Cocido Madrileño (Kogt høne, kød og grønsager)

Cocido Madrileño (Kogt høne, kød og grønsager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.tørrede kikærter (garbanzos)
5.5 l.vand
1.5-2 kg.høne
1 kg.oksebryst
400 g.mager skinke
250 g.salt flæsk uden svær
1 stort løg
2 mellemstore gulerødder
2 porrer med grønt
1 spsk.hakket hvidløg
1 laurbærblad
4 persillekviste
0.5 tsk.sort peber
400 g.røget medisterpølse
1 kg.hvidkål
6 små kartofler
 
Opskrift:
Begynd dagen før med at sætte kikærterne i blød i vand. Det skal stå et stykke over ærterne. Lad dem stå på et lunt sted mindst 12 timer.

Hæld vandet fra gennem en sigte og kom dem i en stor gryde. Tilsæt 5½ l. vand, den rensede høne og oksebrystet og bring det hurtigt i kog. Skum suppen, dæmp varmen og lad det småkoge ca. 1½ time. Kom skinken, det letsaltet flæsk, det hele løg, hakket hvidløg, de rensede gulerødder og porrer samt laurbærblad, persille og peber i og lad det koge under låg. Ca. 30 minutter.

Kom pølsen og den groft skårne hvidkål og de skrællede kartofler i gryden. Kog det yderligere ½ time, til alt er mørt.

Tag kød og høne op med en hulske og skær det i passende stykker. Hæld suppen fra og anbring grønsagerne på et rundt fad med kikærterne i midten og de andre grønsager udenom. På et andet fad lægges kødet og hønsekødet med pølsen omkring.

Suppen spises først, den kan serveres med de såkaldte cabello de angel (englehår – dvs. meget tynde nudler). Kødet spises så som anden ret.





karakterer:
Opskriften er vist 15849 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu