Opskrift på Supernemme langtidshævede boller med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Supernemme langtidshævede boller

Antal:
stk.
Ret : Brød boller og kiks

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : sys

Indsendt : 2006-01-17

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
25 gram Gær
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Durummel * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram



Forklaring:

gæren opløses i vandet. salt og mel tilsættes. dejen skal være meget blød!! den skal stå koldt natten over. dejen tages med to skeer eller med våde fingre og sættes på en bageplade. bages straks ved 250 grader C. alm. ovn i 16-20 minutter.

Tips:

noget af hvedemelet kan erstattes af noget groft mel eller kerner hvis grove boller ønskes

hvis man laver flute eller brød kræver det lidt øvelse og masser af mel på bordet... det kan være en fordel at sno dejen lidt inden den lægges på pladen.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 8960 (2133 kcal)
KJ pr. stk. 746 (177 kcal)
Vægt ialt 1137 gram
Vægt pr. stk. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 788 KJ (187 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 39.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (11 stemmer)

Opskriften er vist 41251 gange,
og udskrevet 1385 gange.



plet  -  2010-02-05 11:59:19
skal bollerne bages i forvarmet eller kold ovn?

Bettina 1965  -  2011-02-11 19:24:00
Denne opskrift er super nem at gå til, og man kan jo selv " bygge " videre på opskriften, med evt, rosiner eller kerner. Jeg bager dem ved 225 g, i en forvarmet ovn, men det kommer nok an på ovnen :-) En opskrift til et 10 tal, herfra.

  -  2011-12-08 23:32:32
Når dejen skal stå natten over, er 25 gr gær så ikke meget?

Tine  -  2012-08-18 19:24:18
Gode nemme boller :-) Jeg brugte fuldkornshvedemel istedet for durummel og bagte bollerne i 20 min i 220 graders forvarmet varmluftovn.