EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Moussaka med kartofler

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Indsendt : 2002-04-06

Overfør ingredinserne for Moussaka med kartofler til mealChaser indkøbsliste
Moussaka med kartofler 4 Moussaka med kartofler 1 Moussaka med kartofler 2 Moussaka med kartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
700 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

5 dl. Mornaysauce 14% * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
    Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram


Forklaring:

Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og tør dem. Varm olien og rist kartoflerne heri ca. 10 min. Læg de halvstegte kartofler i bunden af et oliesmurt ovnfast fad.

Pil og hak løgene. Varm olien og svits løg og kød heri. Tilsæt tomater, salt, peber og hakket persille og lad blandingen simre 8-10 min. Kom kødblandingen over kartoflerne og dæk med mornay sauce, drys revet ost over.

Stil fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. til retten er gennemvarm og overfladen gylden.

Server med brød eller flüte.

Tips:

Husk! Retter med persille må ikke genopvarmes!!



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 15537 (3699 kcal)
KJ pr. Pers. 3884 (924 kcal)
Vægt ialt 2642 gram
Vægt pr. Pers. 660 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 588 KJ (140 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 7.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (77 stemmer)

Opskriften er vist 142021 gange,
og udskrevet 6103 gange.

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Retter, hvor persille eller andre krydderurter har været tilsat fra starten, dvs. kogt, stegt eller bagt med under hele tilberedningen, kan uden problemer gemmes til næste dag eller fryses ned og anvendes senere, fordi de jordbakterier, der var på den rå persille dræbes under tilberedningen - citat fra http://www.forbrug.dk/mad/foedevarer/hygiejne/hygiejne/groensager1/

Anne  -  2007-05-05 20:53:51
Jeg droppede persillen og puttede istedet alverdens andre krydderi i! Kan kun sige at retten er SUPER...

Per  -  2007-09-13 08:45:30
Der kan jo godt bruges andre krydderurter sammen med persillen, basillikum og oregano passer fint til.

Nille  -  2007-09-27 15:40:37
Kanon opskrift - nøøøj det smagte godt

Maria  -  2009-09-24 16:14:30
Jeg vil bare sige at fødevarestyrelsen er helt uenig. Jeg kan se at siden også er pillet af på forbrug.dk. Så persille og andet bladgrønt skal stadig tilberedes til den ene dag, hvor det skal bruges.

Michel  -  2009-09-29 15:02:19
Groft hakket auberginer kan jeg anbefale man putter i. ca. 1x1 cm. En moussaka uden hvidløg er uspiselig;) hehe

Jacob  -  2010-03-08 17:23:16
Update på "persillesagaen" http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevaresikkerhed/Kemiske_forureninger/ Uorganiske_miljoeforureninger/Nitrat/forside.htm

Gunnar Olsen  -  2010-03-24 09:56:47
Den var rigtig god, fordi det var smagte godt! (:

Christina  -  2010-07-01 10:03:53
Der står følgende på Fødevarestyrelsens hjemmeside, når man søger på 'Persille': "Ja, du kan godt genopvarme retter med spinat, hvis retten har været køligt hurtigt ned, og du gennemvarmer retten ordentligt. På spinat og andre bladgrønsager som grønkål og persille kan der være jord og jordbakterier, selvom du har vasket grønsagerne grundigt. Bakterierne kan danne nitrit i maden, hvis man ikke køler den varme mad hurtigt ned eller ikke varmer den ordentligt igennem. Hvis du laver større portioner mad med spinat, grønkål eller persille, bør du derfor tage den portion, der skal gemmes, fra og sætte den hurtigt i køleskabet, så den ikke står og køler langsomt af på køkkenbordet. Ved genopvarmning skal du sørge for, at retten bliver ordentligt gennemvarm. Ellers kan maden komme til at indeholde betydelige mængder nitrit."

Christina   -  2012-06-28 16:27:01
Fuldstændig rigtigt Christina. Du skal køle maden ned så den er 10 c. Og når du genopvarmer den så skal den bare altid være på 75. Når man først har lavet en ret ud af noget kød, så kan man fryse den ned flere gange så længe den kommer på i hvert fald 75 c. Det er super vigtigt. :).

  -  2012-09-01 19:27:07
I min søsters ubge dage for 40 år siden,hvor hun var køkkenmedhjælper på det lokale plejehjem og igen her for ti år siden, hvor der boede en kvinde i mit bofællesskab, der havde gået på Krop & Kost kursus hos Rie Møller, erfarede jeg, at hvis man blot varmer retter med persille op, så det er brændende varmt, sker der ikke noget helbedsskadende.