EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Franskbrød III

Antal:
Brød
Ret : Brød boller og kiks

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : Lykke & Vibeke Nielsen

Indsendt : 2006-10-26

Franskbrød III 4 Franskbrød III 1 Franskbrød III 2 Franskbrød III 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Kardemomme, stødt *
1100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Forklaring:

Først varmes mælken op, sammen med smørret/margarinen så det smelter og har en temperatur på ca 37 grader C. Udrør gøren heri.

Og put derefter alle de andre ingredienser i og ælt godt sammen. Lade det hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Form 2 franskbrød og lade dem hæve yderligere 15 minutter.

Pensles med æg og bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 21540 (5128 kcal)
KJ pr. Brød 10770 (2564 kcal)
Vægt ialt 1890 gram
Vægt pr. Brød 945 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1139 KJ (271 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 47.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (99 stemmer)

Opskriften er vist 128003 gange,
og udskrevet 4933 gange.

Marianne  -  2007-08-03 17:54:30
Smager fantastisk og holder sig blødt og lækkert i flere dage :0)

Sandra  -  2007-08-29 20:25:44
Virkelig lækre. Kardemommen giver en rigtig god smag.

Malene  -  2007-10-17 14:54:53
super lækkert franskbrød..første gang man laver det, kan man lave dejen uden kardemomme, også putte kardemomme i halvdelen. de smager super godt begge to...

kirsten  -  2008-07-16 15:01:13
super brød, rigtigt det holder sig blødt og lækkert flere dage. kan fryser og er lige så lækkert når det igen er tøet op

Per  -  2008-09-25 09:43:11
Kardemomme kan udelades.

louise lundsteen  -  2008-10-01 10:54:53
det er en meget god franskbrød men det er mærkeligt at der skal kartemomme i den men den smager godt. kærlig hilsen louise lundsteen fra sdr.bork

Stine  -  2008-11-21 18:03:55
Det giver et fint look hvis man som på billedet ridser brødene inden efterhævningen :)

Karen  -  2008-11-21 19:35:03
Måske er min ovn anderledes end andres, men mine brød skulle have 40-45 minutter før de ikke var klistrede inden i.

Lars K-K  -  2008-11-23 17:22:44
Super opskrift. Det er 1. gang siden skolen jeg har bagt franskbrød, og det gik som en leg. Ungerne er vilde med det.

  -  2008-11-30 12:54:34
den er super, prøvede med nutella i fyldet, unger kan altså ikke vente til den er bagt :-)

Kristine  -  2009-01-11 21:46:57
Rigtig lækre brød - bruger dog kun ½ mængde kardemomme for mildere smag. Opskriften er også fint til franskbrød i form.

Kristian  -  2009-01-11 22:13:16
Super lækkert franskbrød, jeg var lidt skeptisk da jeg læst der skulle kardemomme i, men det smager super godt.

  -  2009-01-13 20:25:09
Per - En rigtig god opskrift. Nem og letlæseligt og smager forrygende

Benjamin  -  2009-01-19 15:47:27
Nemt, hurtigt og billigt at lave. Smager super. Skorpen får iøvrigt en rigtig pæn gylden farve hvis man pensler med kaffe istedet for æg (det kan ikke smages).

Heidi  -  2009-03-26 08:26:25
Rigtig god smag. Brugte kun halv mængde kardemomme og kom to håndfulde hakkede waldnødder i.

Thomas  -  2009-04-02 14:43:09
Det ser rigtigt fint ud ... Men måske jeg skulle finde en lidt større ovn næste gang !!! De fylder da hele ovnen i bredden .griner. vi glæder os ti at smage det Tak for opskriften

Torben j  -  2009-04-10 09:23:20
kanon godt brød. kardemomme og waldnødder sætter et godt prik over i´et. Nåede heldigvis at smage et par skiver inden begge brød var væk.:D

Camilla   -  2009-06-16 11:28:16
Fantastisk !!! jeg puttede lidt oliven olie i og bagte det kun i 20 minutter og lod det så i ca 5 timer før jeg skar i det :D

Sille  -  2010-03-10 07:55:51
De ser lækre ud, skal lave dem om lidt,, dog uden kardemomme! -Syntes det er en fejl at der ikke står æg til pensling på ingredienslisten, det er ikke altid man læser opskriften inden man har købt ind jo!

nicodeco  -  2010-06-14 18:19:26
udemærket opskrift, brødet smager godt. Det skal dog siges, når brødet bages i form, skal det dog mindst have 45min i ovnen. spis brød til:)

  -  2010-07-16 20:06:32
På ingrediens-listen måtte der gerne stå "æg til pensling" - nogen handler jo ind efter den liste, uden at have læst opskriften igennem.

Jonas  -  2010-09-07 16:22:13
Har kun bagt 1 brød og må sige, mit er meget hårdt. :( Ved ikke hvad jeg har gjort galt. Penslet det med æg og holdt mig til opskriften. Kan skyldes min ovn ikke helt gider at virker som jeg vil, har en gammel gas ovn.

Thorkil  -  2011-03-29 18:51:34
Det står nu i ovn men og har stået der i 40 min, men det er helt fladt stadig. håber det vokser hurtigt.. MEN MEN MEN det dufter himmelsk. glæder mig til at smage det..

Andrea  -  2011-10-23 14:38:41
Bager brødet lige nu så er spændt på hvordan det smager, men meget let at lave :)

Beinir Nattestad  -  2012-01-08 17:57:51
Har lige bagt efter denne opskrift med et fint resultat. Jeg brugte rapsolie i stedet for smør, og havde fokus på, at temperaturen på mælk+olie var 37 grader

Louise  -  2012-03-02 11:47:56
Super gode brød!!

  -  2012-04-13 11:09:40
Hej! Bor i Berlin og ville bage et franskbrød efter dansk opskrift. Jeg fandt denne ovenstående opskrift og har fulgt opskriften til sidste punktum. Jeg, af en eller anden grund fik to kæmpe store franskbrød ud af opskriften. En skam at jeg ikke kan sende billeder at resultatet som bevis. Hvorfor de blev så store, har jeg ingen ide om. Jeg har givet 10 som karakter, da opskrifte og smage er ganske god. Og nu vil jeg efter min kommentar, forsøge mig igen. Halvdelen vil jeg dog lave rosinboller af. Mvh. Svend Mellhorn Berlin, Berlin

  -  2012-07-20 14:18:29
mit vil bare ikke hæve :-(

Smaily  -  2012-11-26 18:16:37
Familien er blevet meget glad for hjemmebag. God opskrift

Rebecca  -  2012-11-29 14:35:06
Rigtig lækre franskbrød!! Bager dem ofte, og de er et hit. - Jeg tilføjer nogle gange valnødder, og det gør dem bestemt ikke dårligere.

Elsebeth  -  2013-04-02 10:51:51
Skide gode brød, Lykke og Vibeke. Det er dog en del bedre med enzymet, amylase i. Lige et par dråber af det, manifique.