EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Grove burger boller

Antal:
Stk.
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Fedtfattig opskrift

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Nana

Indsendt : 2005-08-27

Grove burger boller 4 Grove burger boller 1 Grove burger boller 2 Grove burger boller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Overfør ingredinserne for Grove burger boller til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Rør gæren og det lunkne vand i en skål. Tilsæt salt og olie. Hæld halvdelen af melet i skålen og rør det godt sammen. hæld lidt mere mel i lidt efter lidt. Og ældt dejen godt.

Lav 10 boller der er flade de skal være omkring 1 cm høje. sæt dem på bagepladen læg viskestykket over dem og lad dem så hæve et lunt sted i ca. ½ time.

pensl bollerne med pisket æg og drys dem bagefter med sesamfrø.

bag bollerne midt i ovnen i 200-225 grader C. alm. ovn i ca. 12 min. så er de klar til at spises.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7784 (1853 kcal)
KJ pr. Stk. 864 (205 kcal)
Vægt ialt 884 gram
Vægt pr. Stk. 98 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 880 KJ (209 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 39.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6 (145 stemmer)

Opskriften er vist 346157 gange,
og udskrevet 15154 gange.

kusinerne  -  0000-00-00 00:00:00
hold kæft hvor er de gode jeg har aldrig smagt noget så godt smag det folkens det er det bedste

Freja  -  2008-09-23 18:34:32
Er det også sådan at man kan bruge disse burger boller til madpakkerne !?

  -  2008-11-12 15:19:38
Hvor mange personer er det til?

Pernille  -  2009-01-04 11:32:37
Kan det passe at bollerne kun skal hæve ½ time i det hele?

Charlotte  -  2009-01-10 13:53:55
De super lækre og meget luftige. Lod dejen hæve en halvtime inden jeg formede dem og efter de var formet lod jeg dem hæve en time...

christina  -  2009-05-15 15:17:56
De er rigtig børnevenlige og gode. Hvis man vil lave dem lidt mere spændende og specielle, kan man tilsætte hakkede tørrede tomater og lidt revet gulerod til dejen. Og så drysse græskarkerner på i stedet for sesamfrø

En sulten person  -  2009-07-26 15:11:03
Kom 300g revet gulerod og ca 150 g ekstra mel i, og de blev bare helt perfekt :) lækkert lækkert

Milla  -  2009-09-20 14:38:23
De er da ikke særlig grove?!?!

Karina  -  2009-10-10 10:17:10
Kanon gode boller har lige bagt dem sammen med min datter på 3 år :-)

Gitte S. 17.10.2009  -  2009-10-17 17:04:11
Ikke særlig grove....bager dem med 500 g grahamsmel. Så er de grove!!!

P, L, E  -  2010-06-14 09:34:44
Vi skal bage boller nu, de er vores sunde alternativ. Vi er meget spændte. I må have det godt, for det har vi! Hilsen de tre skolepiger, der har om sund ernæring!!!

Ingrid  -  2010-07-04 15:15:34
Sindssyg gode boller. Mmmh mætter også rigtig meget. ;) Kan varmt anbefales.

lisbeth  -  2011-02-20 00:41:15
De hævede næsten ikke, og så var der kun dej til otte bøller.

Tanja  -  2011-02-23 14:27:49
De er gode, men tilsatte ekstra grahams mel og sparede på hvedemel.

Madpakkemoderen  -  2011-04-18 17:06:56
Det er fuldstændig udelukket at man kan benytte burgerbollerne i madpakken. Det er fuldstændig forrykt!

manden  -  2011-04-20 17:42:30
Det er fandme verdens dårligest burgerboller der er kun til 4 personer hvor der skulle være til 10 !

Stine  -  2011-06-04 13:45:05
Fantastiske boller, fulgte opskriften til punkt og prikke, fik 9 boller og pyntede med solsikkekerner i stedet for sesam :D

Herning  -  2011-07-08 20:40:35
Så er der boller på programmet. Vi skal vælte os i et mekka af boller når denne symfoni af bageindgredienser er blevet samlet og vel telberedt.

Mette  -  2011-07-27 08:24:18
Jeg har lavet disse af flere omgange. Bruger 100g havregryn og 350g mel. Får lige netop de 9 boller som opskriften lyder på. Følger den ellers til punkt og prikke. Bliver brugt både til alm. burgerboller, og til pålægsburgere i madpakken. Kan kun anbefales......vi får aldrig købe-boller mere....

dorthe  -  2011-08-21 16:15:25
De er bare super gode! :-)

Mig!  -  2011-09-25 17:58:55
De er rigtig gode! De kan anbefales ... Vores burgere blev noget helt unikt når man laver bollerne selv:)Det var første gang vi prøvede opskriften og vi synes at de smager bedre end godt! De smager bare super duper godt!

Snedronningen  -  2011-11-25 15:21:40
Uhhhm smager bare skønt, dem kan jeg varmt anbefale:) jeg lavede dem igår til vores hjemmelavede burger.. Vi har lige lige bagt dem idag igen med gulerødder lavede dem dog lidt mindre så vi spiser dem med smør eller pålæg på iaften. Vi glæder os allerede herhjemme.

Jacob  -  2012-01-14 14:16:31
Bollerne er ikke anvendelige som burger bolle den har mere størrelse som en the bolle. dobbelt størrelse og så er det stadig en lille burger bolle

Tøsen  -  2012-01-19 20:48:26
Jeg synes ikke de virkede særlig grove, så puttede 100g graham og 50 g fuldkornshvedemel og resten var alm. mel.. lækkert lækkert.. havde præcis til 9 boller med dia. på ca 1 cm :):)

Julie  -  2012-03-01 14:53:03
Smager rigtig godt! Synes dog at der skulle en del mere mel til for at få en ordentlig konsistens. Først var jeg lidt nervøs for, at bollerne ville blive lidt små, men når de får lov til at hæve får de en fin størrelse (dog ikke meget store, men det er ok).

Julie  -  2012-03-01 14:53:55
PS. Ved ikke lige om jeg synes det er passende at kalde dem "grove"..

Nissen (mand)  -  2012-03-18 13:39:02
Rigtig gode boller! Bliver helt fantastiske hvis man (som sagt) spare lidt på hvedemelen, og giver den lidt ekstra grahamsmel! Lod dem lige hæve lidt inden jeg formede bollerne, og så en halv time som formede (tror godt de kunne have fået 45 min hævening efter formningen). Fik 6 dejlig store boller ud af en opskrift til 9. (Afhænger vel meget af hvor store boller man er til)

Susjer  -  2012-03-22 09:13:39
Kan man bruge rugmel i stedet for grahamsmel???

Rikke  -  2012-04-26 13:16:28
Kan de fryses?

bettemortil3  -  2012-05-28 10:35:57
Jeg bager de tit, både til boller, og burger boller, bruger dog halvt at hver hvedemel og grahamsmel, så her i huset er de til et rent 12 tal ;)

guder nej  -  2012-11-18 15:37:04
Jeg lod mine boller hæve 1 time og de blev dejlig luftige

Ane  -  2012-11-20 18:23:05
De skal da prøvet til madpakke. ;-)

Tine  -  2012-12-30 19:56:08
De er virkelig gode Nana :)

Lone  -  2013-01-19 10:09:42
Virkelig gode boller.. De er blevet bagt flere gange til madpakken...

  -  2013-07-31 08:24:00
Tilføj lidt sukker til gær så hæver de bedre

Astrid  -  2013-09-15 16:23:13
Syntes slet ikke at de blev store nok altså for lidt dej: