EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Cevapcici II

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina - Bosnisk - Bosniske

Indsendt : 2002-04-01

Cevapcici II 4 Cevapcici II 1 Cevapcici II 2 Cevapcici II 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Pensling: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Forklaring:

Kom det hakkede kød i en skål.

Pil løgene, hak dem Fint og bland dem i kødet sammen med knust hvidløg, hakket persille, salt, friskkværnet peber og mel.

Ælt farsen god sammen og form dem til små, fingerkorte pølser.

Pensl pølserne godt med olie, læg dem på grillristen over bradepanden og sæt dem under grillen med - ca 10 cm. afstand - eller i en hed ovn - 250-300 gr. - 8 - 10 min. Vend pølserne, når halvdelen af stegetiden er gået og pensl dem før de steges færdig.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 6702 (1595 kcal)
KJ pr. Pers. 1675 (398 kcal)
Vægt ialt 995 gram
Vægt pr. Pers. 248 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 673 KJ (160 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 5.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (89 stemmer)

Opskriften er vist 68226 gange,
og udskrevet 1757 gange.

senada  -  0000-00-00 00:00:00
det er ikke cevapcic fra bosnien

  -  0000-00-00 00:00:00
det er ikke cevapcic fra bosnien

suz  -  0000-00-00 00:00:00
De smager utrolig dejligt, uanset hvor de kommer fra.

  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er sikker på at samme opskrift bliver benyttet nogle steder i bosnien!!!!

Ludmila  -  0000-00-00 00:00:00
Ligesom man kan lave spaghetti og kødsovs på utallig forskellige måder kan man selvfølgelig også lave cevapcic på mere end én måde! smager dejligt!!

Kozbir Djunited  -  2006-12-27 21:39:26
Jeg elsker Cevapcici, men de SKAL serveres med United Gross Ajvar!!!!!

P.  -  2007-08-08 00:08:11
Nej de er kroatiske.. og det er den forkerte opskrift!

loool  -  2007-08-15 16:29:19
luk nu . bar det smager godt .

Adi fra Sarajevo  -  2007-08-22 20:41:52
Ja det er bosnisk Cevapcic, men glem at pensle cevapcic-det skal du ikke, fordi du skal bruger mindst to forskelige slaks kød-Okse og kalve fx

peter  -  2007-12-28 17:38:34
det er fra korea den ret der!

Serbien  -  2008-02-11 21:48:00
Cevapcici kommer fra Jugoslavien, ikke Bosnien, ikke Kroatien. Så få styr på jeres facts. Danskere ved det jo ikke...

  -  2008-02-26 18:47:02
plz are the cevapcici is helal,i mean the islam can eating it

G  -  2008-04-14 14:58:59
Det kommer fra Bosnien og er bosnisk hovedret!

annabell26  -  2008-04-14 17:06:46
He he kaster lige Holland på banen... Er det ikke lig dem man kan købe færdige i Aldi ? :) Gode er de ihvertfald :)

mig  -  2008-04-17 09:28:31
Det er det bedste mad, jeg har smagt

Kirstine  -  2008-04-29 15:20:12
Tjah jeg spiste nu masser af cevapcici i Kroatien, så det er dét land jeg forbinder det med... og det smager lækkert :D

Tanja  -  2008-06-12 12:29:39
Det overhovdet ikke bosniske . Synes jeq nu er ærgeligt . :(

Maja  -  2008-06-25 19:31:12
Lyder lækkert og som noget jeg må prøve, hva laver man til?

Karoline  -  2008-06-27 13:54:00
Jeg har studeret yogoslavien på universitetet i københavn, og har skrevet en opgave om madkulturen i landet... Cevapcici er fra yogoslavien, og det stammer geografisk fra det område der i dag er bosnisk!!!

  -  2008-08-26 20:41:09
det er ikke ægte cepvap fra bosnien

Cecilie  -  2008-10-09 18:19:12
Det kan godt være opskriften ikke er helt rigtig, men det kan jo laves på mange forskellige måder, ligesom alt andet! - så det er vel lige så rigtigt, som hvis man også brugte andre krydderier? Jeg bruger nogle gange paprika, fordi jeg synes det smager godt i cevapcici. Men cevapcici stammer altså fra Balkan (Bosnien) og er en meget almindelig ret i både Bosnien, Serbien, Kroatien osv. men spises også en del i Grækenland..

Zana  -  2008-10-14 16:24:34
Cevapcici er en BOSNISK RET!!! ikke fra jugoslavien, kroatien eller korea. Man forbinder det med jugoslavien og kroatien fordi de lande har været et land sammen med bosnien. Det hedder nu exjugoslavien. MEN DE ER STADIG BOSNISKE! Få styr på det. !

jdna bosna  -  2008-10-23 22:14:01
kæft i er lang ude... kan det ikke være lige meget, der er ingen der kan lave det rigtit.

Peter  -  2009-02-24 09:23:23
cevapcic fra bosnien er de bedste jeg nogen sinde har smagt kroatiske og andre kopier er dårlige

sanne  -  2009-02-24 09:24:33
den forvirrede serber er meget forvirret fordi cevapcic kommer fra bosnien

Math  -  2009-03-16 14:52:23
Ha ha... Det er godt nok den sjoveste/mest ligegyldige diskussion, jeg længe har set...

