EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Stegte ål med stuvede kartofler

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Øvrige Fisk

Indsendt : 2004-09-22

Stegte ål med stuvede kartofler 4 Stegte ål med stuvede kartofler 1 Stegte ål med stuvede kartofler 2 Stegte ål med stuvede kartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Ål
4 spsk.hvedemel
50 g.smør
 salt
 peber
 
1000 g.kogte kolde kartofler
50 g.smør
2 spsk.hvedemel
4 dl.sødmælk
1 bdt.dild
 salt
 peber
 


Forklaring:

Rens, skyl, salt, skyl og aftør ålene. Skær dem i ca. 8 cm lange stykker. Vend dem i mel krydret med salt og peber.

Brun fedtstoffet på panden. Brun ålene på alle sider ved kraftig varme. Dæmp varmen. Steg ålene fra 15 – 30 minutter i alt, afhængig af tykkelsen. Ål skal stege længe og ved svag varme – vend dem ofte.


Stuvede kartofler:
Smelt smørret, tilsæt melet og pisk godt. Hæld mælken i opbagningen lidt ad gangen under stadig piskning. Lad saucen koge i ca. 10 min., pisk i saucen så den ikke klumper.

Er saucen for tyk tilsættes lidt vand. Tilsæt kartoflerne i skiver og hakket dild og smag til med salt og peber.

Tips:

En stor portion kan steges færdig i ovnen. Læg dem i bradepanden, efter de er brunet og hæld brunet smør over. Lad det stå i ovnen 15 – 25 minutter ved 160 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9 (28 stemmer)

Opskriften er vist 61451 gange,
og udskrevet 3903 gange.

Helen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bedre at vende ålene i rugmel, si stedet for hvede mel. DEt giver en mere sprød overflade og en bedre smag

finn  -  2008-10-12 12:15:36
synd at bruge rugmel,det tager den gode åle smag,brug hvedemel

Per  -  2009-09-16 12:07:43
Store ål bør brunes af og tages af panden og stegefedtet kasseres før ålenen lægges tilbage på panden og steger videre i nyt smør eller lægges i en bradepande og steger færdig i ovnen.

Jan  -  2009-09-19 16:36:42
Det ser ud til at Per ikke bryder sig om brankede ål. Fin idé Per, jeg prøver den.

Egon  -  2009-09-25 21:35:53
Vend ålene i hvedemel.... Jeg bruger magarine og svinefedt så bliver ålene eller fisk ikke brankede....du får en sprød overflade fordi at du kan stege ved en højere temp.

ole  -  2009-12-02 14:55:03
læg ålene i en plastikpose med mel salt peber

Palle  -  2010-08-28 15:38:04
Jeg vil foreslå rugmel, istedet for hvedemel. Mere sprødt

  -  2011-02-12 21:52:54
Jeg bruger altid rugmel, kunne ikke drømme om at bruge hvedemel til panering - de er bare skønne ! Husk den gode salat

Gitte  -  2011-05-14 13:20:30
Ålene vendes først i mel, så æg og så rasp, det giver de bedste ål, når man steger dem færdige i ovnene, gøres det på en rist over pladen, så kommer alt det trælse fedt væk :)

Thea  -  2011-08-12 18:09:02
Jeg valgte at bruge rugmel, selvom jeg kom i tvivl da jeg havde læst jeres kommentarer. Det blev sprødt og godt. Jeg vil nu også prøve med hvedemel en dag :)

Keld  -  2011-08-28 15:51:32
Jeg har lige stegt ålene og kogt kartofler som står til afkøling, nå ja så havde jeg lidt for mange ål så det blev også til en portion ål i karry :) - Glæder mig til aftensmad. Ål er bare det bedste her på sensommeren

obl ribe  -  2011-10-03 19:05:06
ålene lægges i plastikpose med mel salt peber og rystes godt så vendes de æg rasp fyldes i plastpose ålene kommes herefte i og der rystes gogt så er der ikke så meget griseri i køkkenet steges i to panner brunes ipande 1 så ålefedet er væk smid det brugte magarine ud steg dem færdig på panne2 så i ovnen i ca 25 minn.ved 150g

sømand  -  2011-10-06 17:45:16
Ål skal vendes i rugmel,tilsat salt og peber.En opskrif fra Nordfyn: Der bliver serveret sød æbelmos og augueksalat.(sødt og surt). Til at tage det fede.

Lone  -  2012-08-20 18:27:16
Vend ålene i øl og rugmel, perfekt!!

Bent  -  2012-08-31 20:27:07
Ja - Lone - jeg kan godt forestille mig, at der bliver en sprød overflade med øl, men rugmel skal det naturligvis være, som du også har foreslået.

Annita  -  2012-11-28 19:37:16
Prøv at hælde en lille skvis snaps på panden når du steger, det gør ålene ekstra møre

Jytte  -  2013-02-21 22:19:13
Se Gittes forklaring, den er fin. Jeg kommer ofte en smule eddike over ålene,- låg på,- derefter frisk varme uden låg og ålene vendes straks. Er ålene fanget i et mudret farvand tager eddiken den mudrede smag.

Erna   -  2014-08-22 14:54:38
Prøv stegte ål med kartofler og peberrodscouse det er godt har haft gæster til ål hvor jeg lavede både persillesovs og peberrodsovs det var kun peberrodsovsen der var først spist