EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Jordbærgrød

Antal:
Pers.
Ret : Grød og Vælling

Ingrediens : Bær

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-04-17

Jordbærgrød 4 Jordbærgrød 1 Jordbærgrød 2 Jordbærgrød 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
    1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Forklaring:

Jordbærrene skylles og nippes. Koges knapt møre i vandet, smages til med sukker ogjævnes med det udrørte kartoffelmel.

Serveres med fløde.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 2897 (689 kcal)
KJ pr. Pers. 724 (172 kcal)
Vægt ialt 1099 gram
Vægt pr. Pers. 274 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 263 KJ (62 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.4 gram
Kulhydrat 14.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (92 stemmer)

Opskriften er vist 155879 gange,
og udskrevet 4181 gange.

Suzanne  -  0000-00-00 00:00:00
den blev rigtig god...men der skulle kun 75 g. sukker i eller blev den for sød

Per  -  2007-02-20 10:55:32
Der kan jo fint bruges frosne bær.

Kristina  -  2007-08-01 20:05:40
Mmmm den er god, elsker jordbærgrød, smager også godt bare med mælk

malene  -  2008-03-21 16:22:05
den var god. og det er bare godt med mælk

lillelene  -  2009-05-09 11:05:54
husk at når der jævnes med kartoffelmel må grøden ikke koge når det hældes i og efter. ellers bliver den "lang" brug evt en rigtig frugt grøds jævning eller majsstivelse da det kan tåle varmen bedre.

Britt  -  2009-06-12 18:03:57
Prøv Karolines vanniliecreme i stedet for fløde

Lola  -  2009-07-02 20:11:39
Uhmmm... min grød er lige blevet færdig. Hvor ER den god... :) Kom dog også en lille smule vaniljesukker i. Nam, nam!!

Suzan  -  2009-07-25 15:02:50
Kan man bruge husblas til at jævne med?

Pippi  -  2009-08-17 09:05:50
Nej Suzan, så bliver det nærmest til en fromage - hmm, det kunne måske også være godt ;-)

Morten  -  2009-10-25 12:11:06
Brugte grøden i lag sammen med mandelkager og en lille smule stiftpisket fløde på toppen, til at få englene til at stige ned og synge.

Emilie  -  2011-08-11 11:02:39
Mhhhh, hvor er den lækker! - den kan klart anbefales! - men jeg måtte tilsætte mere sukker i den, hvis den er til 2 personer.. (-:

Anne  -  2012-05-04 16:18:06
Jeg brugte sødemiddel, Canderel, istedet for sukker. Det bliver lige så godt. (Vi har sukkersyge - Diabetes 2 - i familien)

v  -  2012-05-22 14:08:37
hvad (og hvor meget) skal kartoffelmelet jævnes med? går ud fra at de 2,5 dl vand er til at koge bærrene i.

Mig  -  2012-12-27 14:45:08
Kan man også godt bruge andre bær, såsom hindbær?

Eva  -  2013-01-12 14:35:18
Til mig: Ja, du kan sagtens bruge hindbær, og alle mulige andre bær f.eks. blommer, kirsebær og stikkelsbær

Maiken  -  2013-02-06 19:08:48
Har lige lavet den til min far og mor, og den blev et kæmpe hit! Lavede den dog med frosende hindbær, og den blev stadig kanon god!

Jonas  -  2013-03-28 20:03:15
Lækker jordbærgrød... Valgte lige lidt vaniljestang, og lidt krydderi... Rigtig god, og det bliver godt at og vise den til de andre kokke på min restauant

Mig  -  2013-04-06 13:06:07
Lavede den med frosende hindbær, og grøden blev en sucse(staves)!