  -  2009-03-23 14:10:28
Hvor er i langt ude alle sammen det er en ret det er sku da lige meget hvor den stammer fra bare det smager godt og ja det kan laves på mange forskællige måder og her er et bud på det så tag da imod det og lad være med at skrive hvis i ikke har noget relevant at skrive

Len1  -  2009-04-03 10:18:18
Er lidt ligeglad med hvor det kommer fra, skal jo ikke tale med dem... Og de smager skønt :oP

Tulling  -  2009-05-09 19:25:49
Rigtig god opskrift, men som med frikadeller så også cevape - der er lige så mange opskrifter, som der er kokke. Den geografiske diskussion, vil jeg ikke blande mig i, jeg har spist cevape i såvel Kroatien, Slovenien og Bosnien og også der i cevapens fædreland er der forskel på opskrift og smag, men efter min mening er det de små nuancer, der gør livet spændende.

sajo  -  2009-05-28 23:09:52
Cevap kommer fra Bosnien ikke serbien. Banja Luka-Bosna er kendt by som bedste Cevap i Lepina.

louise  -  2009-06-12 18:06:34
De er fra bosnien, min mand er fra bosnien og siger at det er en bosnisk ret som min svigermor tit laver! Opskriften er rigtig god:0)

Malene  -  2009-06-13 21:39:49
Hvad med den "magiske" Balkan-krydderiblanding Vegeta, kan man putte det i Cevapcici?

Katja pigen  -  2009-06-15 14:43:39
Kan det ikke være ligemeget med hvor de er fra? Jeg mener i skal jo ikke tale med dem eller flyve dem til deres hjemland vel? I opfører jer allesammen meget barnligt...

  -  2009-10-28 16:38:29
det er nu altså en svensk hovedret.....bare lige så i er klar over det...

Nicolai  -  2009-12-11 08:57:13
Retten stammer fra det gamle Jugoslavien, dog lavet på forsk. måder. Efter opdelingen har hver del givet sit eget præg, så drop nationalismen. desuden findes også som tyrkisk og arabisk ret bare med et andet navn. Men i stedet for persillesalt, så put vegetta og frisk hakket persille i. Smager P.... god

  -  2010-02-24 19:33:01
øhm jo lige netop stammer cepave / cevapticic fra Bosnien?

Thorben  -  2010-08-05 05:55:09
Denne ret er super god. Jeg har dog kun brugt 2 (store) løg, hvilket var rigeligt. Jeg har også lavet en version med frisk timian i stedet for persille, hvilket også kan anbefales.

kifla  -  2010-09-17 09:21:55
cevapcici kommer fra bosnien og ikke fra serbien eller yugoslavien som den serber siger han skal læse lidt mere, men trods alt han er bare en serber.

  -  2010-11-22 14:14:40
Hvad serveres til disse?

Cille  -  2011-09-14 14:03:39
heheh jeg fik da et godt grin her :-)

  -  2012-01-01 16:28:43
Ja jeg ved ikke hvor de kommer fra og hvordan man ellers kan lave dem, men jeg synes de smager skide godt og så er de nemme og det er god hverdags mad. Jeg lavede salat og et godt brød det, men der kan jo severes alt muligt spændende til. Men hold da kæft for en gang ord-kløerri i der har gang i :-) Godt nytår til alle.

anders andersen  -  2012-06-27 11:54:32
har hørt at nogen steder kommer man også lam i, er det rigtigt, smagte dem første gang i yougoslavien i 1979, og elsket dem siden, har været i kroatien 15 gange siden, og der smager de som dengang

henrik  -  2012-07-13 09:57:50
ja hvor nu end de kommer fra hva spiser man til?

  -  2012-07-17 11:17:28
Hold op hvor er det trist at se så lang en diskussion, som i princippet kun viser hvorfor krige og had bliver ved i det uendelige. Tænk at man kan bruge så megen tid og energi på at skændes over opskriften på nogle forbandede kødpølser. Det ville være det samme som at skændes om hvem der "opfandt" det hakkede kød.. Cevape smager ekstremt godt og findes (som adskillige herinde også pointerer) i mange varianter. Der er squ ikke en opskrift der er decideret forkert - det er mad og så længe det smager godt så er det vel grund pointen!

Nicolai  -  2013-03-01 17:19:18
Retten er fra Jugoslavien, ikke fra et bestemt land i det gamle Jugo, men dem alle. Det laves på forskellige måder, men er i store træk det samme. om du er fra Vladski området,serbien, bosnien, kroatien, kosovo etc. er det samme ret med hver deres præg, så stop disskutionen og bare erkend det smager pisse godt :o) Min familie er fra Serbien, men mine venner fra bosnien og kroatien siger det er det samme, altså fra det gamle Jugoslavien..

  -  2013-04-17 19:37:06
p.s. jeg serverede små "nemme kartofler" med skrald, skåret i mindre stykker og vendt i lidt olie med krydderier, i fad, midt i ovnen i ca. 30 min. på 200 grader. Smækkede derefter disse "pølser" ind da kartoflerne var færdige, og serverede med en "hvidløgsdip" af græsk youghurt :-)

  -  2013-09-10 18:57:00
yum yum! det ser godt nok lækkert ud. Nogle gange er det godt at prøve fremmed mad. De bruger så mange urter jeg ikke kender!