EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Bjørns græske frikadeller

Antal: 4 Pers.

Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt : 2007-06-24

Bjørns græske frikadeller 4 Bjørns græske frikadeller 1 Bjørns græske frikadeller 2 Bjørns græske frikadeller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksefars
200 g.fetaost smuldret
1 æg
2-3 hvidløg presset
1 pottepersille finthakket
2 spsk.Oregano finthakket
2-3 tsk.salt
0.5 tsk.peber
0.5 citron revet skal heraf
 
Forklaring:

Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time.

Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.3 (66 stemmer)

Opskriften er vist 72512 gange,
og udskrevet 3720 gange.

  -  2008-02-02 13:32:34
Er der nogen der ved om man kan fryse dem ned og genopvarme dem, jeg skal nemlig holde middag for 10 og vil gerne lave dem på forhånd, men jeg har hørt at man ikke på genopvarme persille...

Mig  -  2008-08-20 18:16:47
de smager dejligt og krydret. Perfekt til en stor buffet eller familie aftensmad

  -  2008-12-12 14:57:59
nej du må ikke opvarme persille 2 gange.....

___  -  2009-01-06 16:06:15
De smager meget godt. Man kan lave lang tids bagte grøntsager til.

Mette  -  2009-06-13 20:48:15
Rigtig god opskrift, brugt dog 2 æg for at få en bedre konsistens. Men super lækre frikadeller. 10 fra mig

  -  2009-06-14 13:06:29
Retter, som indeholder ikke-kogt persille bør ikke bruges som rester, da persillen har jordbakterier på sig, som får gode vækstbetingelser i den lunkne mad, og som danner giftstoffer, som mennesket ikke kan tåle. Disse giftstoffer kan ikke koges ud af den genopvarmede mad, og desuden er visse af jordbakterierne sporedannende, således at de heller ikke kan slås ihjel ved kogning i forbindelse med genopvarmning. Det er derfor tilrådeligt, aldrig at gemme rester af retter, hvor den rå persille ikke har været kogt

...  -  2010-01-07 21:03:06
jeg ville vide om den opskrift der står er stor nok til 4 personer??

  -  2010-01-19 18:22:47
Meget lækkert... Er blevet en fast ret hos os.. ;O)

  -  2010-03-27 16:46:44
Retter med persille må gerne genopvarmes, hvis persillen indgår i tilberedningen - f.eks. er med i kogningen eller i ovnen, ligesom her. Men hvis persillen f.eks. er drysset over retten efterfølgende, kan retten ikke opvarmes igen.

Sara  -  2010-05-09 15:10:46
De lyder virkelig lækre, men hvad kan jeg servere til, udover langtidsbagte grøntsager?

Klaudia  -  2011-03-03 04:46:03
Kan de fryses ned og opvarmes så??

  -  2011-03-13 22:45:44
Man må godt opvarme persille igen, hvis man har vasket det ordenligt da man tilberede det

  -  2011-09-19 19:23:33
Mine børn var helt vilde med dem, dog syntes jeg de var ret salte.

Line  -  2011-10-15 14:01:15
Jeg prøvede at lave dem, da vi skulle have gæster, men synes desværre, de var alt for tørre.

fussi  -  2012-07-08 08:03:30
Må persille genopvarmes? Ja Persille har fået en speciel mytisk status i danskernes bevidsthed når det gælder køkkenhygiejne, måske fordi persille førhen var en af de få krydderurter, der blev brugt som drys på maden.

  -  2012-10-10 13:28:52
Hvor mange er en potte..?

Ditte O  -  2012-11-29 17:22:44
Har flere gange lavet den som farbrød. Uden persille er det en god ret til fuseren. Børnene elsker den - især når jeg tilsætter soltørret tomater.