Vildsvinekølle med figner

Vildsvinekølle med figner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Asger Mikkonen

Indsendt :      Red :
Vildsvinekølle med figner, billede 4 Vildsvinekølle med figner, billede 1 Vildsvinekølle med figner, billede 2 Vildsvinekølle med figner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Lage:
1 gulerod
0.25 knoldselleri
2 løg
25 g.smør
10 helePeberkorn, sorte
2 nelliker
6 enebær
2 knuste laurbærblade
3-4 kvistetimian
1 spsk.salt
2.5 dl.eddike
7.5 dl.vand
 
2500 g.vildsvinekølle med ben
 
50 g.smeltet smør
 
 Sauce:
2 spsk.ribsgelé
 salt
 peber
12 friske figner
2.5 dl.cremefraiche 18%
 evt.kulør
 jævning
 
Opskrift:
Begynd 2 - 3 dage før serveringen:
Skræl gulerod, selleri og løg og snit det alt sammen i grove tern. Svits ternene i smør i en gryde, til de er blanke. Tilsæt krydderier, eddike og vand, lad det hele koge sagte i 10 minutter og lad det så køle af.

Læg køllen i et dybt fad, der slutter ret tæt om den, og hæld den kolde lage med alt dens indhold over den. Dæk den til og lad den stå køligt i 2 - 3 dage. Vend den i lagen af og til.

Vi er nu nået frem til dagen, da stegen skal spises:

Tænd for ovnen 250 grader C. alm. ovn.
Tag køllen op af lagen og tør den af. Pensl bradepanden med lidt smeltet smør, læg køllen i og held resten af det smeltede smør over den. Sæt den i ovnen og lad den stå, til den er brun, ca. et kvarter.

Dæmp så varmen til 200. Hæld ca. 1/3 af marinaden over kø11en. Hæld resten over den i to omgange, hver med ca. et kvarters mellemrum.

Lad stegen passe sig selv i 3 kvarter. Dryp den med skyen nu og da.

Vask fignerne forsigtigt. Læg fignerne ned omkring stegen. Lad det hele stege ca. ½ time til. Dryp stadig køllen! Den må ikke blive tør. Kom evt. mere vand i bradepanden.

Tag stegen op og lad den hvile et par minutter. Tag forsigtigt fignerne op med en ske.

Si skyen og tilsæt gele og creme fraiche. Giv evt. skyen lidt kulør, hvis den trænger. Smag den til.





karakterer:
Opskriften er vist 35838 gange,
og udskrevet 1151 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu