Bacalhau com natas

Bacalhau com natas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk

Oprindelsesland : Portugal

PortugalKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.udvandet klipfisk
600 g.kartofler
2 dl.fløde
0.5 dl.olivenolie
1 dl.kogende vand
3 dl.mælk
50 g.margarine
2 spsk.hvedemel
1 løg
3 gulerødder
2 æggeblommer
0.5 citron saft heraf
2 fedhvidløg
1 laurbærblad
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Skær løget i ringer, hak hvidløget og rasp gulerødderne. Klipfisken vandes ud i 1 døgn før den koges. Etter kogning deles den i små bider. Frituresteg kartoflerne som er skåret i strimler. Hæld løg, hvidløg, gulerødder og olie i en stegepande. Put laurbærbladet i når ingredienserne er gennemstegt (det skal ikke brunes). Træk stegepanden til side og tilset klipfisk og kartofler.


Smelt margarinen, tilset mel, pisk godt og tilset varm mælk. Tilset flød og kogevandet fra klipfisken. La det stå på varmen til det koger. Træk til side og lad det afkøle lidt, smak til med salt, pepper og muskatnød. Tilset piskede æggeblommer.

Bland alt sammen i en ildfast form og steg ved 200 grader i ca. 20 minutter indtil retten er let gylden på toppen. Serveres med brød og "portugisisk rødvin".





karakterer:
Opskriften er vist 18182 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu