EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler og auberginecreme

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Lammekød

Indsendt : 2005-03-26

Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler og auberginecreme 4 Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler og auberginecreme 1 Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler og auberginecreme 2 Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler og auberginecreme 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.lammekølle
1 spsk.tørret rosmarin
 salt
 peber
1 økologiske citroner i tynde skiver
 
 Hvidløgskartofler:
1000 g.små vaskede kartofler
0.5 dl.olie
0.5 helt hvidløg
 salt
 peber
 
 Auberginecreme:
2 Aubergine vasket og halveret på langs
0.5 dl.olivenolie
0.5 dl.persille finthakket
 citronsaft
 salt
 peber
 


Forklaring:

Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle. Læg køllen på en rist i bradepanden og steg den nederst i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 2 timer og 50 minutter. Kødets centrumstemperatur skal være 70 grader C, før lammekøllen er færdig.

Tag køllen ud og lad den hvile godt tildækket i alufolie og viskestykker i ca. 30 minutter.

Hvidløgskartofler:
Skær hvidløget igennem på midten så fedene bliver halve, skil fedene fra hinanden. Vend hvidløg og kartoflerne i olien. Krydder med salt og peber. Steg kartoflerne ca. 60 min. i bradepanden under lammekøllen til de er gyldne og sprøde.

Auberginecreme:
Bag auberginerne med i ovnen ca. 45 min. Til de er helt bløde og møre. Tag auberglnerne ud og lad dem køle af. Skrab kødet ud af auberginerne og blend det med olie. Smag til med citronsaft, salt & peber.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (5 stemmer)

Opskriften er vist 29838 gange,
og udskrevet 1318 gange.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Da kartoflerne skulle i ovnen løftede jeg bradepanden en tak opad, og satte kartoflerne ind i eget fad herunder.

Ane  -  2009-07-11 10:52:44
Kødets kernetemperatur skal ikke være 70, men 75 grader