Vildand med svampe, enebærsauce og andelår i portvin

Vildand med svampe, enebærsauce og andelår i portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 vildænder
1 porre
1 gulerod
2 skalotteløg
50 g.enebær
1 fedhvidløg
5 dl.kalvebouillon (terning + vand)
2.5 dl.portvin
100 g.smør
 
 Tilbehør:
100 g.karl johan svampe
100 g.alm. kantarel
 olie og smør til stegning
 salt
 pebermølle
 
 Yderligere:
 Evt. tyttebær eller ribs
 
Opskrift:
Vildand:
Vildænderne skæres ud i bryster og lår. Skrog og andet afpuds gemmes. Brysterne befries for skind. Steges i 4 minutter på hver side. Tages af panden og trækker yderligere i 10 minutter. Holdes lune.

Sauce:
Skroget knuses og brunes i en gryde med den ituskårne porre og gulerod samt skalotteløg, hvidløg og enebær. Tilsæt ½ l vand og ½ l kalvefond. Fonden skal stå og simre i 2 timer. Sigtes og reduceres til det halve. Monteres til sidst med smørret.

Andelår:
Lårene kommes i stegepose med portvin og steges i forvarmet ovn i 1 time ved 180 grader C.

Svampe:
Svampene skæres i mindre stykker og sauteres af på en varm pande i lige dele olie/smør. Krydres med salt og peber. Svampene steges pænt gyldenbrune.

Anretning:
Andebrysterne skæres i skiver og anrettes på en varm tallerken med de ristede svampe, portvinslår samt eventuelt tyttebær eller ribs. Til sidst kommes saucen på.





karakterer:
Opskriften er vist 28853 gange,
og udskrevet 744 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu