EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Tiramisu 01

Antal:
Pers.
Ret : Kold Dessert

Ingrediens : Mælkeprodukter

Oprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt : 2002-04-06

Overfør ingredinserne for Tiramisu 01 til mealChaser indkøbsliste
Tiramisu 01 4 Tiramisu 01 1 Tiramisu 01 2 Tiramisu 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
16 Savoiardi (Ladyfingers) * En pakke Savoiardi indeholder gerne 200 g. og 24 stk
Et stk vejer 8.3 gram
2 dl. Marsala * Marsala er en italiensk sød vin

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Mascarpone * Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
    1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram


Forklaring:

Pisk æggeblommerne tykt med sukkeret og rør Marscapone i. Pisk fløden og vend den i cremen.

Savoiarde kiksene vendes i Marsalavin / Cognac og stærk kaffe, hvorefter de lægges lagvis mellem cremen.


Lav kagen dagen før brug, og lad den stå og trække køligt.

Sigt kakao henover desserten lige før servering.

Tips:

Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%.

Marcaponen kan fryses men den egner sig så ikke til tiramisu da den bliver grynet.

Men tilberedt tiramisu er fryseegnet.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11879 (2828 kcal)
KJ pr. Pers. 2969 (707 kcal)
Vægt ialt 919 gram
Vægt pr. Pers. 229 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1291 KJ (307 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 24.2 gram
Kulhydrat 18.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.8 (199 stemmer)

Opskriften er vist 478174 gange,
og udskrevet 24592 gange.

Julimus  -  0000-00-00 00:00:00
en himmelsk dessert til en Italiensk aften for piger Når den er lavet med Bailey

københavn  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for lady fingers er det vild lækkert med alm. lagkagebunde

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis du bruger et fad med flad bund er det nemmere at skære pæne stykker.

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Riv en god mörk chokolade i stedet för cacao

Lily  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes at desserten blir for tung med mascarpone alene. Derfor blander jeg yogurt naturel el. græsk yogurt med masc. Halvt af hver slags.

leta  -  2007-04-07 18:17:50
Vi bor i Norge hvor mad koster, en tiramisu koster ca. 100 kr. at lave her, så købte en masse og frøs mascarponen og det fungerede fint at bruge osten selvom den har været frosen.

leta  -  2007-04-07 18:20:39
for en lidt lettere kage, brug da hviderne fra æggene, pisk dem stive og vend dem i osteblandingen (desuden får du mere kage ud af det)

Eva  -  2007-04-18 16:08:50
Kan man lave tiramisu uden spiritus/likør?

Peter  -  2007-05-23 17:19:58
Marsala er selvfølgelig det eneste rigtige til en tiramisukage, men hvis man absolut ikke vil bruge den, så er ganske almindelig sherry også ok.

Helle  -  2007-05-26 11:47:00
Prøv med portvin og kahlua det er godt.

Tom  -  2007-12-12 11:40:24
I stedet for fløden, kan man piske æggehviderne og vende dem i mascaponen - så bliver det meget let og uhyre lækkert!

sure italiener  -  2008-01-10 13:40:43
Piskefløde????? Hvor har har I fået dette fra???

charlotte møller  -  2008-02-11 19:26:49
I vores familie dypper vi lady fingers i halvt kaffe halvt mørk rom. Det smager super godt

orgaard  -  2008-02-26 15:52:05
sure italiener - du har helt ret, der skal ikke flødeskum i! Nogle italienere bruger Amaretto i stedet for cognac. Sæt kagen i fryseren et par timer før brug. Den skal serveres iskold men ikke frossen.

Trine  -  2008-02-27 22:47:12
til italieneren: hvis man ikke bruger piskefløde, hvad er det da, man skal bruge?

italienske rødder..  -  2008-03-18 18:16:22
ingen fløde i tiramisu KUN mascapone og så skal der 2 tsk. vaniliesukker i og ingen sukker. og man pisker mascaponen med æg og vanilie på een gang.. har du ingen marsala, kan det godt undværes eller også egner kaluah sig også. INGEN TIRAMISU UDEN MASCAPONE OG EGNER SIG IKKE I EN LIGHT UDGAVE

Steen  -  2008-03-21 10:19:55
Havde ikke noget cognac så vi brugte Galiano, det var bare supper

jacob  -  2008-04-03 15:33:36
hej. jeg vil lige høre om man ikke kan bruge noget andet end vin eller cognac til opskriften?- til os som helst vil undgå alkohol. kan man bruge mandel essens istedet for mandel likør? tak på forhånd

Anne Marie  -  2008-04-03 15:57:15
Man kan med fordel komme korn fra en stang vanille i.

Laura  -  2008-04-27 11:45:56
Jeg skulle købe marsala, men kunne ikke huske hvad det hed, så jeg kom hjem med en flaske Disaronno (amaretto) Dette smagte himmelsk, lidt pistacieagtigt. Jeg har siden prøvet med marsala, men føj, jeg holder mig til disaronno, og laver den tit. Jeg kan ellers ikke lidt hverken marcipan eller pistacie. PRØV DET.

Steffen  -  2008-05-28 07:34:59
Jeg vil lige sige at efter jeg lavede Tiramisu inde på arbejdet i vores kantine har de bedt om en dag med kun Italiensk mad så jeg takker her denne side der hjalp mig med at finde opskriften.

Signe  -  2008-06-16 14:49:59
Kan man kun købe disaronno Amaretto i specialforretninger?

Momsemor  -  2008-10-17 11:02:40
Vil bare lige sige, at mascarpone er verdens fedeste ost. Den ægte italienske holder en fedtprocent på omkring 90, og det er det, der gør denne ost speciel,- og tiramisu til en skøn kaloriebombe :-) !

Madglade  -  2008-12-30 23:35:54
Til Madmor- Med hensyn til fedtprocenten, så skal det lige nævnes at den "kun" ligger på ca. 43 procent, det er iværtfald det der står på de pakker mascarpone man kan få i butikkerne i Danmark.

  -  2009-01-19 21:00:08
Grethe- Det skal da virkelig være kaffeliquer!!

kaya  -  2009-03-24 20:46:21
Tiramisu er noget af det bedste dessert jeg nogen sinde har smagt da jeg var i østrig spiste jeg 2 portion af 125gram om dagen den er fantastisk men den skal være uden alc. så er den fin :)

Sanne  -  2009-04-06 13:11:32
Prøv med 1 dl. Baileys og 1 dl. Amaretto !!!! Mmmmmmm.....

sam  -  2009-04-08 12:39:29
høre her den bedste opskrifte er bare min opskrift: 5 ske sukker 5 æggehvide 5 æggeblommer 500g mascarpon kaffe til at dyppe kiksene i. held og lykke til alle der vil forsøge men helt ærlig så kan det ikke gå galt

Malene  -  2009-10-02 14:54:22
Skal kaffen være kold eller varm?

mike  -  2009-12-29 20:13:10
tiramisuen bliver os super go' hvis man putter amaretto i kaffen og så drypper noget mørk rom ud over ladyfingerne.

  -  2010-01-18 12:01:20
kan man bruge andet end kaffe?

harry  -  2010-01-24 00:24:22
i min opskrift er der 2 masscarpone,æggeblommer og æggehvider,lidt sukker og selvfølgelig ladyfingers+kaffe.Men jeg bruger en god whiskey i. det er fantastiskt!

jætten  -  2010-01-25 22:04:26
nej, der skal bruges kaffe. Ellers er det ganske enkelt slet ikke tiramisu

  -  2010-11-04 10:47:58
Jeg synes det er en fantastisk nem og lækker opskrift at gå til og den vækker stor begejstring altid.... dog vælger jeg for at den ikke skal blive for stærk kun at vende hver anden lady finger i marsalavin på den ene side og hver anden i stærk kaffe på begge sider, ellers synes jeg personligt den bliver for "spruttet"..... Mette - Horsens

wanna-be italieneren  -  2011-08-07 18:18:52
Virkelig lækker og god dessert! Jeg kan læse at man kan fryse den... Er der nogen som har erfaringer med hvordan og hvor længe det tager at tø den op igen. Er det natten over i køleskab eller bare et par timer??

boxer  -  2012-01-12 10:54:11
Til Wannabe Det er bedst hvis du lægger den i fryseren i et par timer før du skal bruge den tag den op 15 min før den skal serveres for den skal være kold .

boxer  -  2012-01-12 11:08:50
man kan godt komme fløde i så bliver den bare fordansket og det kan vi jo godt lide

Kenneth   -  2012-01-25 04:27:27
Jeg bryder hverken om kaffe eller Alkohol i almindelighed men der skal kaffe og Ameretto eller Marsala i efter min smag.

Oliver  -  2012-02-04 14:47:34
Utrolig dårlig opskrift, ladyfingers skal ikke vendes i kaffe og Cognac, de skal kun dryppes med det så de ikke bliver helt bløde.

Peter  -  2012-02-18 00:23:01
Har lavet denne himmelske dessert med forskellige typer spirtus - en blanding af portvin og cognac, eller Bailey og whisky - og meget stærk kaffe kan anbefales. Vil prøve tip´et med fryser lidt før serveringen. Hvis der ikke skal fløde i, skal der så tilsvarende flere æggehvider i?

Bethina  -  2012-04-01 15:53:20
ALT for meget kaffe/sprut. Cognac er ALT for stærk - i hvert i de mængder der står skrevet hér!!

61813526  -  2013-02-24 11:16:51
spørgsmål : kan denne dessert laves uden alkohol ?

MN  -  2013-03-23 02:07:25
Man kan uden problemer lave den uden alcohol.

  -  2013-12-28 19:02:49
Må den stå i to dage, før den skal spises

Lis  -  2014-08-11 21:36:22
Nem og rigtig god !