EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Slåensnaps - Slåen snaps

Antal: 1 Portion

Ret : Kolde drikke

Ingrediens : Bær

Kilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt : 2004-08-18

Slåensnaps - Slåen snaps 4 Slåensnaps - Slåen snaps 1 Slåensnaps - Slåen snaps 2 Slåensnaps - Slåen snaps 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl.slåenbær
1 flaskeBrøndum snaps (eller anden ukrydret snaps eller vodka)
 


Forklaring:

2 dl bær overhældes med 75 cl Brøndum snaps (eller anden ukrydret snaps eller vodka). Lad snapsen trække 2-3 uger. Den må ikke stå for længe, idet den så vil trække bitterstofferne (blåsyre) fra stenene.

Slåensnapsen har smuk rødlig eller rødgylden farve. Den vinder ved lagring.

Tips:

Slåenbusken: er en tætgrenet, tornet busk der bliver 2-3 meter høj. Det er en form for vild blomme (prunus) I maj måned sætter den en stor mængde hvide blomster. Bladene er lancet formet med fint takket kant. De blåsorte eller blåduggede stenfrugter er næsten kuglerunde, de plukkes i oktober/november efter den første nattefrost. Bærrene kan få en tur i dybfryseren hvis de ikke har fået frost.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 (56 stemmer)

Opskriften er vist 59944 gange,
og udskrevet 2744 gange.

alex pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
har brygget den i 9 år

Jan Djernæs  -  0000-00-00 00:00:00
Min far har lavet denne snaps

Henrik Larsen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har lavet den ofte - til stor nydelse for familie og gæster

Letten  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har aldrig prøvet at lave den, men i år skal det være. Glæder mig til at prøve

Jørgensen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg bruger færre bær og lader snapsen trække længere. Derved får man en lækker bittermandelaroma trukket ud af kernerne. Det må være en smagssag om man kan lide den smag i snapsen eller ej. Men hermed er denne idé givet videre til den eksperimentationslystne.

Chris  -  2007-09-22 00:13:19
Kom evt. en halv stang vanillie ved. Det giver en rigtig god smag.

Hans Tangaa  -  2007-10-03 12:36:45
Når bærret er færdig med at trække, piller jeg frugtkødet af stenene og tørrer og knuser dem, og hælder en fl. klar brøndum på, derefter trækker det et år og du har endnu en pragtfuld essens der har en dejlig mandelsmag.

Karsten  -  2007-11-03 11:47:37
Hvorfor skriver andre at man godt kan lade slåen ligge på snaps i op til 2 måneder for at lave en essens, når denne site fraråder det af hensyn til dannelsen af blåsyre (der er dødelig)? Det er useriøst at der ikke er klarhed over hvor længe man skal lade slåen trække. HVEM kan komme med den rigtige forklaring?????

Anders  -  2007-11-04 11:46:07
Det der med blåsyre, er altså en skrøne der ikke holder vand. Ud fra min vurdering synes ikke 3 uger er nok, men det er jo individuelt, hvad man bedst kan lide. Men bryg endelig løs, og drop så snakken om blåsyre!

Karsten  -  2007-11-05 00:41:01
Tak til Anders. Jeg har iøvrigt lavet essens af både bær og sten. Er der nogen forslag til blandingsforholdet når man vil lave en bjedsk?

Poul Helge Andersen  -  2007-12-05 18:44:59
Lad endelig slåen få frost ude i naturen og pluk dem først i nov/december: den bliver mere som en gammel fin portvin, sødlig aroma og dejlig, lang eftersmag. Og året efter er den endnu bedre!!

Bent Martensen  -  2008-01-14 21:08:22
Med hensyn til vor længe en slåensaps, eller for sags skyld slåenlikør vor man bare bruger gin i stedet for snaps, så skal den stå og trække i 3 md. og glasset rystes hver 14 dag. sies og hældes på flasker derefter må snaps eller likør meget gerne stå et par md. og sætte sig.I stedet for slåen kan man med fordl bruge solbær.

  -  2008-10-17 22:18:56
er ikke expert men plejer at lade den stå i ca 2-2½ måned og har experimenteret med at hælde det på nye slåen da det giver en kraftig smag... nogen gange for meget for sarte ganer men hver sin smag

Klaus Skotte  -  2008-10-21 20:07:06
Brøndum er ikke ukrydret... den er krydret med kommen. Svenborgs den klare er bedre og smagsneutral.

Jørgen  -  2008-11-19 14:00:57
Jeg har lavet slåensnaps for første gang,men den er blevet meget bitter, er der noget jeg kan gøre,den har stået i et glads i 3uger med en 0,7 l brøndum og jeg har siet den og hældt på en flaske.

Per  -  2008-11-23 16:14:57
Jørgen har du husket at give bærrene en tur i fryseren, det skulle taget det bitre i bærrene.

Jørgen  -  2008-11-26 10:58:20
Hej Per tak for dit råd,ja bærende har været i fryseren i et døgn.

Kamma  -  2009-05-17 12:07:01
Jeg hælder 2 spiseskefulde honning over bærrene (der har ligget i fryser)sammen med 1/2 l snaps og lader det trække i 3-4 måneder.Jeg blander 1-5 snapseglas af dette i en flaske Klar Brøndum Snaps. Dejligt.

