Vildandebryst med figenrødkål og brombærsauce

Vildandebryst med figenrødkål og brombærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand - stokand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 vildænder
0.5 rødkålshoved
3 friske figner
40 g.andefedt
2 cl.balsamico
1 l.andefond
10 g.sukker
0.5 appelsin (saften)
0.5 citron (saften)
2 cl.cointreau
2 cl.rød portvin
20 g.brombær
2 cl.sherryeddike
10 g.smør
 
Opskrift:
Rødkålen skæres i strimler og sauteres i andefedtet. Efter 10 minutter tilsættes balsamico vinaigre. Lad det snurre et par minutter og tilsæt skivede figner. Damp retten i 10-15 minutter yderligere, smag til med salt og peber.

Skær brysterne fri fra skroget, drys dem med salt og peber, læg dem på en bradepande der er penslet med olie. Steg dem i ovnen 13-15 minutter ved 220° (hvis gennemstegt 25 minutter). Lad kødet hvile i 15-20 minutter.

Kog en fond på lår og skrog, skum for fedt, Smelt sukkeret til karamel, tilsæt appelsin- og citronsaft. Lad det koge ind. Tilsæt Cointreau, portvin, vinaigre og brombær, som skal koges ind. Til sidst tilsættes andefond, og saucen koges ned til ¼ ltr.

Monteres med smør og smages til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 21431 gange,
og udskrevet 518 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu