EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Bosnisk Cevapcici (balkanruller)

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina - Bosnisk - Bosniske

Indsendt : 2005-05-11

Bosnisk Cevapcici (balkanruller) 4 Bosnisk Cevapcici (balkanruller) 1 Bosnisk Cevapcici (balkanruller) 2 Bosnisk Cevapcici (balkanruller) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Til pensling 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Forklaring:

Kom det hakkede kød i en skål. Pil løgene, hak dem Fint og bland dem i kødet sammen med knust hvidløg, hakket persille, salt, friskkværnet peber og mel. Ælt farsen god sammen og form dem til små, fingerkorte pølser.

Pensl pølserne godt med olie, læg dem på grillristen over bradepanden pg sæt dem under grillen med - ca 10 min. afstand - eller ved 250-300 grader C. alm. ovn - 8 - 10 min.

Vend pølserne, når halvdelen af stegetiden er gået og pensl dem før de steges færdig.

Serveres evt. med sur- eller landbrød og firnsnittet hvidkål vendt i en citronmarinade.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 6419 (1528 kcal)
KJ pr. Pers. 1604 (382 kcal)
Vægt ialt 845 gram
Vægt pr. Pers. 211 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 759 KJ (180 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 12.9 gram
Kulhydrat 4.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.1 (58 stemmer)

Opskriften er vist 38716 gange,
og udskrevet 1076 gange.

Erik  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften bliver endnu bedre, hvis man laver retten, som f. eks. i Sarajevo. Her tager man 1/3 kg hakket oksekød, 1/3 kg hakket lammekød og 1/3 kg hakket svinekød. Der bruges meget mer e hvidløg, og så steges der på en udendørs grill til de aflange "deller" har fået god farve og crisp overflade. Ellers kan ovenstående opskrift bruges som den er.

Amela  -  0000-00-00 00:00:00
TIL ERIK! Jeg er selv bosnier, og jeg kan godt sige dig at man ikke laver cevape med svinekød!!

mira  -  0000-00-00 00:00:00
De er OK nok, men det er ikke de samme som man kan få i vores dejlige Bosnien...PS: I Sarajevo eller i Bosnien (for den sags skyld) bliver der ikke brugt svinekød!

Annie  -  2007-06-20 17:15:47
Til Erik: Tak for tippet, jeg brugte både okse, lamme og svinekød som du skrev og de smagte fuldstændig ligesom dem jeg fik i Kroatien. Mums!

Aldiin  -  2008-04-01 08:37:32
Hey det der er det noget af det bedste mad hallo jer der danskere i tror der er svinekød i men i bosnien man bruger ikke svinekød ikk. JEg synes i skulle til at tage til bosnien og købe det på resturant hvor der er rigtigt lavet.

Tulling  -  2009-05-09 19:18:53
De fleste bosniere er muslimer, derfor NUL svinekød uanset bedre smag eller andet.2 store løg passer rigtig godt til et halvt kilo kød. Halvt okse - halvt lammekød smager fantastisk, synes vi - et dansk/bosnisk ægtepar:-)

Bjarne  -  2010-06-07 22:54:45
Nej svinekød bliver brugt i byen trebinje :-)

Natasa  -  2011-04-07 00:34:58
Det er altså meget forskelligt om der er svinekød i eller ej. Det kommer an på restauranten, området og smagssagen. Jeg kommer også selv fra Bosnien

Astrid  -  2011-05-29 14:28:50
Der skal også blandingskrydderi "vegeta" i.

Jass  -  2012-02-11 16:17:19
Svinekød har aldrig nogen sinde været ingrediensen i cevapcici!!

Mr.Culinary  -  2012-02-28 15:36:02
Det kan sku da vel være ligegyldigt, hvad der er i!? Det er en smagssag, lav det som opskriften tilbyder, eller som Erik foreslog, eller på en helt tredje måde... Mudder-kastningen virker som en børnehave, kom dog videre!

Emir  -  2012-04-02 23:28:42
Hej. Natasha og de andre, selvfølgelig er det op til jer hvad slags kød i laver det med, meeen originale cevapi er (oksekød + lammekød) og aldrig svinekød. mhhhm nu bliver jeg sulten!:)))

Hamza  -  2012-04-02 23:48:30
Det er ikke mudder-kastning, alle Bosniere ved hvad originale cevapi er lavet af. Hvis det er ligemeget så lav det med kattekød og rugbrød.

Lola   -  2012-05-09 22:34:36
Hamza...Ha ha ha godt svared, kattekød og rugbrød:). Jeg vil forslå alle til at lave denne opskrift som forfatteren har beskrivet dem, vidunderlig smag har selv lavet opskriften flere gange og ungerne spiser med stor vellyst. Jeg håber forfatteren vil skrive flere opskrifter, for denne ret smager utrolig skønt....Tilbehør, dansk kartofel salat eller tyrkisk cacik eller coscos med tomat, forårsløg og agurk...

SRB  -  2012-10-29 16:16:51
Erik du har så meget ret ! Det smager 10000 gange bedre med en blanding af svinekød osv. Det gør vi i Serbien! Og mange bosiner spiser også svinekød ! Det er bare efter de er kommet til Dk og er blevet mobbet af araber og andre så vil de ikke hænges ud mere! Men har masser bosniske venner og vi spiser Cevapcici med SVIN :-) Dejligt

Boss  -  2013-03-29 18:24:53
Til srb rigtige bosnier spise ikk svin , dem du snakker om er serber eller kroater fra Bosnien !! Eller forræder..

Jebac  -  2013-05-26 18:58:32
TIL SRB! Jeg tror din kommentar her giver ingen mening!! du kender mange bosnier der spiser svin! har ikke noget med denne opskrift at gøre! men du er sikkert serber og hader bosnier så du tog chancen her for at svine dem til! de bosnier du snakker om er serber fra bosnien måske! Cevapi er bosnisk opskrift lammekøb og oksekød! men i serber er jo lidt mærkelige så i vil lave jeres egen så i ikke kopier os så i tilsætter svin i?? hehe men efter som helæe iden kommer fra bosnien så tilsæt alt det i vil , det vil ikke ændre Oprindelse! jeg har også været i serbien i nogle byer blander de heste og æsel kød i !! hehe har ikke samgt det, men det kan være derfor i er så underlige i hovedet!

lars  -  2013-05-26 19:01:16
Hvad fanden laver en serbisk kommentar her inde?? det bosnisk opskrift! og jeg snakker tiul SRB! Smut du lav jeres egne opskrifter før du begynder og spiller klog ved andres opskrifter!

SRBs FAR  -  2013-05-26 19:03:06
Min pige du ved vi altid har serveret med lammekød og okse self lidt æsel ! svin høre ikke til der!

Armina  -  2013-08-16 14:34:25
Cevapcici laves ikke med svinekød, og slet ik i Sarajevo