Opskrift på Langtidsstegning af gås med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Langtidsstegning af gås

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Gås - Gæs

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2004-12-24

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1 gås 6 kg eller mere
 
1 spsk.havsalt
2-3 spsk.tørret oregano
 
3 bagekartofler
3 æbler (belle de boskoop)
 
 bomuldssnor til lukning
 


Forklaring:

Fjern flommefedtet fra gåsens indre, smelt det ved svag varme i en gryde, og gem det i køleskab.

Skyl og tør fuglen, gnid den indeni med salt og urter, og prik bryst og lår med en nål, så fedtet kan løbe af. Kom kartofler og æbler skåret i grove stykker i gåsen, luk åbningen, og bind lår og vinger ind mod kroppen.

Læg gåsen på risten over bradepanden, og sæt den i den 150-160 grader C. alm. ovn. Efter 1,5 time hældes afsmeltet fedt fra, og 1 liter kogende vand eller andebouillon (Oscar) hældes i bradepanden. Steg videre, i alt 4 timer, og dryp af og til med væde fra bradepanden.

Sauce:
Si og skum væden i bradepanden, bland med i forvejen kogt fond, og jævn efter smag.

Tips:

Langtidsstegning sikrer saftigt kød uden stort svind, og gåsen steges med brystet opad hele tiden, 40 minutter pr. kg.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:






Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (16 stemmer)

Opskriften er vist 40789 gange,
og udskrevet 2630 gange.



Thomas  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan suppleres med svesker

marianne  -  2007-12-16 14:14:43
bliver brystkødet ikke tørt, når det ligger opad i hele stegetiden? Jeg skal stege gås for første gang og mangler tips- .