EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Stenalderbrød 1

Antal: 1 Portioner

Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Indsendt : 2005-02-14


Ingredienser:
 1 dag anvendes:
500 g.rugkerner
5 g.gær
75 g.hørfrø
75 g.rugmel
10 g.salt
3 dl.vand
2.5 dl.kærnemælk
 
 2 dag anvendes:
275 g.rugmel
300 g.hvedemel
5 g.mørk sirup
5 g.salt
1.75 dl.håndvarmt vand
 


Forklaring:

Ingredienserne til 1 dag røres godt sammen og sættes køligt (men ikke køleskabskoldt) natten over.

Efter 1 døgn tilsættes ingredienserne til 2 dag Det hele køres langsomt i røremaskinen små tyve minutter og slås derefter op til to brød.

Bager godt 45 minutter ved 180 grader - afhængig af ovnens personlighed.

Tips:

Bageren i Gentoftegade, Michael Hjort, har fået en Guldmedalje for Danmarks bedste rugbrød - Stenalderbrødet, her er opskriften



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 5.1 (7 stemmer)

Opskriften er vist 15375 gange,
og udskrevet 290 gange.

  -  2013-02-26 15:42:47
Dette er ikke et stenalderbrød... Bl.a. Hvedemelen må ikke indgå...

  -  2013-04-24 13:06:35
det er overhovedet ikke stenalder, da der ikke må indgå nogen former for korn i! dvs. ingen rug eller hvedemel...