, andre varmt?

John L.  -  2014-01-24 14:21:03
Jeg har aldrig brugt husblas før. Kan du ikke lige beskrive, hvordan jeg skal behandle det?

christie  -  2014-01-31 16:23:59
Jeg kunne ikke få bunden til at hænge sammen? Hvad gør jeg forkert? Ellers blev den helt fantastisk :)

  -  2014-03-23 07:56:59
Kan man fryse den ned

Nik  -  2014-04-06 15:58:52
Er virkeligt dårligt at der ikke er en ejer af opskriften der kan hjælpe med de spørgsmål der bliver stillet i kommentarene?! Kunne godt tænke mig at der blev uddybet lidt med omkring behandling af husblassen...?

  -  2014-04-25 19:46:27
Lad ostene og fløden stå på bordet ½ time inden du starten. så er den ikke for kold når husblasen kommes i. ;O) Husblas blødes i koldt vand og smeltes i citronsaften i en gryde. Køles til den er fingerlun og kommes i en tynd stråle i osteblandingen.

Patrick  -  2014-06-11 16:09:12
tænkte jeg lige ville samle nogle af de spørgsmål der er til opskriften (også selvom de er besvaret) Mascarpone er en italiensk ost lavet på fløde hvor man så har tilsat en syre (kunne være citron) så ender man med nogle tykke klumper som man så dræner . det er også en af hoved ingredienserne i tiramisu Husblas bløder du op i koldt vand i 5-10 min hvorefter du i et vandbad opvarmer dem i det vand der nu følger med når du tager dem op . og så tilsætter du det i en tynd stråle når det er lunt imens du vender massen . her er det bare vigtigt at din ostemasse ikke er for kold så der er en for stor temp forskel på de 2 ting du blander og en springform er en rund form med en klips ting på siden der gør at man kan udvide formen så man kan frigøre sin kage/tærte (bunden kan også tages ud når man åbner den)