EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Stenalderbrød 1

Antal: 1 Portioner

Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2005-02-14


Ingredienser:
 1 dag anvendes:
500 g.rugkerner
5 g.gær
75 g.hørfrø
75 g.rugmel
10 g.salt
3 dl.vand
2.5 dl.kærnemælk
 
 2 dag anvendes:
275 g.rugmel
300 g.hvedemel
5 g.mørk sirup
5 g.salt
1.75 dl.håndvarmt vand
 
Forklaring:

Ingredienserne til 1 dag røres godt sammen og sættes køligt (men ikke køleskabskoldt) natten over.

Efter 1 døgn tilsættes ingredienserne til 2 dag Det hele køres langsomt i røremaskinen små tyve minutter og slås derefter op til to brød.

Bager godt 45 minutter ved 180 grader - afhængig af ovnens personlighed.

Tips:

Bageren i Gentoftegade, Michael Hjort, har fået en Guldmedalje for Danmarks bedste rugbrød - Stenalderbrødet, her er opskriften



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 5.1 (7 stemmer)

Opskriften er vist 14356 gange,
og udskrevet 288 gange.

  -  2013-02-26 15:42:47
Dette er ikke et stenalderbrød... Bl.a. Hvedemelen må ikke indgå...

  -  2013-04-24 13:06:35
det er overhovedet ikke stenalder, da der ikke må indgå nogen former for korn i! dvs. ingen rug eller hvedemel...