EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Brune kager (ca 200 stk.)

Antal:
stk.
Ret : Småkager

Ingrediens : Mel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 0000-00-00

Brune kager (ca 200 stk.) 4 Brune kager (ca 200 stk.) 1 Brune kager (ca 200 stk.) 2 Brune kager (ca 200 stk.) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 tsk. Potaske *
1 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Nelliker, stødt * 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1 tsk. Ingefær, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Forklaring:

Margarine, sukker og sirup varmes i en gryde.
Potasken opløses i vandet og tilsættes. Massen afkøles til den er lunken.

De øvrige ingredienser røres i og dejen æltes godt sammen.
Trilles i ca. 5 cm. Tykke stænger.
Stilles køligt mindst et par timer eller til næste dag.

Skæres i tynde skiver.

Bagetid 6 min. Ved 175 grader C alm. ovn.


Tips:

Dejrullerne kan gemmes flere uger i køleskabet.

De bør tempereres nogle timer i køkkentemperatur inden de skæres i skiver.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 20821 (4957 kcal)
KJ pr. stk. 104 (24 kcal)
Vægt ialt 1175 gram
Vægt pr. stk. 5 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1771 KJ (421 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 17.7 gram
Kulhydrat 62.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 5.9 (9 stemmer)

Opskriften er vist 119960 gange,
og udskrevet 5297 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
det er lækre med rigtig god smag

aggermus@yaho[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Dejrullerne skal ikke ligge alt for længe i køkkentemparatur, da de så kommer til at "svede", og så bliver de ikke til at røre ved, uden man bliver ret så klistret. Gør sø jeg, nemlig at skære dem ud lige fra køleskabet, da kan man skære dem i meget tynde skiver, og når det nu er hjemmebag, så må det godt "knase", når man tygger i dem! En ingrediens du vist lige har glemt er Allehånde

Svend Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
lækre

Britta Hoiland  -  0000-00-00 00:00:00
Kom den færdige dej i et pap rør mens den stadig er lidt lun( i plastfilm) så bliver kagerne pæne runde. Har man en pålægsmaskine er det nemt at skære dem ud med den.

Anne lise 68 år  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan lave et hul i og hænge dem på juletræet det ser rigtig pænt ud og det dufter rigtig godt

  -  0000-00-00 00:00:00
mange men kan lave =)

Peder  -  2006-12-17 13:17:08
Skal have lidt længere tid i ovnen

Freke  -  2007-09-15 18:52:15
I stedet for at smide dem på køl, så smid dem i fryseren, kan holde sig i op til 3 måneder. De skal bare tages op et par timer inden man vil bage dem.

Cathrine  -  2007-11-06 23:09:11
Hvad er potaske? Jeg skal lave denne opskrif i udlandet, og jeg kunne ikke oversætte det. Hvad er det?

Thrane  -  2007-11-24 10:52:55
Potaske er kaliumkarbonat. Det ligner salt og gør brunkagerne sprøde

Lenny Andersen  -  2007-12-03 21:32:19
Når jeg laver en "pølse" af dejen får jeg altid skåret kagerne ud i ujævne skiver, og det gør at nogle af kagerne bliver alt for tynde og tøre, mens andre bliver for tykke og dejen bliver ikke bagt helt. Jeg plejer i stedet for at rulle dejen ud på bordet med en kagerulle og så bruge et stort snapseglas eller et shotglas som kageform. Det tager lidt længere tid, men jeg synes det er tiden værd. Hvis man har mulighed for at lynkøle kagerne bliver de også mere sprøde.

Karen Jensen  -  2007-12-06 17:02:01
Hvad er de hvide "prikker" man kan se på billedet? Er det mandler? I såfald hvor mange skal der så i opskriften?

Britta Frederiksen  -  2008-11-22 12:41:24
Bruger kun denne opskrift, da jeg syns de er gode og bliver lækre sprøde :-)

karin  -  2008-12-10 18:00:31
hvorfor bruger du ikke smør ?? Jeg synes margarine er et levn fra fortiden. Har endnu ikke prøvet opskriften, men vil da absolut prøve..og jeg tror nu nok jeg hælder mere til smør. "Det er smørret, der gør´et". Det var vist en gammel tv kok som udtalte disse ord :-) go´ jul.

  -  2009-11-03 14:01:16
det er mange kager

karin  -  2009-11-11 11:27:23
mangler der ikke nogle mandler eller nødder?

Pernille og Mathias  -  2009-11-22 16:21:18
Som fattige studerende, har vi erfaret at konsistensen ikke bliver helt rigtig hvis man bruger mere sukker istedet for sirup (der var ikke flere penge i kassen). Så det blev tykke, grimme brunkager som smager helt fabelagtigt!!

lise  -  2009-12-21 21:28:03
Hvis man bruger halvt hvedemel og halvt rugmel bliver kagerne mere hårde med mere bid i og smager "gudeskønt"

  -  2010-11-29 13:46:26
Kan man bruge "brun farin istedet for sukker`?

Bettina  -  2011-11-10 18:47:50
På billedet er der mandler, men i opskriften står der ikke noget mandler eller hvor meget??

mig  -  2012-11-21 12:50:43
@karin, der anvendes ikke smør fordi det er en veganervenlig opskrift.

monica falkus pedersen  -  2012-12-20 13:45:32
Falsk foto- det fremgår ikke af opskriften at der er nogen form af nødder som det tydeligt er på billedet

Bymurn  -  2013-12-28 22:01:42
Den er super god og smager lækert