Flemming  -  2009-06-05 16:09:09
Mit koncentrat jeg har haft stående i mere end et år, har nu et kedeligt grumset bundfald. Er der nogen der har et bud på hvorfor? Jeg har prøvet at filtrere det, men det hjælper ikke. Bærrene har været i fryseren i 2 døgn. Overhældt med klar Brøndum snaps, så det lige dækkede, i et glas med patentlukke. Stået i 3 mdr. Siet gennem et kaffefilter og hældt tilbage på snapseflasken. Det første jeg blandede i forhold 1:10 smagte rigtig godt. Flot farve og klart. Med en hævert kan jeg stadig fiske lidt klart op, men det magler lidt i smag synes jeg.

Jørgen P.  -  2009-11-03 04:54:16
Jeg har i flere år lavet sloegin. I år er der virkelig mange slåen i en god kvalitet. Pluk rigeligt - rens dem for urenheder - frys dem mindst en uge. Tag et par deciliter slåen i et stort sylteglas og hæld en flaske gin over. Efter ca. 3 uger smager den fremragende, som den er. Serveres ved køleskabstemperatur. Trækketid på bær eller filtreret øger kun velsmagen...

Preben  -  2009-11-26 19:29:35
Jeg har hørt meget god omtale af slåensnaps. Nu har jeg selv forsøgt mig. Resultatet er nedslående. Meget skingert- surt sprøjt skal man lede længe efter. Føj! Det er ikke smidt ud endnu - mon lagring kan gøre underværker? Hvordan skal slåensnaps smage? Mvh Preben

Per  -  2009-12-01 08:26:20
Mon ikke du har glemt det med nattefrosten, det skulle taget den bitre smag. De kan også plukkes og lægges i fryseren hvis nattefrosten svigter som i år.

Lars  -  2009-12-10 21:43:54
Jeg synes ikke den rigtige metode til at lave en god slåensnaps er blevet nævnt her. I min familie laver vi år efter år en fremragende slåensnaps på følgende måde: Plukning af slåen når de er modne, ikke overmodne. De behøver ikke have frost. Skyl dem under vand, og lad dem tørre på et viskestykke. Læg dem i fryseren, jeg plejer at give dem 24-48 timer, hvilket så mere end rigeligt "efterligner" den danske nattefrost. Så fylder jeg op i en Brøndums Klar-snapsflaske (0,70L), hvor jeg kommer ca 10-12 centimeter i fra bunden. Nu glem alt om 3-4 uger, det er alt for lidt. Lad bærrene være i indtil jul,eller mindst 10 uger ca., hvor de kan sorteres fra. Når de er sorteret fra, så har du den færdige snaps. Den skal IKKE fortyndes. Dette er ikke en valnøddesnapseekstrakt, så den er 100 % i orden som den er. Glem alt om blåsyre, tror virkelig ikke på, at det med ovenstående fremgangsmåde kan ske. god fornøjelse.

Chrestina  -  2009-12-28 21:35:42
En ting at tage højde for, er at plukke slåenbær. Jeg har nemlig endt med at plukke nogle bær der er slåen og nogle der ikke er, der da åbenbar er nogle der ligner hinanden rimelig godt. dette er grunden til min slåensnaps ikke ligner ufortyndet saftevand, men til gengæld ligner et glas tynd saftevand. Min far anvender gerne slåenbærene 2 gange, sådan at han får to forskellige smage en af slåen snaps bær og en der smager af mandel.

Torben Lorentzen  -  2010-05-30 12:47:07
Jeg har ikke prøvet ovenstående opskrift, men er yderst tilfreds med slåensnaps lavet efter følgende metode: Fyld et syltetøjsglas, stort eller lille, med slåen høstet i november og ligget i fryseren i en måneds tid. Fyld derefter glasset op med Klar Brøndum (ikke den almindelige med kommen) og lad bærrene trække i godt 2 måneder. Filtrer et par gange igennem et ubleget kaffefilter og snabsen er klar til at nyde ufortyndet. Slurp!

Hans  -  2010-11-17 13:31:48
Drop frygten for blåsyren, det er ikke værre end at spisemarcipan, og hvis du maser de frosne slåen, så kernerne kommer ud af stenene, og lader det hele trække en måned, så får snapsen nemlig også en snert af marcipan i smagen.

Palle Christensen  -  2011-02-21 13:52:18
Jeg har lavet denne kryddersnaps hvert år i ca. 45 år og bruger den til julefrokosten. Den har en mild smag og flot farve, nem at have med at gøre. Jeg plukker gerne en stor posefuld slåen, og lægger dem i fryseren jeg ikke bruger, de kan holde sig der i årevis.

alice worsøe  -  2011-09-30 04:03:18
Så er slåensnapsen sat til lagring, tak til Peter

John  -  2011-10-25 16:52:56
Glimrende opskrift. Jeg har også brugt flere af opskrifterne fra denne side: http://www.ass-snapselaug.dk/Slåen-308-uu.aspx Jeg bruger ofte bomelunder snaps, da den er smags neutral.

Kurt  -  2012-08-09 18:09:34
Jeg har lavet slåensnaps af bær, der har trukket i 7 år (glemsomhed). Der var ikke antydning af bitterhed i den færdige snaps. Det var til gengæld den bedste snaps, jeg nogensinde har lavet.

Morten  -  2013-12-08 22:57:56
Jeg har lavet en god slåensnap flere gange, hvor jeg lader den trække over et halvt år. Sidste gang blev den desværre meget uklar - måske ligesom Flemmings? (2009) Jeg fik det råd fra mit snapselaug, at komme ganske lidt svagt pisket æggehvide i. Det ser ud til at lykkes - urenhederne samler sig, og jeg kan forhåbentlig filtrere den med et godt resultat.

Jørgen Frank  -  2014-10-20 10:08:30
Jeg har tilsat den en smule sukkerlage,det giver en dejlig smagfuld likør