Opskrift på Gammeldaws varm kartoffelsalat med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Gammeldaws varm kartoffelsalat

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : karinaFyn

Indsendt : 2008-03-26

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1000 gram Kogte kolde kartofler
1.5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Forklaring:

Magerine komme i tykbundet gryde/ stegegryde, løg skrælles og skives/ternes og kommes i lad simre i ca. 10 minutter (må ikke blive brune). Eddike, sukker og vand kommes i og koges op.

Katoflerne skæres i terne grov stykker. kom i og skru ned og lad det simre 10 minutter.

Hvis konsistense er for tynd kom en sjat flød 38% i, smag til med salt/peber.

Tips:

Smager bare godt til en potion pølser både de kogte og stegte pølser.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 9459 (2252 kcal)
KJ pr. Pers. 2364 (563 kcal)
Vægt ialt 2100 gram
Vægt pr. Pers. 525 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 450 KJ (107 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 18.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (47 stemmer)

Opskriften er vist 110912 gange,
og udskrevet 7559 gange.



  -  2008-08-19 14:56:20
jeg skal prøve den den ser lækker ud og så er den hurtig at lave og kan passe sig selv jørgen

autzen  -  2008-10-20 12:09:17
akkurart som min gamle bedstefar lavede den ...smager rigtig godt...tak fyn

mtth  -  2008-12-13 10:37:39
helt klart den bedste katoffelsalat jeg har smagt. tak.

jshvest  -  2009-01-22 11:45:21
Den bliver rigtig godd hvis der bruges aspargeskartofler

Di na  -  2009-09-06 19:04:05
smager rigtig godt prøv at skifte eddiken ud med citronsaft, så er den ikke så skarf i smagen

  -  2009-09-09 17:54:47
Rigtig lækker kartoffelsalat, som vores mor lavede den ;-)

Karin Madsen  -  2010-06-16 01:02:38
Jeg lavede den hos min moster i Thy tilbage i 1961, mens jeg var husalf der. Det er den helt rigtige varme kartoffelsalat. Hvis i synes den er for skarp i smagen, så kan i jo regulere eddike og piskefløde, så smagen passer efter jeres smag. Maden skal jo smages til. Jeg bruger altid piskefløde og smør, når jeg laver mad og bager.

Ruth  -  2011-02-12 20:05:22
Efter min mening er den for sød og næste gang vil jeg prøve med noget mindre sukker.

H.D.T.  -  2011-02-16 10:24:11
RNu laver jeg den til rigtig god lige som den min mor lavede da jeg var barn.

Lise  -  2011-12-30 15:08:45
Tak for den dejlige opskrift. Jeg havde helt glemt den, da jeg i mange år led af mavesår- og så skal man holde sig fra eddike, nu kan jeg så spise det igen- men jeg synes godt nok der er meget sukker i den? Må prøve at komme lidt mere fløde i og så håbe det går. I alle tilfælde tak til dig der har lagt den ind.

  -  2012-04-28 19:02:06
Det ville være dejlig om der blev læst korrektur på det indsendte, bare så det værste blev luget fra. God opkrift, når den er blevet decifreret.

Jonna  -  2012-06-11 20:32:20
Den er som en varm kartoffelsalat skal være

proppen  -  2012-08-24 09:27:19
hejsa. det er da bare lige den opskrift når minderne skal frem. men er den ikke lidt tynd? jævned den lidt med maizena så det kan hænge ved kartoflerne.

martin - roskilde  -  2012-08-30 11:25:09
Skal kartoflerne koges med eller uden salt?

Rune  -  2012-11-14 19:35:04
Efter min mening, ALT for meget eddike, ellers udemærket.

Steen  -  2013-01-27 19:25:35
Det er alt for meget sukker

Ib 2013-03-20  -  2013-03-21 19:57:37
Er rigti god, har brugt lidt længer kogetid, jeg brugte sukkerastatning. Den vil jeg brug fremover.

Hans Lund  -  2013-11-20 19:26:32
Eddikemængden er nok/måske lige i overkanten - smag til undervejs - og vi har en i familien der ikke kan tåle løg og de blev så erstattet med revet peberrod - og det lykkedes