EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Langtidsstegning af gås

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Gås - Gæs

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2004-12-24

Langtidsstegning af gås 4 Langtidsstegning af gås 1 Langtidsstegning af gås 2 Langtidsstegning af gås 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 gås 6 kg eller mere
 
1 spsk.havsalt
2-3 spsk.tørret oregano
 
3 bagekartofler
3 æbler (belle de boskoop)
 
 bomuldssnor til lukning
 
Forklaring:

Fjern flommefedtet fra gåsens indre, smelt det ved svag varme i en gryde, og gem det i køleskab.

Skyl og tør fuglen, gnid den indeni med salt og urter, og prik bryst og lår med en nål, så fedtet kan løbe af. Kom kartofler og æbler skåret i grove stykker i gåsen, luk åbningen, og bind lår og vinger ind mod kroppen.

Læg gåsen på risten over bradepanden, og sæt den i den 150-160 grader C. alm. ovn. Efter 1,5 time hældes afsmeltet fedt fra, og 1 liter kogende vand eller andebouillon (Oscar) hældes i bradepanden. Steg videre, i alt 4 timer, og dryp af og til med væde fra bradepanden.

Sauce:
Si og skum væden i bradepanden, bland med i forvejen kogt fond, og jævn efter smag.

Tips:

Langtidsstegning sikrer saftigt kød uden stort svind, og gåsen steges med brystet opad hele tiden, 40 minutter pr. kg.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (16 stemmer)

Opskriften er vist 41494 gange,
og udskrevet 2637 gange.

Thomas  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan suppleres med svesker

marianne  -  2007-12-16 14:14:43
bliver brystkødet ikke tørt, når det ligger opad i hele stegetiden? Jeg skal stege gås for første gang og mangler tips- .